Nemohu mít další dítě - adopce?

Anonymní
19.3.11 11:57

Nemohu mít další dítě - adopce.

Dobrý den, jsem tu nová a ráda bych poznala někoho s podobným příběhem jako mám já. V roce 2005-200ž jsem prodělala několik operací vaječníků, konizaci čípku, odstranění miomů… Měla jsem opravdu veliké problémy. S manželem jsme byli za každou cenu rozhodnutí mít dítě a nakonec se povedlo, sice thotenství bylo velmi rizikové a nedopadlo tak jak jsme očekávali, narodila se nám dcera v 26+3tt měla 900g a 30cm všechno zvládala moc dobře nemusela na žádnou operaci a po 4 měsících nás pustili domů, problémy s nedonošeným dítětem vám ani nemusím popisovat.. Ale abych se dostal k otázce… Už nemohu mít další dítě :cry: podle mého lékaře by to byl opravdu veliký hazard s životem dítěte i mím a těhotenství mi ,,zakázal,,.. S manželem nás to docel a zaskočilo, protože jsem si myslela, že ač jsem jednou porodila předčasně, nemusí to znamenat, že další těhotenství nebude tak problémové.

Uvažujeme o adopci už máme za sebou lékařská vyšetření čeká nás pschologické vyšetření a vyplnění všech papírů… chtěla bych se zeptat jaké máte s tímto zkušenossti, po jak dlouhé dob bychom mohli dítě dostat? nežádáme o miminko, ale o dítě starší od 1-2 let.. Naše finanční situace je velmi dobrá… Vím, že je to běh na dlouhou trat, ale čekání je opravdu strašné… Je tu někdo kdo má s tímto zkušenosti? adoptoval dítě a doma měl jedno malé vlastní?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16557
19.3.11 12:17

Ahoj,zkušenosti s tím osobně nemám,ale taky mám zažádáno o adopci-aby jsme náhodou nezůstali s přítelem jednou sami.Chodila jsem na kurzy,které se pořádají a musejí absolvovat a tam nám bohužel říkali,že když má rodina vlastní dítě,je to o dost těžší,získat pak ještě adoptovaný,že maj přednost výhradně rodiče bezdětný :nevim: Asi jsem tě moc nepotěšila,navíc nevím od kud jsi,každý kraj to má asi jinak,já jsem z Prahy,tak je to tu možná přísnější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
19.3.11 12:25

Sama zkušenost nemám.Znám dobře rodinu co má dvě adoptované děti.Holčičku dostali když jí byl asi rok a půl.Chalpečka,když mu bylo 8 měsíců(je to bratr holčičky co už měli).Zhruba rok po sobě ty děti dostaly.Oni neměli žádné děti.Trvalo to asi 2 roky než dostali to první.Plzeňský kraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.11 12:32

My jsme z královehradeckého kraje… Takže bezdětné pár mají přednost… A nemůžu mít také výhodu v tom, že mám od gynekologa papír, že děti už mít nemohu? Moc by jsme chtěli mít dvě děti, nechceme aby dcera byla sama, v budoucnu s ní budeme mít ještě hodně starostí, s hyperaktivitou, mluvením… a se sourozencem by to bylo lepší… Do přípravného kurzu nastoupíme až po vyplnění všech papírů…
Ještě bych se chtěla zeptat, my bychom se nebránili jiné národnosti, indie, afrika… ale vadil by nám rom… v papírech je kolonka o národnosti, kdž napíšeme, že nerozhoduje, mohou nám přiřadit i roma že? Nebo tam máme někam napsat, které národnosti ano a které ne?I to by mohlo adopci urychlit ne?

• Citovat
  • Upravit
48576
19.3.11 12:40

Moje sousedka dělá v dětském domově.Zrovna včera mi říkala že dětí mají strašně moc(plzeňský kraj)
Přednost mají bezdětné,ty co chtějí roma a nebo jinou národnost,ty co nechtěj miminko..

Pokud vám nevadí jiná národnost,tak si myslím dočkáte brzo.u nás jsou většinou vietnamci,romové ty co nikdo nechce a slováci a ukrajinci a to jsou většinou strašně krásné blondaté dětičky..
Moc držím palce.
Na baby cafe maj diskuzi maminky adopčátku,určitě tam poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.3.11 12:43

taky maj přednost rodiče co vemou i nemocné nebo postižené dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307

Ahoj.jedno dítě máme adoptované,čekáme na druhé.Z vlastní zkušenosti-papír od gynekologa že nemůžeš mít vlastní děti ti nepomůže.Když se vypisují papíry jsou tam kolonky navíc kde můžeš požadavky rozepsat,popř na čistý papír.Oni se na sociálce stejně budou na vše 100× ptát.
my chtěli dítě do 1 roku a bílé,čekali jsme naň 4roky,Teď čekáme 2rok na druhé. Že chcete i jinou národnost Vám to možná ulehčí-i když národností jako ind,afričan aj u nás moc není Nejvíc je romských dětí.
Hodně štěstí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557

Myslím,že když nedostanete dítě do roka,tak pak můžete dostat dítě z jiný země-říká se tomu mezinárodní adopce.Já žádost podávala ještě v době,kdy jsem byla bez partnera a rovnou mi řekli,že páry mají přednost :nevim: Nejlíp by bylo,zeptat se někde na úřadě,kde máte papíry.Nějaký tý soc.pracovnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.11 12:51
Kamča.dalmatinka píše:
taky maj přednost rodiče co vemou i nemocné nebo postižené dítě

To nechceme, nezvládli bychom to s dcerou máme velké problémy… a dvě nemocné děti bychom nezvládli…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.11 12:54
mahdalka píše:
Myslím,že když nedostanete dítě do roka,tak pak můžete dostat dítě z jiný země-říká se tomu mezinárodní adopce.Já žádost podávala ještě v době,kdy jsem byla bez partnera a rovnou mi řekli,že páry mají přednost :nevim: Nejlíp by bylo,zeptat se někde na úřadě,kde máte papíry.Nějaký tý soc.pracovnice.

jiné země? o tom jsem tedy neslyšela na to se určit zeptáme… Ale to b nemohlo být dítě starší to se dělá u miminek? nedovedu si představit, že b dítě z jiné země a jiného mateřského jazyka přejde do cizí země k nové rodině :think:

• Citovat
  • Upravit
18305
19.3.11 13:54

Zakladatelko, klobouk dolů. Asi už máš všechny potřebné informace a já coby člověk, co si adopcí nepošel, už asi nic podstatného nedodám. Snad jen pár poznámek: až budete mít děťátko ve své péči, tak mu určitě dáte tolik lásky, kolik budete moct. Ale přesto se připravte na to, že nejspíš jednou řekne: nejste moji praví rodiče, nemáte mně co poroučet. Většinu adoptivních rodičů nebo pěstounů to čeká. (Neříkám, že všechny…) A to je právě okamžik zkoušky, jak to všechno zvládnete…
Další možná negativní věc, v každém společenství se najde blbec. Možná máte někoho takového v sousedství, nevím… A blbcům funguje mozek tak, že za všímhledají vyčuranost. Časem se o sobě možná doslechnete, že jste do té adopce šli především pro peníze. I když to nebude pravda. Nenechtese tím rozhodit a ignorujte to. Jde to těžko, ale jde to.
A do třetice: zkuste se dopředu připravit i na to, že se vám dítko „nevyvede“. A že třeba budete čelit nějakému křivému nařčení. Koneckonců - jako precedentní případ bych uvedl pěstouny Rosnerovy ze Slavkova u Brna - jestli oni týrali své děti, tak já jsem byl teda v dětství supertýraný..... Zvlášť v pubertě je někdy těžké řešit, jak být přísný a přitom to nepřehnat…
A jestli přes to všechno jste rozhodnutí do adopce jít (jako že asi určitě jste), tak řeknu jenom - máte můj opravdu hluboký obdiv… :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
19.3.11 14:31

Anonyme, nejradejí bych Tě kontaktovala SZ ale nevím kdo jsi …
Mám kamošku, doktory ji říkaly že dítě nebude mit nikdy, ale ted' ma dvě s pomoci činske mediciny a homeopatie…

• Citovat
  • Upravit
18305
19.3.11 15:40

Moje sestra má taky jeden vaječník úplně odstraněný a z druhého jí po resekci zbylo 30 procent. A má dva kluky jak buky - porodní váha 3450 gramů a 4555 gramů… 8-o Ovšem pokud sis prošla určitým vyšetřením, tak asi doktoři necucají diagnózy jen tak z prstu.
Každopádně každý, kdo se rozhodne pro adopci a zdárně pak dítě vychová, má můj obdiv… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.11 18:49
Lena F. píše:
Mám kamošku, doktory ji říkaly že dítě nebude mit nikdy, ale ted' ma dvě s pomoci činske mediciny a homeopatie…

Jedno těhotenství už za sebou mám a šla jsem do něj i přes doporučení lékaře… Věděla jsem, že porodím předčasně… a nějaká čínska medicína tomu nevěřím, jsem po několika konizacích čípku, mám ho opravdu velice krátký těhotenství by se těžko udržovalo… nebudu to raději riskovat doktor má pravdu…

• Citovat
  • Upravit
59
19.3.11 20:27
Lena F. píše:

Ahoj Leno,
můžu Tě také požádat o tipy na čínskou medicínu a homeopatii. Zkusit se má všechno…
děkuji
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí