Podnikat společně s bratrem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
podnikat společně
Dobrý den jsem na RD a s bratrem podnikáme ve stejném oboru (obchod prodej) i se stejným zbožím. Nevím ale jestli není problém, že používáme jednu prodejnu oba a máme společný i sklad zboží.. Bratr má daňovou evidenci pausálem a proto moc naskladuje faktury od dodavatelů za zboží (je pravda, že když přiznává výdaje paušálem, že nemusí mít žádné výdajové faktury??). Já na výdaje. Nevím, jestli neděláme něco proti zákonu, nebo jestli by nebylo jednodušší začít spolupracovat a založit sdružení podnikatelů?. Mohli by jste mi prosím poradit??? Do budoucna se plánujeme rozdělit a mít prodejny dvě, ale sklad pořád jen jeden.. Je to opravdu záhul starat se o prcka a do toho pacovat a zdokonalovat se.. Ale doporučuju, na MD už jsem si připadala, že snad zakrním..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Co spolupracující osoba?
Máme to tak s manželem, jedna firma, jedno účto, jeden sklad.
Uvažujeme nad s.r.o.
- Citovat
- Upravit
A jak to může být u spolupracující osoby?
Zajímalo by mě, jak je pak rozdělen zisk?A jakým způsobem dělá přiznání daně ta spolupracující osoba?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U spolupracující osoby přerozdělíš část příjmů a výdajů. U manžela manželky je to 50 % max 450 000,–- a na ostatní členy domácnosti celkem maximálně 30% příjmů a výdajů, maximálně však 180 000 Kč. Na manžela nebo manželku nesmíš zároven uplatnit odčitatelnou položku. Daňové přiznání podávají oba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz dani pausalem, tak zadne konkretni vydaje neudava, takze faktury mit k tomu nemusi. Manzel to ma taky tak a vedu mu jen faktury vydane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpovědi, těm procentům na spolupracující osobu moc nerozumím, ale mrknu na to na netu.. A nemusí mít mít faktury ani na to aby prokázal kde se ve skladu vzalo zboží?? Pořád se kvůli tomu dohadujeme.. Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit