Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
HOlky nemate nekdo zkusenost z POdoli, rozhodujeme se mezi Gennetem a Podolim.Gennet nam byl doporucen moji gynekolozkou a v Podoli pracuje pritelova setrenice,ne teda primo v Caru ,ale na novorozenecke JIPce.
Rozhodne Gennet
(pritelova sestrenice na novoroz.JIPce ted asi moc nepomuze
, muzete tam pak jit treba rodit
)
At se to brzy povede.
I.P.B.M píše:
A ty maz zkusenost z POdoli?
Mam, ja tam nebyla spokojena. Nic se mnou nedelali (je fakt, ze jsem mela specif.problem), pripadalo mi, ze tak nejak chodi kolem horky kase, semtam vezmou krev, pozvou me za 14dni, a nikam to nevedlo. Po cca 5ti mesicich jsem odesla do Gennetu, kde jsem uz 3 dny po prvni konzultaci sla na IUI (neuspesnou, ale to nevadi). Otehotnela jsem po 5 mesicich, uspesne donoseno i porozeno
. Po celou dobe „neco“ probihalo - vysetreni na genetice, imunologii, ultrazvuky, behala jsem tam porad.
Jo a jeste - v Podoli mi vadilo hodne, ze jakozto v CAR pri nemocnici se tam stridaji doktori. Pokazdy jsem byla u nekoho jinyho, a stalo se mi i to, ze bylo poznat, ze dotycny doktor se v problematice IVF jeste moc nevyznal ![]()
Zatimco Gennet je zameren jen na to.
Ale i Podoli ma spoustu uspechu a maminek, ktere na ne nedaji dopustit. Mne to tam ale nevyhovovalo.
Hm, tak to dekuji za radu, to jsi mi hodne pomohla, podobny nazor na POdoli jsme tu prave nasla.A vy uz miminko mate?my mame spatny spermiogram-azoospermie, tak uvidime.
Jo a jest ek cene, nevyjde pak lecba v nemocnichch levneji nez v nestatnich zarizenich?
ja chodila do gennetu, ale je to uz pres 2 roky.. spokojena jsem byla velmi, jen tam hodne zalezelo na tom, ke komu ses dostala. nekteri doktori tam byli docela necitlivi..
I.P.B.M píše:
Hm, tak to dekuji za radu, to jsi mi hodne pomohla, podobny nazor na POdoli jsme tu prave nasla.A vy uz miminko mate?my mame spatny spermiogram-azoospermie, tak uvidime.
a azoospermii nam urcili taky.. poslali me 2× na IUI, aby se nereklo. samozrejme bez uspechu. pak jsme meli uz podepsane papiry na IVF a kdyz jsem je tam nesla, tak ejhle, byla jsem tehotna.
I.P.B.M píše:
A nebyl ode me, ten prispevek ? ![]()
My mame syna uz 15ti letyho, ten se povedl jako nic, a druhyho syna ted 2leteho, po IVF, uz by to samo asi neslo. Ja uz cekat na nahodu nemohla, vzhledem k veku. Snazili jsme se o nej neco pres 3 roky.
ceny různých výkonů se liší, záleží na tom, co budete potřebovat, Gennet má ceník na netu, nevím jak Podolí. Doplatky za léky jsou asi všude stejné. Třeba ICSI bývalo v Podolí levnější o 1000 kč což je v celkové částce skoro jedno. Nativ je v Podolí levnější podstatně, ale předpokládám, že byste stejně šli nejdřív do pojišťovnou hrazených pokusů.
Jo a v podolí jsou prý delší čekací doby a nepracují o víkendu, což by mi přišlo jako problém.
fram píše:I.P.B.M píše:a azoospermii nam urcili taky.. poslali me 2× na IUI, aby se nereklo. samozrejme bez uspechu. pak jsme meli uz podepsane papiry na IVF a kdyz jsem je tam nesla, tak ejhle, byla jsem tehotna.
Fram,takze u vas se to nakonec podarilo bez jakychkoliv operaci,IVF a podobne, to teda koukam,a moc preju:-}}}Avy jste taky chodili do Podoli?
do gennetu. jojo, kupodivu se zadarilo.. po 2,5 letech. m. me pak ze srandy dlouho podezrival, ktereho souseda ze jsem to navstivila.. ![]()
drzim palce, at vam tam taky brzy pomuzou!!! ![]()
ja si rikam, ze to mozna u nas bylo hodne psychickeho puvodu.. m. byl dost vystresly z prace, ja z toho, ze se nedari, vsichni kolem uspesne tehotneli.. spermio mu tam delali 2×, takze ty vysledky zase tak zkreslene byt nemohly..
madlicka píše:
Jo a v podolí jsou prý delší čekací doby a nepracují o víkendu, což by mi přišlo jako problém.
Ano, to je taky pravda, nekde jsem cetla, ze dokonce treba o prazdninach nepracuje CAR u Apolinare
ale nevim, co je na tom pravdy.
V Gennetu jedou porad, ja tam byla jednou i odpoledne na Silvestra a rozhodne jsem tam nebyla sama. Kamaradce odebirali vajicka na Velikonocni pondeli (hezka nahoda,ze?
), vzdyt vse se ridi podle cyklu, rustu folikulu apod. - svatek nesvatek.
Myslim, ze nedelaji akorat na Stedry den (a to bych jeste rekla, ze kdyz to nekomu tak zrovna vyjde, ze jsou i k domluve a prislusny zakrok udelaji).
Taky mam rada komunikaci, coz v Gennetu nebyl problem.
V Podoli jsem z nich kazdou odpoved doslova dolovala, dr koukal do papiru, nic nerikal - kolikrat jsem ani nevedela, jestli uz jako nemam odejit nebo co
… pokazdy jsem odtamtud jela docela nestastna. Prechod do Gennetu byl jako kdyz mavli kouzelnym proutkem, duvera, pomoc, komunikace, cil-otehotneni.
No já chodila do Pronatalu a teď přecházím taky do Gennetu snad to vyjde. Máme už z Pronatalu PRINCEZNU 2,5r, ale chcema druhý a v Pronatalu se už chovají jako máte vyhráno tak co´chcete
. Co se týče jak tady někdo psal tak musí dělat i víkendech svátcích atd… třeba v Pronatalu nestimulují v prosinci jen mají konzultace. S dcerou jsem mněla transfér taky na VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ a jinak 3× mi to vyšlo na víkend. Teď jsem do GENNETU po 4 a naposled.