Výpověď a neschopenka po ní

1045
2.7.13 09:39

vypoved a neschopenka po ni

Dobrý den, mám problém se zaměstnavatelem, vcera mi volala opul 8 rano a rekla ze ke dni 30.6 mi dava vypoved k tomu dni mi skoncila zkusebni doba vypoved jsem nepodepsala. Zku­šební doba mi oficiálně končí 30.6.ale ja jsem od vcerejska na neschopence dneska mam jed za zamestnaval´telem podepsat vypoved. Ne­vím, zda mám neschopenku zrusit a nebo mám jít na Úřad práce, kdo mě vlastně bude platit. A jestli mi ji vubec zamestnavatel vezme tu neschopenku
Děkuji moc za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
2.7.13 09:41

Nech si neschopenku až budeš zdravá tak pak se nahlas na pracák nic ji nemusíš podepisovat až ti ukončí neschopenku musí tě propustit ona neb v neschopence jsi chráněná a nesmí tě propustit a ty nejsi povinná ji podepsat vypověd s jiným datem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
2.7.13 09:47

No jo ale vypoved mi daly k datu 30.6 a k 1.7 mam neschopenku. a ze mi daly vypoved vim od vcerejska kolem te pul 8…ja sem totiz slysela ze ted mi je neschopenka na prd… ze mi ji pry neuznajio tak se prave ptam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.7.13 09:48

Na neschopenku můžeš nastoupit i do 7 dnů po ukončení pracovního poměru. akorát že bude placená až od 21. dne tuším, prvních 21 dní zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
2.7.13 09:49

Kdyz jsi na neschopence tak nikam nejezdi, jiste nemas vychazky. A oni ti nemuzou dat vypoved zpetne, to je blbost, meli ti ji dat do 30.6. a ne den po. Zkusebni doba ti skoncila a oni ti ted vypoved dat nemohou, na neschopence vubec ne a jinak samozrejme s vypovedni lhutou a odstupnym, pokud si neco v praci neprovedla.
Proste nikam nejezdi, nic nepodepisuj, zustan na neschopence a po ukonceni jdi normalne do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
2.7.13 09:53

@slavuska1 no a co tech 21 dnu je mi jasny ze budu zadarmoa le kdo mi bude platit zdravotni a socilani?

@Jolynak no neudelala jsem nic jen to ze se mi kazdy stiti v praci ze mam 2 tatto ze se lidid stezovaly ze semnou nechteji delat :-D takova blbost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
2.7.13 09:56
@Renysekk005 píše:
@slavuska1 no a co tech 21 dnu je mi jasny ze budu zadarmoa le kdo mi bude platit zdravotni a socilani?@Jolynak no neudelala jsem nic jen to ze se mi kazdy stiti v praci ze mam 2 tatto ze se lidid stezovaly ze semnou nechteji delat :-D takova blbost…

Hele to je blbost, to by ti prece dali vypoved uz driv, kdyby te chteli z nejakeho duvodu vyhodit tak to udelali v patek. V pondeli uz je proste pozde, do 30.6. si mela dostat pisemne zruseni pracovniho pomeru ve zkusebni dobe, nemuzou te vyhazovat zpetne, to uz neplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
2.7.13 09:59

@Jolynka nevim takhle me to bylo receny tak nevim mno ale urco zustanu na neschopence teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
2.7.13 10:04

Prosim te kdo by mi platil socialni a zdravotni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
2.7.13 10:08
@Renysekk005 píše:
Dobrý den, mám problém se zaměstnavatelem, vcera mi volala opul 8 rano a rekla ze ke dni 30.6 mi dava vypoved k tomu dni mi skoncila zkusebni doba vypoved jsem nepodepsala. Zku­šební doba mi oficiálně končí 30.6.ale ja jsem od vcerejska na neschopence dneska mam jed za zamestnaval´telem podepsat vypoved. Ne­vím, zda mám neschopenku zrusit a nebo mám jít na Úřad práce, kdo mě vlastně bude platit. A jestli mi ji vubec zamestnavatel vezme tu neschopenku
Děkuji moc za radu

Ze zákona ti zrušení pracovního poměru musejí dát k datu kdy končí zkušebka pokud jej chtějí ukončit ve zkušební době, zpětně to zákonně není možné, pokud by jsi to podepsala uškodila by jsi jen sobě, zůstaň na nemocenské, až ji ukončíš jdi normálně do práce a buď se dohodni se zaměstnavatelem na ukončení pracovního poměru dohodou - tzn. ihned nebo máš nárok na ukončení pracovního poměru klasicky s výpovědní lhůtou 2 měsíce, protože už máš po zkušebce, tzn. normální pracovní poměr…nikdy ti zaměstnavatel ze zákona nesmí dát podepsat výpověď zpětně, dělají to jen když chtějí něco obejít, ale ty to podepisovat nemusíš ani bys neměla…a soc. a zdravotní platí zaměstnavatel protože jsi stále zaměstnanec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
2.7.13 10:09

Zaměstnavatel v-ýpověd je neplatná zkouší to na tebe výpověd je neplatná musela by jsi ji ty podepsat poslední zkušební den a to jsi neudělala takže ted máš stále platnou pracovní smlouvu takže 21 dní je to zaměstnavatel pak stát který ti pošle i peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yamaha
2.7.13 10:10

Myslím si, že jsi v ochranné lhůtě, takže zaměstnavatel..

• Citovat
  • Upravit
1045
2.7.13 10:12

Dekuji vam moc ted sem uz klidna sem tu stresovala co mam delat nikdy se mi tady tohle nestalo ale dekuji vam holky desne moccccccc :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
2.7.13 10:17

Jsou to nejaci vycuranci, kdyz zjistili, ze jdes na neschopenku, tak by ti honem chteli dat zpetne vypoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
2.7.13 10:19

Tak vzhledem k tomu, že včera bylo 1.7. nikam nejezdi, zůstaň na neschopence a zaměstnavateli oznam - třeba telefonicky, že jsi o tom přemýšlela a že tím, že chce ukončení poměru antidatovat, tak ty s tím nesouhlasíš. Tudíž podle zákona jsi i nadále zaměstnaná. Pakliže on s tím nesouhlasí, že ti může dát výpověď podle zákona a to i s odstupným až se po neschopence vrátíš. A vůbec bych se s ním nebavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat