Samovolný potrat a neschopenka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1646
6.8.15 13:28

Samovolný potrat a neschopenka?

Ahojte, všechny zdravím… Hledala jsem všude na internetu a nenašla jsem žádnou odpověď… Prodělala jsem samovolný potrat před 3 týdny, jsem na neschopence…Byla jsem na kontrole a čekám nejspíš na revizi… Chtěla jsem se zeptat, zda bych měla nárok od pojišťovny na plnění PN (které mám od 29dne.) Myslíte si, že by mi propláceli danou částku, když nevím jak dlouho budu doma při těhlech podmínkách??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4043
6.8.15 13:40

Ahoj, to mě mrzí :( Jaké plnění od pojišťovny máš na mysli? Máš nějaké nadstandardní pojištění nad rámec základního zdravotního a sociálního pojištění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1646
6.8.15 13:43

No mám takový to, když jsi na neschopence a máš plnění od 29 dne marodění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
6.8.15 13:49

Pořád nechápu, co to máš za pojištění, musela bys to nějak líp vysvětlit. Klasické zdrav + soc pojištění, které má 99% lidí v čr (které platí částečně zaměstnavatel a částečně zaměstnanec srážkami ze mzdy) ti dává nárok na nemocenské dávky od 15.dne PN, přičemž první dva týdny PN jsou v režii zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
6.8.15 13:49

@KatrinKejt musíš se podívat do pojistných podmínek.
Manžel si taky připlácí pojištění pro případ pracovní neschopnosti (plnění od 29 dne), teď měl vyhřezlou plotýnku, byl s tím 4 měsíce doma a plnění mu zamítli, protože na záda musí být pojistka uzavřená min. 3 roky. (má jí teprve 2,5 roku). Takže od pojišťovny nedostal ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
6.8.15 13:50
@KatrinKejt píše:
Ahojte, všechny zdravím… Hledala jsem všude na internetu a nenašla jsem žádnou odpověď… Prodělala jsem samovolný potrat před 3 týdny, jsem na neschopence…Byla jsem na kontrole a čekám nejspíš na revizi… Chtěla jsem se zeptat, zda bych měla nárok od pojišťovny na plnění PN (které mám od 29dne.) Myslíte si, že by mi propláceli danou částku, když nevím jak dlouho budu doma při těhlech podmínkách??

Nejlepší je kontaktovat pojišťovnu a zeptat se. Jsou různá kritéria a ne vše se do toho zahrnuje. Takže my to těžko vyřešíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
6.8.15 13:50

@KatrinKejt ahoj je mi moc líto, že jsi potratila. Co se týká pojistky, záleží na tom, co za pojišťovnu máš a hlavně co máš ve výlukách v poj. podmínkách. Zkus si pořádně přečíst, co se tam píše. Protože většina pojišťoven mají těhotenství a věci spojené s ním ve výlukách, ale teoreticky za potrat, by jsi něco dostat mohla, ale opravdu záleží na pojistných podmínkách tvé pojišťovny. A nebo tam zkus zavolat na info linku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
6.8.15 13:51
@Janik101 píše:
@KatrinKejt musíš se podívat do pojistných podmínek.
Manžel si taky připlácí pojištění pro případ pracovní neschopnosti (plnění od 29 dne), teď měl vyhřezlou plotýnku, byl s tím 4 měsíce doma a plnění mu zamítli, protože na záda musí být pojistka uzavřená min. 3 roky. (má jí teprve 2,5 roku). Takže od pojišťovny nedostal ani korunu.

To je hustý 8o člověk platí jak mourovatej a pak tohle - museli jste být pořádně na… naštvaní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
6.8.15 13:53

@kat kat no, radost jsme neměli, ale neuděláš s tím nic. V podmínkách to psané mají, nás nenapadlo se na ty záda podívat, protože ho nikdy dřív nezlobily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1646
6.8.15 13:58

Řekla bych, že žádné plnění navíc nemám… Nepočítala jsem s touto variantou. :nevim: :,( @Terdul mám Generali, obyč pojistku plus spoření… Jak jsem někde četla… Je lepší si dávat 500 kč do obálky a pak až by byl člověk doma, tak mám peníze doma jisté… Pojišťovny málo co proplatí… To bych si musela hradit 2000 kč měsíčně a pak by mi možná něco dali.. Děkuji všem za reakce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.8.15 14:14

@KatrinKejt záleží, jak dlouho smlouva uzavřena. Ale jinak ano, i za těchto podmínek by mělo k plnění dojít - protože pn napsal dr, určitě ví, proč to dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat