Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,máte někdo zkušenosti s tabletami Klimonorm? Je to na prokrvení děložní sliznice,aby se udržovala připravená pro přijetí darovaného vajíčka. Kdy ho mám začít brát? ![]()
Já
Od první návštěvy CAR do začátku stimulace dárkyně a teď od konce kojení už asi do přechodu
Měla jsem hodně vedlejší „bonusů“ - výrazně jsem přibrala, změny nálad, PMS - ale bohužel pokud chceš těhotnět tak nic jiného s naší diagnozou není.
nasazení prober v CAR, před IVF to bylo v podstatě jedno, kdy nasadím, cyklus jsem neměla. Jinak podle návodu se nasazuje tuším 5DC? Teď po odstavení jsem dostala provokačku Agolutin a nasazovala 1DC, ale to bylo po konzultaci s gyndr.
Díky,nasadila jsem ho nakonec 5. den podle příbalovýho letáku,ale v caru mi k tomu vůbec nic neřekli a já jak jsem byla ze všeho v šoku,tak jsem se zapomněla zeptat ![]()
Také jste při tom klimonormu špinily? Já ho beru 14.den a už pár dní lehce špinim ![]()
Za jak dlouho jste dostaly po vysazení Klimonormu ms?
Ahoj ja to nedostala po vysazení ant. od září 2011.Teprve teť v Lednu mi doktor nasadil Klimonorm.Mate stim v tomhle případě někdo skušenosti .Většinou se dává inněkce ne.Snažíme se s přítelem o mimi.Dík sem tu nová ![]()
Ahoj no ve většině případů se na tohle nedává,ale nemůže ti uškodit,pouze se ti doplní ženské hormony takže by ti měl cyklus nastartovat a není to antikoncepce takže při jeho braní můžeš i otěhotnět.
holky prosim vas a jak dlouho uz berete ten klimonorm?ja ho beru prave taky a kdyz sem četla ten přibalovej letak u toho tak sem se dost zhrozila co muže spusobit! ![]()
ja ten klimonorm berem preto aby som mohla otehotnet a napisala mi ho doktorka v prahe lebo mam nejake zenske problemy a sama od seba neotehotnem tak mam malu dceru cez umele oplodnenie!a teraz som zase zacala brat klimonorm uz ho berem 3 mesiac lebo chceme este jedno miminko!ale prave ma to zhrozilo ze tie prasky moze sposobit rakovinu prsnika tak to si radsej preventivne skocim na mamograf pre svoj klud!tak clovek to bere aby mu to malinko pomohlo a ono to takto moc škodi!JE TO HROZNEEEE
![]()
Prečo ste vyhodili môj príspevok? Preto, že som ženám napísala, aby ho nebrali, lebo možno aj z neho som dostala rakovinu a nikto ma neupozornil, keď máme v rodine riziko rakoviny, že je to riskantné ?
Klimonorm mi moc uškodil…jinak jsem uplne zdrava holka…po dvou detech, chtela jsem treti a doktorka mi rekla, že mám slabou sliznici a nasadila mi ve 28 letech klimonorm. Prvních pár tabletek zluté barvy bylo ok, potom jsem presla na hnedé…potom mě vezli na pohotovost a ted mám antidepresiva…jiný lekar mi doporucil Sarapis, cista priroda…a mozna to tak pujde taky a bez ohrozeni na zivote… co jsem cetla, tak zensky v prechodu si ho chvali, ale na upraveni menzes je to moc velky riziko. Vetsinou do diskusi nepisu, ale tohle si pro sebe nemuzu nechat. Bylo to hodne zly. Tak opatrne
A co se ti Kačko konkrétně stalo? Ted taky zvazuju, zda užívat či ne… Je mi 28 a jinak jsem zdrava…