Ambulantní porod v Hradci

3200
28.2.12 13:55

Ambulantní porod v Hradci

Jak už stojí v názvu diskuse - máte některá zkušenost, jestli jsou rozumní, nebo se musí hodně hádat? Kamarádka má termín v květnu a když jsme na toto téma v hovoru narazily, tak jsme se nějak nedopátraly. Jako druhorodička už na ty jejich slavné kurzy nechodí a než se tam půjde domluvit, tak sháníme někoho s přímými zkušenostmi.

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10933
28.2.12 14:00

Když jsem rodila já podruhé (květen 2010), tak tam byla mamina prvorodička, ráno rodila, večer šla dom, tiché to bylo, poklidné, žádné hádky … ale teda nevím podrobnosti, je dost možné, že to byla něčí známá či rovnou příbuzná ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
28.2.12 14:06

Díky za jednu pozitivní zkušenost. Na svých stránkách totiž mají stále ten blábol, že domů „Tě pustí“ nejdříve za 72 hodin… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
28.2.12 14:27

Nechci blábolit, ale někde jsem četla rozhovor s jedním doktorem a myslím se, že to po domluvě lze. A můžeš tam být i anonymně. Samozřejmě podepisuješ revers. Já bych se tam prostě šla domluvit. Každopádně držet násilím ji tam nemohou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
28.2.12 14:35

Já nemám přímou zkušenost s ambulatním porodem, ale několikrát jsem zažila na oddělení těhotných, že chtěla jít maminka domů a dr. vždy řekl, že se s ní hádat nebude, že prostě má to a to, jestli to praskne, tak do deseti minut vykrvácí a když mu to podepsala, tak ji nechal jít.

Zálěží, na koho narazíte, ale vesměs jsou tam rozumní a když s nimi mluvíte na rovinu, tak si myslím, že to nebude zásadní problém. Ale dohodněte si předem, za jakých podmínek to bude fungovat. Ať v tom pak nejsou zbytečné emoce.

Já o něm do jisté míry taky uvažuju. Ale zatím to není aktuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
28.2.12 14:45

Ale já se ptám na přímou a konkrétní zkušenost z Hradce Králové 8)
Jak je to legislativně vím, ale zdá se, že často to neví lékaři, minimálně můžou dělat velké nepříjemnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
28.2.12 14:46

Pardon, už mlčíme 8) Ale předpokládám, že se ti jich moc neozve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
28.2.12 14:49
Flooa píše:
Pardon, už mlčíme 8) Ale předpokládám, že se ti jich moc neozve.

Já to nemyslím zle, ale že to jde je pro mě úplně zbytečná informace. To je jasný, že to jde, ale otázka je, jak jsou tomu moc nakloněni. Já tam rodila v 2007 a když vezmu mé zkušenosti z té doby, tak bych tipla, že spíš asi ne. Každopádně je to skoro 5 let, třeba i tam došel pokrok. Ale samozřejmě nejlepší jsou osobní reference, třeba i konkrétní jméno, na koho se obrátit a s kým to řešit předem, aby pak člověk rozhozený hormonama po porodu nemusel řešit konflikty, kterým by šlo předejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
28.2.12 14:52

Markytkaa, Flooa i já mluvíme přímo o HK. Za ty roky jsem zatím v diskusi na nikoho takového nenarazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
28.2.12 14:55

Katko, však my to taky nemyslely zle. Já bych šla osobně přímo za přednostou Tošnerem nebo za primářem Kopeckým. A jak píše Wobludečka o HK tu často diskutujeme a já taky o nikom takovým nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
28.2.12 14:57

No tak to jsou špatné zprávy :,( . No tak kamarádka v květnu prubne a já se pak už jen povezu :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
28.2.12 15:01

Takže ty chceš taky rodit ambulantně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
28.2.12 15:06

Flooa - já chci taky rodit ambulantně, ale ještě nejsem těhotná. Začínáme až teď v březnu, snad vše půjde hladce a bude to pro mě aktuální během pár měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
28.2.12 15:12

Tak držím palce, ať se brzy zadaří a výjdou vám ty porody tobě i kamarádce :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
28.2.12 15:13

Děkuji. Spíš teď tedy v první řadě za ni. Předám jí tip, za kým rovnou zajít a zkusit se domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí