Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všem.
V úterý mi byl mým gynekologem diagnostikován syndrom PCO (syndrom polycystických ovarií). Původně jsem tam přišla s tím, že jsem už 50DC, a ačkoliv se snažíme o miminko tak test je negativní. ![]()
Když jsem se doma vzpamatovala (moc příjemně mi teda nebylo), začala jsem na netu hledat všechny možné články o této věci. Nikde jsem ale nenašla, jak konkrétně se postupuje při takové diagnóze. Co se mnou vlastně budou dělat? Nemáte prosím někdo zkušenost?
A to mám, přišli na to v CARu když se nám rok a půl nedařilo a cykly jsem měla 60 dnů. Hned další měsíc mi nasadili injekce Puregonu na růst vajíček a 12DC proběhla inseminace ze které mi tu běhá tříletý kluk ![]()
Přesně v jeho roce jsem otěhotněla normálně, ale to bohužel nedopadlo. Teď už se pár měsíců snažíme, ale nic, tak uvažuju že do toho CARu zavolám zase ![]()
No, mě můj Dr. píchl Agolutin na vyvolání a řekl mi, že až to bude 11DC nebo 12DC, tak se mám k němu dostavit. Buď jsem pro samý nervování přeslechla, co bude dál, nebo sto možná neříkal, nevím ![]()
Každopádně by mě zajímalo, jak dlouho to trvá. Pozorovali tě prvně?
Je nutný, aby mě poslal do CARu?
Nechci tě strašit, každá to máme jinak, ale mě léčí v Caru už skoro dva roky…
Ahojky,
já osobně doporučuju do CARu jít. Obyč gynekolog to myslím stejně moc neřeší a pošle do něj. A jestli to ten tvůj ani nenavrhl, tak bych nečekala a šla ![]()
Taky jsem dostala léčbu a když bylo vidět, že to nemá význam a vajíčka nedorostou do správné velikosti, tak plánované IUI se zrušilo a poslali mě na laparoskopii. Po ní jsem hned druhý cyklus otěhotněla ![]()
Záleží v jakém stádiu jsi a jestli léky a IUI bude stačit. Tak jako tak doporučuju ten CAR a držím moc palečky ![]()
Anonymní píše:
Anonymní píše:
Tak s touhle diagnozou, jestli tě léčí tak dlouho, tak je asi něco špatně, ne?
Já do tvé léčby samozřejmě nevidím a nevím, v čem je problém, ale nějak se mi to nezdá ![]()
Držím palce, ať se to brzy změní ![]()
Těh vyšetrřění bylo spoustu, od krve, až po laparoskopii,
Také jsem měla plánované IUI, ale vajíčka prostě nedorůstají, a už ani po hormonech. Říkám, každá to má jinak…
Můj Dr. vůbec o CARu nemluvil. Řekl, že budem stimulovat… Sice nevím, co si pod tím pojmem mám představit - asi nějaký léky, ne ![]()
stimulovat, to znamená, že ti zdřejmně nasadí clostilbegyt který se bere na začátku cyklu dle lékaře. a pka budež chodit na utz, zda vajíčka rostou do požadované velikosti…
ANONYM tak to mě moc mrzí, že i po tomhle všem pořád nic
Držím palce ![]()
LONDI přesně tak, stimulace jsou léky ![]()
já měla clostilbegyt už na 4cykly, první dva byli úspěšné vajíčka dorostli, ale na druhé dva, jsem už ani nezareagovala.
Ok, ale co když Clostilbegyt nezabere?
Přece člověk nejde hned na IUI, ne?
Já nechci být pesimista, spíš se jen snažím počítat se vším a vědět co by mě mohlo potkat ![]()
Taky jsem na netu vyčetla, že údajně těhotenství při PCO bývá rizikové. Je to pravda? Musely jste z práce zůstat doma?