Podnájem kdy končí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.10.22 18:00

podnájem kdy končí

Dobrý den, jsem v podnájmu, který končí za měsíc. Tak se chci zeptat, jak to momentálně je. Musí mi spolubydlící dát výpověď písemně, nebo prostě tím dnem to končí, bez 2 měsíční lhůty? ( mám jí ve smlouvě). Děkuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35610
27.10.22 18:04

Pokud máš ve smlouvě že končí k 30.11. tak končí tím dnem a žádná výpovědní lhůta není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
27.10.22 18:06
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem v podnájmu, který končí za měsíc. Tak se chci zeptat, jak to momentálně je. Musí mi spolubydlící dát výpověď písemně, nebo prostě tím dnem to končí, bez 2 měsíční lhůty? ( mám jí ve smlouvě). Děkuju

No pokud vám konci za měsíc nájem, tak máte měsíc na to si najít jiný bydlení, pokud vám to majitel neprodlouzi. 2 měsíční lhůta je jen pokud vám majitel během trvání smlouvy oznámí, že máte odejít, pak máte dva měsíce na to si něco najít, ale pokud vám to končí k nějakému datu a vy se nedomluvite na prodloužení, pak se žádná výpověď nedává, prostě se stěhujete pryč k tomu datu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
27.10.22 18:31

Dvouměsíční by byla, kdyby to bylo třeba dřív než ta smlouva končí. Takže pokud je za měsíc konec, tak je prostě konec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
27.10.22 19:48

Končí dnem uvedeným ve smlouvě, výpovědní lhůta se týká jen předčasného ukončení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný