Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud máš ve smlouvě že končí k 30.11. tak končí tím dnem a žádná výpovědní lhůta není.
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem v podnájmu, který končí za měsíc. Tak se chci zeptat, jak to momentálně je. Musí mi spolubydlící dát výpověď písemně, nebo prostě tím dnem to končí, bez 2 měsíční lhůty? ( mám jí ve smlouvě). Děkuju
No pokud vám konci za měsíc nájem, tak máte měsíc na to si najít jiný bydlení, pokud vám to majitel neprodlouzi. 2 měsíční lhůta je jen pokud vám majitel během trvání smlouvy oznámí, že máte odejít, pak máte dva měsíce na to si něco najít, ale pokud vám to končí k nějakému datu a vy se nedomluvite na prodloužení, pak se žádná výpověď nedává, prostě se stěhujete pryč k tomu datu.
Dvouměsíční by byla, kdyby to bylo třeba dřív než ta smlouva končí. Takže pokud je za měsíc konec, tak je prostě konec ![]()
Končí dnem uvedeným ve smlouvě, výpovědní lhůta se týká jen předčasného ukončení.
Dobrý den, jsem v podnájmu, který končí za měsíc. Tak se chci zeptat, jak to momentálně je. Musí mi spolubydlící dát výpověď písemně, nebo prostě tím dnem to končí, bez 2 měsíční lhůty? ( mám jí ve smlouvě). Děkuju