Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím,mám za sebou 2IVF a teď čekám na výsledek IVF.Tentokrát šlo o minimální stimulaci. Nikdy jsme neměli mrazáčky a poprví jsme byli i bez ET. Je tu někdo s podobným osudem? V podobné situaci..?
wrtulka píše:
Zdravím,mám za sebou 2IVF a teď čekám na výsledek IVF.Tentokrát šlo o minimální stimulaci. Nikdy jsme neměli mrazáčky a poprví jsme byli i bez ET. Je tu někdo s podobným osudem? V podobné situaci..?
Ahojky,
to jsem ráda že se mi nědko ozval. Jsem tu nová..
No hele vajíček jsme měli vždycky spoustu..
IVF 18vajuch zralých myslím 12 z toho 7 embrisků a žádný na ET
IVF 24 vajuch 18 zralých 14 embrií a z toho tedy 3 na transferm ale negativní a navíc byli pomalejší a ostatní se nám rozpadli.
Jednou tvrdili že za to můžou manželovo spermie (má špatné spermio) podruhé moje vajucha a teď jsme měli 4bojovníčky a jeden to dotáhnul na krásnou morulku Ačkovou a tu mám v bříšku…
A co ty kolik máš folíků? Koukala jsem spráně že máte zažádáno o adopci?
ahoj,tak mi u 1.ivf 1O vajíček - zavedena 3 embryjka po PK-vyšla malá..2.ivf 10 vajíček - zavedena 3 embryjka-nevyšlo.Dneska po punkci(minimálka) 2 vajíčka,ale jestli budou embryjka nevím.Nevím,jestli našly v 2.vzorku 2 spermie.V prvním byla jen jedna-nevím,jestli dobrá.Zítra si máme zavolat.Jinak o adopci zažádané máme.Uvidíme,jak to teď dopadne ![]()
Ahoj,
my měli na minimálce 5 vajuch a 4 se oplodnily..jedno šlo zpět..uvidíš čím míň vajec tím bývají kvalitnější..a to je hodně důležité. Kdy se dozvíš kolik se jich oplodnilo? Takže manža má hodně špatné spermio?:-(
wrtulka píše:
Ahoj,
my měli na minimálce 5 vajuch a 4 se oplodnily..jedno šlo zpět..uvidíš čím míň vajec tím bývají kvalitnější..a to je hodně důležité. Kdy se dozvíš kolik se jich oplodnilo? Takže manža má hodně špatné spermio?:-(
Tak důležité je že se i ta druhá našla. A to jste měli zmrazený? Takže máte azoospermii? Hledali doktoři proč má manža tak špatný spermiogram? Víš jeslti jako doproučili nějaké vitamíny nebo tak něco?
čím si stimulovala na minimálku? Já stimulovala Fostimonem a měla jsem na přeskáčku 150jednotek/75jednotek tak i snad proto 5zralých vajuch.
Při standardním IVF jsem měla 150jednotek celou dobu ale Merionalu a z toho 24vajuch..ale ta kvalita byla asi jinde..
Kam vlastně chodíš do CARu a kolik vás minimálka bude stát? Už máte vyčerpané všechny pokusy IVF standardní?
wrtulka píše:
Tak důležité je že se i ta druhá našla. A to jste měli zmrazený? Takže máte azoospermii? Hledali doktoři proč má manža tak špatný spermiogram? Víš jeslti jako doproučili nějaké vitamíny nebo tak něco?čím si stimulovala na minimálku? Já stimulovala Fostimonem a měla jsem na přeskáčku 150jednotek/75jednotek tak i snad proto 5zralých vajuch.
Při standardním IVF jsem měla 150jednotek celou dobu ale Merionalu a z toho 24vajuch..ale ta kvalita byla asi jinde..
Kam vlastně chodíš do CARu a kolik vás minimálka bude stát? Už máte vyčerpané všechny pokusy IVF standardní?
Aha tak to vám to vyjde plus mínus jako nám..
my platili něco přes 17tis. a z toho bylo kolem 4tis za léky. Ještě sem si nějaké sehnala sama naštěstí tak byly levnější a taky mi zbyly z dřívějška nějaké merionaly tak jsem dopíchávala i to
. Tak já na hormony asi reaguju dobře..Možná až moc..:-( nevím..
Při tom druhém IVF jsem měla angínu takže jsem ke stimulaci dostala ještě antibiotika..tak jeslti to nebylo tím že jsem měla hodně vajíček. Nevím. Každopádně hyperstymulák jsem neměla, naštěstí..ale myslím že na něj byl náběh.Ale já měla načteno že se musí hodně pít a jogurty.. a tak a fakt jsem to dodržovala..tak jsem to zvládla..
Akorát nakonec z toho bylo stejně prd
většina embrijek se nám rozpadla.. u nás je problém u manži takže první IVF že to je spermiema.. při druhém IvF přišli s teorií že jsou blbý i vajucha.. to už by se jeden picnul. ![]()
Jinak my taky už máme zažádáno o adopci..vlastně už od září
ještě nás čeká přípravka a máme to hotový
co vy?
wrtulka píše:
Aha tak to vám to vyjde plus mínus jako nám..
my platili něco přes 17tis. a z toho bylo kolem 4tis za léky. Ještě sem si nějaké sehnala sama naštěstí tak byly levnější a taky mi zbyly z dřívějška nějaké merionaly tak jsem dopíchávala i to. Tak já na hormony asi reaguju dobře..Možná až moc..:-( nevím..
Při tom druhém IVF jsem měla angínu takže jsem ke stimulaci dostala ještě antibiotika..tak jeslti to nebylo tím že jsem měla hodně vajíček. Nevím. Každopádně hyperstymulák jsem neměla, naštěstí..ale myslím že na něj byl náběh.Ale já měla načteno že se musí hodně pít a jogurty.. a tak a fakt jsem to dodržovala..tak jsem to zvládla..
Akorát nakonec z toho bylo stejně prdvětšina embrijek se nám rozpadla.. u nás je problém u manži takže první IVF že to je spermiema.. při druhém IvF přišli s teorií že jsou blbý i vajucha.. to už by se jeden picnul.
Jinak my taky už máme zažádáno o adopci..vlastně už od záříještě nás čeká přípravka a máme to hotový
co vy?
Jinak já u druhého ivf byla taky nemocná.Málem mi nedali ani narkózu.Prý po stimulaci bývá oslabena imunita a proto to nachlazení.
no já mylsím že při stimulaci už bývá oslabená imunita..já teď zase byla/jsem nemocná takže jím antibiotika ještě teď i po transferu (mám nějaké co by nevadily kdybybch byla těhu) ale i tak..
Takže vy už dítko máte? Z jakého jste kraje že to u vás jde takhle rychle? Nám řekli že budeme čekat tak 4 roky.. no od podání žádosti naštěstí takže už v září budeme mít oddčkaný rok:-D
jo počkej už to vidím že máte po IVF úspěšně dcerku
tak to je fajn že už se vám jednou zadařilo ![]()
to my jsme úplně bez dětí ![]()
wrtulka píše:
jo počkej už to vidím že máte po IVF úspěšně dcerkutak to je fajn že už se vám jednou zadařilo
to my jsme úplně bez dětí