Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já myslím, že částku si může stanovit, jakou chce, ale někde bývá běžné, že se družstvu z toho odvádí pravidelný poplatek, třeba 1000 Kč měsíčně nebo tak, že ten podnájem povolilo.
Já bych taky neměla problém s nájemným 3000,–. To fakt ne
.
Podnajimali jsme za normální tržní nájem a samozřejmě se jednalo o příjem, který jsme pak přiznávali a danili.
Děkuji za odpověď jen právě nevěděla zda může když vlastník je bytové družstvo ona je nájemce a ta rodina budou podnájemce. Dělá to poprvé samozřejmě nechce je nějak oškubat. Tak aspoň těch 12 tisíc za rok. Jinak nájem bude 3000 ale dále pak zálohy na vodu atd ale za 3+1 jim to bude dělat cc 10000 se vším což si myslím že jde. Děkuji vám za info. Pěkný den
Může to pronajímat klidně za 20.000 je to jedno družstvu. Jen bych to zase nedávala až moc levně pokud to není někdo známý
Měla by si uvědomit, že nájemníci jí to tam opotrebuji, něco zničí… 1000 korun je k ničemu, tím nepokryje ani opravy. Ať to dá za tržní nájem.
Obnovuju diskuzi. Budeme se stěhovat jako nájemníci (tedy jak jsem dnes zjistila jako podnájemníci) do družstevního bytu. Byt patří příbuznému známých (a družstvu tedy), ale vše bych řešila s těmi známými, byli by uvedení i ve smlouvě jako zastoupení. Souhlas družstva s tím, že mohou byt pronajímat mají, smlouvu ještě nemáme, ale když jsem dnes šla s úředně potvrzeným souhlasem toho příbuzného zařídit trvalý pobyt dítěti kvůli školce tak mi na úřadě paní řekla, že kvůli tomu, že je byt družstevní tak mu ten pobyt nemohou udělat. Ale že můžeme přijít rovnou se smlouvou potom a zároveň mě upozornila, že musí být tedy podnájemní. Vždy jsme bydleli jen v klasických nájmech, plynou mi z toho nějaké nevýhody, když budeme jen podnájemníci? Můžeme sepsat smlouvu normálně podle vzoru nájemních smluv, akorát tam bude všude uvedeno, že je to podnájem? Děkuji.
Dobrý den. Prosím vás mám dotaz. Teta má družstevní byt a ona je nájemce. Jenže se rozhodla kvůli tomu že zdědila rodinný barák nechat družstevní byt k podnájmu. Souhlas s družstva už má aby tam mohla bydlet jiná rodina ale neví zda si může do podnájemní smlouvy uvést jiný nájem než platí. Normálně má nájem v bytě 2300+ služby ale chce s pronájmu mít alespoň 1000kc. Budoucí podnájemníci s tím problém nemají a já myslím že 1000 Kč navíc není nijak strašné. Jen nechce přijít do nějakého průseru když si dá vlastně nájemné vyšší než platí družstvu. Nemáte někdo zkušenosti děkuji