Podnikání ve vinařství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Podnikání ve vinařství
Mám na Vás takový dotaz. Plánuji rozjet takové menší podnikání se „zážitkovou gastronomií“. Máme vinný sklep, který je nově zrekonstruovaný. Je zde možnost ubytování. Zatím jsme jej nikdy nijak nevyužívali, byl pro naše potřeby. Napadlo mě, že bychom poskytovali ubytování a pořádání různých akcí spojených s řízenou degustací vín a občerstvením. Myslíte si, že je v dnešní době šance na uplatnění? De facto náklady pro nás jsou minimální, maximálně za provoz webových stránek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Poskytování pohostinských služeb je asi nejvíce regulovanou oblastí v podnikání. Až zjistíte, co musíte splnit, aby vám první návštěva ČOI nebo hygieny všechno nezavřela a nezpokutovala, možná přejde váš zájem. Nezapomeňte, asi se vás bude týkat i úžasný chorvatský EET, jestli projde.
No a pak je tu ještě šedá zóna. A na tu se neptejte po internetu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to vinaři dělají.
Mluvila jsem s jedním, co to dělá už roky @AlphaOmega oficiálně, zrovna teď má sezónu v plném proudu a neví, kam dřív skočit. Pokud má plno, doporučuje kolegy v okolí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites píše:
U nás to vinaři dělají.
Mluvila jsem s jedním, co to dělá už roky @AlphaOmega oficiálně, zrovna teď má sezónu v plném proudu a neví, kam dřív skočit. Pokud má plno, doporučuje kolegy v okolí
Nevíš, jak to mají s tou ČOI? Já to vidím na ostatních sklepech. Musí to njak obcházet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites Jasně že to dělají a je to super, ale není to rozhodně jen „udělám si webovky“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle je celkově výrobce vína, provozovatel restaurace a vinného sklepa s ubytováním. Má to všechno oficiálně, papírově podchycené, úřady.
Jak to dělají ti malí? Doufají…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AlphaOmega píše:
@omites Jasně že to dělají a je to super, ale není to rozhodně jen „udělám si webovky“.
no to rozhodně ne. Já bych ještě doplnila - není to o tom udělám si webovky a živnostenský list. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@juicee píše:
Nevíš, jak to mají s tou ČOI? Já to vidím na ostatních sklepech. Musí to njak obcházet
do první kontroly na udání…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že tohle možná někdo nemá ani jako živnost. Chcete mi říct, že když jsou akce typu otevřené sklepy, tak mají všichni živnosťák a vše pro hygienu. Ani bych to snad podnikáním nenazývala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit