Podolí - co s sebou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1769
12.4.15 18:59

Podolí - co s sebou

Ahoj, už to tu několikrát bylo, já vím, přesto prosím o aktuální informace:
Na strankách píší 2 tašky- jednu na porod a druhou na šestinedělí. Můj přítel nebude u porodu tak nevím jak tam pak dostanu tu druhou tašku. Měla jste některá jen jednu tašku?
Pokud teda dvě tašky - potřebujete před porodem i ten župan?
Lepší na sebe starší trika? Třeba dvě?
Na šestinedělí vystačím se dvěma košilema?

Jestli byste měli další vychytávky tak poprosím…

Moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5239
12.4.15 19:10

Ahojky, ja ti asi moc nepomuzu, rodila jsem cisarem v lednu ale mela jsem jednu tasku..pritel pak dovezl veci pro malou..v tasce jsem mela vse vcetne zupanu..kosile jsem mela 3 a nevystacili..ale ja tam byla 10dni…jinak jsem nepotrebovala nic extra..kdyz neco dosla jsem si do lekarny nebo kantyny dokoupit :) jsou tam super sestry urcite kdyztak pomuzou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
12.4.15 19:17

Stačí hygieny. pomůcky, vše ti do porodu dají. Zbytečně tahat vse, pak ti to manžel doveze. Já se stěhovala z pokoje do pokoje, na jip jsem to mít nemohla, tak to muž stejne odvážel a privazel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
12.4.15 19:20

Rodila jsem v Podolí před dvěma měsíci.
Dvě tašky - ne, neměla jsem. Nikoho jsem se neptala a zabalila si vše do jedné. Podle mě je to blbost, tahat s sebou dvě tašky. Nikdo nic neříkal, PA ani při příjmu. Prostě jsem řekla, že v tom mám všechny věci a bylo to.

Trika - na co? Na příjem jdeš v oblečení, které máš na sobě při příjezdu. Šla jsem tak, jak jsem se o půlnoci, kdy to na mě přišlo, oblíkla. Na pokoji se převlíkneš do košile. Bylo tam teplo, župan jsem neměla.

Na šestinedělí - ano, vystačila jsem s dvěma košilema. Chce to hodně ručníků (manžel nosil čisté), vlastní balení vložek (jedno dostaneš, ale nastačí), možno vlastní oblečení pro mimi, vlastní pleny pro mimi.

Přeju rychlý a pohodový porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
12.4.15 19:20

Za sebe doporučuji před porodem rozhodně i župan a vše, co potřebuješ, když jsi někde přes noc. Porod se může protáhnout. Jinak se dvěma triky a dvěma košilemi jsem si vystačila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
12.4.15 19:37

Mela jsem jen jednu tašku, nebyl problém. Na porod jsem mela přítelovo triko, stačilo jedno. 2 košile na šestinedělí mi stačily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4668
12.4.15 19:56

@nini77 Stačí jedna taška a co bude třeba, muž ti doveze na šestinedělí. Na porod je prý vhodné mít pohodlné volné bavlněné velké triko nebo košili (nám teda na kurzu tam říkali, že je dobré mít náhradní ještě), nějaké ručníky (1-2), když se budeš chodit sprchovat na uvolnění bolestí, poporodní kalhotky a vložky, vložky do kojící podprsenky a podprsenku, hygienické potřeby a plenky pro mimčo. Jo a taky pantofle, které můžeš nosit jak do sprchy, tak mimo ní. Jinak seznam mají také na jejich webu. Dobré je mít s sebou pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
12.4.15 20:16

Na ten seznam na webu jsem koukala ale hned mě zarazily ty dvě tašky. Byla by to pro mě komplikace, chci mít všechno asi spíš u sebe.
Ty trička tady někdo doporučoval a zdá se mi to jako dobrej nápad, nějaký starší, o který člověk může přijít. Ručníky si asi vezmu tři a zbytek mi kdyžtak přitel donese druhý den.
Budu brát teda jen jednu tašku a nemusím teda řešit jestli župan i před porodem nebo jak.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4668
12.4.15 21:03
@maminka159 píše:
Hele, já rodila v říjnu a byla to taková rychlovka, že některý věci prostě zůstaly v autě. Jediný, co mi na porodním sále fakt tragicky chybělo byl ručník. Ještě to chtělo 2 noční košile, ty jsem naštěstí měla u sebe, jinak na sál nic moc netřeba. Při rychlém porodu nic potřebovat nestihneš a při pomalém si pizzu můžeš objednat :lol:. Klidně si zbal jen jednu tašku a to nejnutnější si dej navrch.Když tak nad tím přemýšlím, Stopařův průvodce má geniální pravdu. Potřebuješ ručník, vše ostatní ti půjčí :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: rychlý porod si přejeme snad všechny! Ale rychlý tak akorát ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
12.4.15 21:35
@maminka159 píše:
Můj byl akorát. Nevím, jak manžel přišel na to, že jedeme do porodnice, když já rozhodně nerodila, ale trval na tom. Kontrakce mi začaly cca 100 metrů od porodnice, na chodbě před sálem už jsem musela na WC a nešlo to, ve dveřích na sál jsem se o tom zmínila, tak že prej raději nejdřív lékař a pak monitor, doktorka zavelela honem na sál, manželovi se prý ani nenačetla hra na tabletu, kalhoty jsem stahovala už mezi dveřma, protože jsem v nich nemohla vydržet a monitor natočit nestihli, za dvacet minut hotovo, úplně akorát. Bolest si moc nepamatuju, ale asi to nebylo tak zlý, protože mi nabízeli nějakou injekci a do teď si pamatuju, jak jsem si živě představila, že mi někdo píchá injekci, no fůůůj, to by přece bolelo, nejsem takovej magor, abych si nechala dát injekci dobrovolně (to mi proletělo hlavou) a s díky jsem jí odmítla. Myslím, že když nezůstane u přání, ale něco pro to uděláš, tak rychlý bude, 99% je v hlavě. Hodně jsem se na to psychicky připravovala a nakonec to bylo v pohodě i přes to, že mi to bylo překaženo chřipkou, v den porodu jsem dostala antibiotika a pamatuju si, jak jsem při jedný kontrakci potřebovala zakašlat a nevěděla, jak bych to jako měla v tu chvíli udělat :cert: :twisted: Koukala jsem na nějaký videa od Veroniky Vojáčkový o bezbolestném porodu. Někde tvrdila, že překotné porody nejsou nutně překotné, ale prostě to tu ženu nebolí, tak si neuvědomí, že rodí a když už je to na konci, že to fakt musí poznat, tak je to najednou „překotné“… tedy volně přeložená myšlenka, tak já já jsem jí pobrala, ale myslím, že to byl můj případ. Naprosto bez jakékoli bolesti otevřená na 6 a cítit jsem to začala až pak, ale to už byl fofr.Sry zakladatelce za off topic.

Já tam zase byla od středy do neděle… Naštěstí bez bolestí, ale s prasklou vodou. Nejhorší bylo, že jsem fakt netušila, že to může tak šíleně dlouho trvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
12.4.15 22:11

Holky a co ryhlozavinovačku? Mám si jí brát? Třeba není v podolí potřeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
12.4.15 22:36

@nini77 : maji tam ty klasické zavinovacky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková