Syndrom PCOS - co bude dál?

225
31.3.11 09:35

Syndrom PCO - co bude dál?

Ahoj všem.
V úterý mi byl mým gynekologem diagnostikován syndrom PCO (syndrom polycystických ovarií). Původně jsem tam přišla s tím, že jsem už 50DC, a ačkoliv se snažíme o miminko tak test je negativní. :cry:
Když jsem se doma vzpamatovala (moc příjemně mi teda nebylo), začala jsem na netu hledat všechny možné články o této věci. Nikde jsem ale nenašla, jak konkrétně se postupuje při takové diagnóze. Co se mnou vlastně budou dělat? Nemáte prosím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1350
31.3.11 10:18

A to mám, přišli na to v CARu když se nám rok a půl nedařilo a cykly jsem měla 60 dnů. Hned další měsíc mi nasadili injekce Puregonu na růst vajíček a 12DC proběhla inseminace ze které mi tu běhá tříletý kluk :srdce:
Přesně v jeho roce jsem otěhotněla normálně, ale to bohužel nedopadlo. Teď už se pár měsíců snažíme, ale nic, tak uvažuju že do toho CARu zavolám zase :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
31.3.11 10:25

No, mě můj Dr. píchl Agolutin na vyvolání a řekl mi, že až to bude 11DC nebo 12DC, tak se mám k němu dostavit. Buď jsem pro samý nervování přeslechla, co bude dál, nebo sto možná neříkal, nevím :nevim:
Každopádně by mě zajímalo, jak dlouho to trvá. Pozorovali tě prvně?
Je nutný, aby mě poslal do CARu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.11 10:36

Nechci tě strašit, každá to máme jinak, ale mě léčí v Caru už skoro dva roky…

• Citovat
  • Upravit
6725
31.3.11 10:37

Ahojky,
já osobně doporučuju do CARu jít. Obyč gynekolog to myslím stejně moc neřeší a pošle do něj. A jestli to ten tvůj ani nenavrhl, tak bych nečekala a šla ;-)
Taky jsem dostala léčbu a když bylo vidět, že to nemá význam a vajíčka nedorostou do správné velikosti, tak plánované IUI se zrušilo a poslali mě na laparoskopii. Po ní jsem hned druhý cyklus otěhotněla ;-)
Záleží v jakém stádiu jsi a jestli léky a IUI bude stačit. Tak jako tak doporučuju ten CAR a držím moc palečky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
31.3.11 10:38
Anonymní píše:
Nechci tě strašit, každá to máme jinak, ale mě léčí v Caru už skoro dva roky…
:cry: A jak tě prvně léčili? Nebo tě jenom pozorovali?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
31.3.11 10:39
Anonymní píše:
Nechci tě strašit, každá to máme jinak, ale mě léčí v Caru už skoro dva roky…

Tak s touhle diagnozou, jestli tě léčí tak dlouho, tak je asi něco špatně, ne?
Já do tvé léčby samozřejmě nevidím a nevím, v čem je problém, ale nějak se mi to nezdá :-(
Držím palce, ať se to brzy změní :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.11 10:40

Těh vyšetrřění bylo spoustu, od krve, až po laparoskopii,

Také jsem měla plánované IUI, ale vajíčka prostě nedorůstají, a už ani po hormonech. Říkám, každá to má jinak…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.11 10:42

Jahudko, je… vše je v pořádku… i manžel je v pořádku..

• Citovat
  • Upravit
225
31.3.11 10:42

Můj Dr. vůbec o CARu nemluvil. Řekl, že budem stimulovat… Sice nevím, co si pod tím pojmem mám představit - asi nějaký léky, ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.11 10:44

stimulovat, to znamená, že ti zdřejmně nasadí clostilbegyt který se bere na začátku cyklu dle lékaře. a pka budež chodit na utz, zda vajíčka rostou do požadované velikosti…

• Citovat
  • Upravit
6725
31.3.11 10:44

ANONYM tak to mě moc mrzí, že i po tomhle všem pořád nic :-( Držím palce :-(

LONDI přesně tak, stimulace jsou léky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.11 10:45

já měla clostilbegyt už na 4cykly, první dva byli úspěšné vajíčka dorostli, ale na druhé dva, jsem už ani nezareagovala.

• Citovat
  • Upravit
225
31.3.11 10:47

Ok, ale co když Clostilbegyt nezabere?
Přece člověk nejde hned na IUI, ne?
Já nechci být pesimista, spíš se jen snažím počítat se vším a vědět co by mě mohlo potkat :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
31.3.11 10:55

Taky jsem na netu vyčetla, že údajně těhotenství při PCO bývá rizikové. Je to pravda? Musely jste z práce zůstat doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí