Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
nemate prosim nekdo zkusenost, jak moc se da hybat s datem iui? Jsem po druhe neuspesne a vzdycky byla inseminaci 14. den, ale tenhle cyklus by to vychazelo na velikonocni nedeli, coz bychom chteli byt pryc (ctvrtek az pondeli). Chci zavolat do centra, ale nevim, jak to zvladnu po telefonu vyjednat, tak jestli mate nejakou zkusenost, prosim, podelte se…
Jestli se da pohnout s terminem IUI, netusim ![]()
Tobe to vychazi vzdy na 14DC?
To ja mela IUI rozmezi 15-18DC, zalezelo, jak narostl folikul. Pak pichnout Pregnyl a hura na to ![]()
zaleží na tom, jak ti narostou folíky, takže když budou dost veliký, tak bude inseminace, já bych si cestování moc neplánovala
Diky za odpoved, me si vzdycky (tedy dvakrat:-) pozvali na 14 den… Ale treba bazalni teplota mi pak stoupa az cca ctyri pet dni po ovulaci, tak to mi taky prijde divne.
Měli by ti dělat cca 10. den UTZ, aby určili, který den nejlépe IUI provést, dělají to tak?
Jinak se s tím moc hýbat nedá, protože to závisí na připravenosti tvého těla. Zvlášť pokud to vychází takhle blbě na něděli, tak jedině zrušit a nechat na další měsíc.
Myslím, že se to může posunout max. o den a jen zpět (můžete se pak ještě snažit doma), ale o víc určitě ne.
Tedy v případě, že to nemáš nějak stimulované hormony, injekcemi, pak je to asi jiné a možná to trochu posunout jde.
Ja vim, ze je dite priorita, ale my si v zasade neplanujeme cestovani vic jak dva roky a uz je to tak ubijejici, ze nechci. No my vdycky muzeme prijet zpatyk, jsou lidi, co bezne jezdi daleko do caru, ale jet 150 km tam a zpatky mi prijde des - jo navic v tu nedeli, kdy by to asi melo byt, ma manzel narozeniny…
Hormony mam, nejakou obdobu clostiku, resp. tamoxifenu. Uz jsem absolvovala jedno ivf a tam jsou nejake brzdici injekce, tak jsem si rikala, jestli tady tez…
Joo, samozrejme ze ne bez predchoziho UTZ vysetreni. Utz 10 den cyklu, a 14 den iui.
zupe píše:
Ja vim, ze je dite priorita, ale my si v zasade neplanujeme cestovani vic jak dva roky a uz je to tak ubijejici, ze nechci. No my vdycky muzeme prijet zpatyk, jsou lidi, co bezne jezdi daleko do caru, ale jet 150 km tam a zpatky mi prijde des - jo navic v tu nedeli, kdy by to asi melo byt, ma manzel narozeniny…
já šla na IUI po vysekání osmiček z dásně, ledovala jsem tváře a přitom jsme byla na vyšetřovacím lůžku a mudr dělala iui
Zupe tak s hormony neporadím… Ale Clostík je na podporu ovulace ne? Ten to asi moc neoddálí, nebo jo? Já bych to být tebou úplně zrušila, udělala jen domácí snažení.
Ja sla po vytrhnuti osmicek na predmaturitni vecirek manzelovy oktavy - jde o to, ze bych rada, aby se muj zivot netocil jen kolem menstruace, ovulace a poceti - ale zaroven toci… No, vzdycky jsem chtela vsechno najednou ![]()
Zupe, tak to tento mesic zruste a uzijte si vylet ![]()
A kontroluji Ti pri IUI, zda folikul prasknul a doslo tak o ovulaci?
To nekontroluji - to se taky dela? Byla bych rada, kdyby mi kontrolovali velikost folikulu pred tim, nez si pichnu pregnyl, jestli rostou tak, jak maji, ale jeste jsem se na to neptala a tenhle mesic by to byla prome komplikace navic.
Jinak diky vsem za prispevky!!!