Podmínky v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bellisima
2.7.13 14:05

Nemysli si ze hrabat rukami do kabelek je normalni a ze to neni buzerace :evil: na co maji vsude kamery kdyz potom maji potrebu takove kontrolovani 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.13 14:17

V jedné práci, v obchodě, nám taky prohledával vedoucí tašky, protřepával plášť, jestli náhodobou v něm něco není, musela jsem ukázat i peněženku, běhal za mnou i na záchod a za dveřmi volal, ať mažu prodávat…
V další práci bylo popsáno téměř vše, co jsem napsala v úvodním příspěvku. Tam ale nebyly jen takový poměry ze strany zaměstnavatele, ale celý kolektiv stál za houby, část donášela vedení, stačilo říct, že už mi vadí neustálý přesčasy a za chvíli za mnou přišla vedoucí, že jestli tedy mi ty přesčasy tolik vadí, tak můžu jít, za dveřmi prý čekají další… Nechápala jsem, že ostatním nevadí to vyjebávání ze strany zaměstnavatele, že si nechají šlapat po důstojnosti a ani se nezkouší bránit nebo ohradit. Oni to přijímaly jako ovce a ještě lezli vedení do řiti. Tohle byla asi moje nejhorší zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
2.7.13 14:20

No tak prohlížení tašek například na vrátnici mě vůbec nepobuřuje. Představ si, že u nás by to ani nebyl člověk, kterého znám, ale nějaký noname securiťák. Dokonce by mi mohl dát i dýchnout, no a? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
72725
2.7.13 14:23

Jen tak mmchdm, když Tě to tak pobuřuje, tedy to prohledávání.. např ve škodovce, chlapi pronesli přes vrátnici celé auto 8o jak to udělali nechápu, ale povedlo se jim ho pronést po částech, sestavit.. ještě se pořád divíš, proč lidi šacují? já tedy nee :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
2.7.13 14:26
@martina.se píše:
Jen tak mmchdm, když Tě to tak pobuřuje, tedy to prohledávání.. např ve škodovce, chlapi pronesli přes vrátnici celé auto 8o jak to udělali nechápu, ale povedlo se jim ho pronést po částech, sestavit.. ještě se pořád divíš, proč lidi šacují? já tedy nee :think:

no, u nás se běžně odnáší měď, a to i na kila.
Nedávno náhodou objevili připravenej batoh se 7kg mědi.
Zas ale si můžeme domů na propustku odnosit jakékoli krabice, obalový materiál.
Což se hodi při stěhování, ale i při pečení vánočního cukroví.
Kolikrát jsem tam objevila šikovnou krabičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
2.7.13 14:32

Když se tak krade, tak mě to nepřekvapuje, ale asi by mě to jako zaměstnance taky pobuřovalo. Nevím, jak tomu kradení zabránit…

Jinak pracovní podmínky se zhorušjí všude, pokud vím, tak i v mezinárodních institucích, např. evropským úřednikům teď prodlužují pracovní dobu, krátí dovolenou, omezují možnosti kariérního postupu, zmrazují valorizaci platů v závislosti na inflaci, prodlužují odchod do důchodu na 65 let a pro nově příchozí na 66, zmenšují počet lidí, tak zvětšují množství úkolů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
2.7.13 14:53

Jak to říkal náš šéf-v době krize se přirozeně navyšuje práce a snižují výplaty.
Pracovní síla je drahá, každý se snaží pracovat s co nejmenším počtem zaměstnanců.
Nyní pracuji ve zdravotnictví-od ledna se snižovaly platové tabulky o 5%.A počty personálu na jednotlivých odděleních. Práce hrozně moc, peněz přijatelně. Nechci tady naříkat, že je to na úrovni holek v marketech, to ne, ale za tu práci by to mohlo být lepší. Co mám kamarádky, tak říkaly, že takovou práci by za ty peníze nedělaly ani náhodou.

Jinak v ostatních nemocnicích šly platy dolů ještě víc, co říkaly holky z Motola, tak řádově o cca 4 tisíce, ve vojenské nemocnici také tak.Je pravda, že nyní se to tak nějak srovnalo, u nás snižovali jen o 5 %,protože tak pěkné výplaty tu nebyly.

A buzerace-řekla bych že největší bude u malých soukromníků a v některých marketech. Také mě přijde nelidské, když člověka nutí k přesčasům, které neproplatí a ani nelze vybrat v podobě volna. Nám je také neproplatí, ale můžeme si je vybrat jako volné dny. Což mě vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
2.7.13 15:05

U nás v práci teda buzerace je a kolektiv jde díky tomu solidně do háje. Dopracovali jsme to tam i tak daleko, že mi kolegyně aktuálně závidí to, že jsem už třetí týden nemocná 8o což teda nechápu. Jinak typický drby a pomluvy, ale ty jdou celkem mimo mě. Šacování tašek máme taky, ale beru to jako normální věc. Dokonce se nám dělají i prohlídky skříňěk a auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
2.7.13 15:32
@Anonymní píše:
Nezdá se vám, že když už člověk sežene s vyplazeným jazykem po X měsících práci, tak narazí na dost podivný podmínky ze strany zaměstnavatele. Smlouva na pár měsíců je dneska už samozřejmost, takže zaměstnanec je neustále držený v nejistotě. No a pak takový věci, jako nedodržování přestávky na jídlo, neproplácené přesčasy bez možnosti vybrání volna, tudíž práce zdrarma, podivným způsobem krácená dovolená, nařízení vybrání dovolené týden před termínem nástupu, přitom uprostřed dovolená napsaná jedna směna :zed:, plat maximálně 10 000 Kč, křičení šéfů na zaměstnance, zákazy pití během práce, tykačka, nadávky. Mám taky špatnou zkušenost a slýchávám čím dál častější stesky i od lidí v okolí nebo v diskuzích na netu. A to napříč všemi obory.
Jaký máte zkušenosti s podmínkami a atmosférou v práci?

Asi jak kde, s ničím takovým jsem se nesetkala. Nicméně i proto pracuju sama na sebe, abych si částečně podmínky určovala sama.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat