Jak jste snášely Euthyrox?

93
25.3.11 21:25

Euthyrox

ahojky, snažíme se o mimčo 2 roky. Nyní mi byla zjištěna snížená funkce ŠŽ. Mám hodnoty TSH 7,2 a T4 volný 18,1. Doktor mi ode dneška nasadil Euthyrox 50 1× denně. Na výsledcích je optimální hodnota T4 11,5-24, tak nějak nechápu, proč mi do telefonu tvrdil,že to mám zvýšené. Máte s tím někdo zkušenosti, pomohlo vám vyřešení tohoto problému k otěhotnění? Jak jste snášely tyto léky? Díky za odpovědi, A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
25.3.11 21:34

ahoj, pri stitnej zlaze je dolezity pomer tsh a ft4, nie len jednotlive hodnoty.

zle je, ked zacina tsh stupat a ft4 klesat, vsak uvidis po kontrole, co sa s tymi hodnotami stane, mala by si kazde dva mesiace chodit na kontroly.

hlavne ked si rano das tabletku, tak urcite dodrz tu hodinu bez jedla.

a urcite je dobre, ze to mas podchytene, lebo znizena funkcia moze sposobovat potraty a problemy s otehotnenim.

a lieky nemaju ziadne vedlajsie ucinky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
25.3.11 21:37

v pripade bezneho zivota by tvoje hodnoty az tak nevadili, ale ak chces otehotniet a pri tehotenstve uz su problemove. Takze ber Euthyrox a bude to v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
25.3.11 21:43

díky za odpovědi, byla jsem již 1× na umělém oplodnění a 3× na inseminaci, až teď náhodou mi zjistili toto nové. ale já těch problémů mám víc, tak chci doufat, že se to srovnáním funkce štítné žlázy někam pohne a zlepší …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
25.3.11 21:53

Určitě prášky ber. Pro otěhotnění musíš být hormonálně v pořádku a po celé těhotenství také. I já mám sníženou funkci. Mám 5 měsíční dvojčátka a celé těhotenství jsem byla pod dohledem, takže se mi je povedlo donosit do 37. týdne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.3.11 22:33

Určitě ti ty prášky nepředepsal ze srandy, tak že ber :mrgreen: Jinak před jídlem stačí půl hodiny :wink:

Já je beru celý život a žádné vedlejší účinky to nemá… A jedno „mimino“ už doma mám. Na kontroly jsem chodila co 3 měsíce, jinak chodím po půl roce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
25.3.11 22:37

jj,to já je určitě budu brát, jen mě spíš zajímá, jestli to někomu pomohlo k otěhotnění po delším neúspěšným snažení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
25.3.11 22:56

Áno, pomohlo mi to a menšia dávka , ako tebe :-)

Len pekne Euthyrox ber…

Ja som ho síce brala ešte s metformínom na PCO…

A pomáha mnohým ženám..

Popravde sa hrozne divým, kam chodíš do CARu - lebo štítna žľaza je veľmi častou príčinou neplodnosti alebo skorých potratov a veľmi ľahko sa diagnostikuje :roll: :roll: :roll:

Toto vyšetrenie by malo byť robené hneď na začiatku.

• Citovat
  • Upravit
93
25.3.11 23:00

já vím,musela jsem si o spoustu vyšetření říct sama.na štítnou žlázu mě poslala alergoimunoložka náhodou, nemělo to s těhotenstvím nic společného, prostě mě konečně někdo poslal na víc vyšetření.tam mi doktor pak řekl,že nemá cenu dělat nějaká IVF,dokud toto není vpořádku … také mám PCO, od gynekolog.operace od května mám pravidelně MS,až teď prvně se ovulace oddálila a udělala se mi cysta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5055
25.3.11 23:08

taky beru Euthyrox…a beru ho uz pres dva roky, jen kdyz jsem otehotnela, tak mi doktorka o hodne zvysila davky…ted beru 3 dny 3×50mg a 4 dny 2×50mg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
25.3.11 23:09

a měly jste nějaké problémy, že vám zjistili sníženou nebo zvýšenou funkci žlázy? já jsem se tam dostala náhodou …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
26.3.11 06:48

Tuhle minidavecku vubec nijak nepocitisi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
26.3.11 07:42
anela5 píše:
a měly jste nějaké problémy, že vám zjistili sníženou nebo zvýšenou funkci žlázy? já jsem se tam dostala náhodou …

Anela,aby som ťa trošku podporila:
ja som tiež mala PCO - neovulovala som a mala cykly cca 40-50 dňové, ako kedy a nemohli sme otehu…
Rok som neužívala antiko, s tým, že keĎ sa podarí, tak OK…

Potom sme sa 2 roky už cielene snažili…

MM mal zlý spermiogram - asthenoteratoolighospermia - teda málo, zlá pohyblivosť, zlý tvar…

Z celového množstva spermií boli len 3% úplne zdravé.

V prvom CARe mne povedali, že neovulujem, mm že má zlé spermie = UMELKO…

Keď som sa pýtala, že ale prečo neovulujem, doktor arogantne kývol rukou, že je to jedno, že mi to hormonálne vyvolajú…

Ten doktor sa nám nepáčil, bol fakt arogantný a keď si za niečo doplácam skoro 30tis. SK tak čakám iný prístup.

Našťastie je v našom meste ešte jeden CAR - tak sme išli tam…A dobre sme spravili, lebo v prvom prípade by sme buď neotehotneli alebo potratili v skorom štádiu (s najväčšou pravdepodobnosťou)

V tomto druhom CARe opäť zistená anovulácia, PCO, myomatózna maternica a zlý spermio.

Lekár manžela poslal na vyšetrenie k urológovi - robili mu výtery, hormonálny profil, atď - ale takáto príčina zlého spermia sa nenašla.

DOky mi nasadil 3× denne Metformin 500mg - a povedal, že minimálne pol roka ho musím brať, kým pristúpime k umelému oplodneniu.

Plus mi odporučil vyšetrenie štítnej žľazy (vypĺňali sme taký dotazník a tam som uviedla, že ochorenie štítky sme mali v rodine)

JA som problémy so štítkou pociťovala dlho - mala som pocit, že mám akoby niečo v krku - nezniesla som šály, roláky (predtým som nič také nemala)…neskôr sa pridalo búšenie srdca, pribrala som…
Mala som vysoký pulz…

Ale zbieralo sa to postupne a myslela som si, že je to z nadváhy..

Spravili mi vyšetrenia na TSH a FT4 - ale keďže som mala výsledky v referenčných hodnotách, obvodná dr ma na endo neposlala…

A pritom pri štítke ide vždy o pomer týchto hodnôt, nie hodnotu ako takú…

Náhodou moje výsledky videla iná dr a tá povedala, že nie sú v dobrých pomeroch pre otehu a odporučila mi endo…Dostala som sa k úžasnej pani doktorke..

Spravila mi USG - obojstranne zväčšená štítka, nasadila lieky…

V kombinácii liečby Euthyroxu a Metformínu sa pulz upravil, búšenie srdca prestalo, štítka sa stiahla, pocity z krku zmizli, schudla som 8kg (nič som nerobila, schudnutie spôsobil Metformín) a na ten 3tí mesiac nabehla ovulácia a prirodzene sme otehotneli ..každú chvíľku rodíme :srdce: :srdce:

Takže si tiež myslím, že všetky tvoje umelé oplodnenia boli pri takých hodnotách štítky zbytočné…

Určite lieky ber a na to PCO - ak by sa zas nedarilo, by som sa opýtala na liečbu Metformínom…

Veľmi držím palce a verím, že Euthyrox pomôže :srdce: :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
93
26.3.11 09:16

ahoj Minewko,díky za tvůj milý příběh. Já od loňského května právě menstruuju i ovuluju pravidelně, cykly cca 32 dnů, jen tento měsíc se to nějak nepovedlo, anovulační cyklus. Já vysadila antikoncepci asi před 4 lety a nemenstruovala jsem pak vůbec.Doktorka mi vždy občas píchla injekci na vyvolání a řekla mi,že jsou i horší případy :O(Nemohla jsem najít jinou gynekoložku, všude mi řekli,že mají plno.Odstěhovala jsem se do Prahy a gynekologa jsem si našla, pracuje i v mém CARu,tak mě vidí i tam.Jednže účinky té operace trvají cca rok a v květnu už to rok bude,tak mám trochu obavy.Já jsem nikdy neměla problémy jaké popisuješ,šály a šátky a roláky nosím pořád :-D Myslela jsem,že mé hodnoty TSH a T4 nejsou tak hrozné,ale teď právě čtu o tom jejich poměru,jen nevím,v jakých mezích se to má pohybovat.Tak uvidíme.Ty dva roky snažení už jsou dlouhý,furt testy,měřila jsem si dřív i teplotu,každý měsíc zklamání,tak si ani neumím představit,že tam jednou budou //. Ještě jednou díky za tvou reakci,je moc příjemná a pozitivní :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
26.3.11 09:31

Anela

Ja viem, že je to ťažké…toľko som čakala na tie //, že keď boli, nemohla som tomu uveriť a myslela som si, že každý test je falošný..spravila som ich prisahám asi 100 :mrgreen: :mrgreen:
A vlastne neverím dodnes, uverím, keĎ budem mať malú v náručí :mrgreen:

U mnohých žien sa problémy so štítkou nijak neprejavia…v Našej téme máme kopec báb, čo majú problém otehu, alebo mali opakované skoré potraty - a v mnohých prípadoch bola na vine štítka - bez jediného príznaku!

Teraz sú už niektoré tehulky.

čo sa štítky týka - TSH určite nemáš v norme, lebo horná hranica je tuším 5. (aj keď to záleží od labáku)…

Keď sa Tsh začne zvyšovať a FT4 znižovať, väčšinou to signalizuje hypotyreózu, teda zníženú činnosť štítky.

Ak je to opačne - nízke TSH a vysoké FT4 - ide o hypertyreózu - zvýšenú činnosť štítky.

Moje hodnoty pred liečbou boli:
TSH 2,5
FT4 12 (už pri spodnej hranici - spodná hodnota bola 11)

Výsledky v norme a pritom výrazne zväčšené oba laloky štítky.

PO liečbe:
TSH 0,58
FT4 16,8

Brala som euthyrox 25, každý deň 1 tabl…Teraz na konci tehu beriem 50tku každý deň 1 tabl…

Vidíš, že ty máš TSH omnoho vyššie…

Pri otehu je dôležitá hormonálna rovnováha a keďže nie sme stroje, niekto s takými hodnotami problém nemá a niekto nevie otehu…

Aby som ťa povzbudila - v téme máme kočku, ktorej nevyšli nejaké 2 umelká…potom zistili problém so štítkou, nasadili euthyrox a 3tie umelko vyšlo…(myslím, že TSH mala 6 aj dačo) :wink: :wink: :wink: :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex