Hyperprolaktinémie

3251
15.3.11 20:35

hyperprolaktinémie

ahoj holky,je tu někdo z podobným problémem? mám velmi zvýšenou hladinu prolaktinu a prej je to u mě důvod proč nemůžu už skoro rok otěhotnět.beru dostinex a stále nic.jak se daří vám? doktorka mi řekla,že je to „nemoc“,která způsobije neplodnost u 1/3 žen.bohžel patřim do špatný třetiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3251
15.3.11 21:14

nikdo nic? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
15.3.11 21:55

AHojky, možná kdybys napsala zvýšený prolaktin a neplodnost??? Ten název moc lidem nic neřekne, tak na to ani nemrknou.
Jinak, zvýšená hladina prolaktinu je problém, ale ne vždy. Je spousta těhulek co otěhotněly při kojení a to je určo prolaktin zvýšený.
Chtělo by to možná komplenější rozbor. Držím palečky at někdo poradí více.

• Citovat
  • Upravit
6512
15.3.11 22:04

Hm, taky jsem mela vysokou hladinu prolaktinu… Mela jsem diky tomu problemy s cyklem - dlouhe, anovulacni… Na primarni pricinu se nikdy neprislo :think:
Nakonec jsem otehotnela diky laparoskopicke apendektomii :lol: …Nevim, jestli se jim jako vedlejsi efekt podarilo stimulovat vajecniky - ale ja hned v prvnim cyklu po zakroku mela snad prvni ovulaci v zivote a hned se mi podarilo otehotnet.
Celou dobu, co jsem pak kojila (9m), jsem nemela MS ani ovulaci a pak ani po skonceni kojeni se stale nedostavolala (dalsi 4 mesice) a ja uz byla nervozni, jestli je vse v poradku, tak jsem si nechala pichnout vyvolavacku… Pak asi rok slapal cyklus jako hodinky, ale pak se zase vse rozhodilo, chvilku jsme se i snazili o baby (a i kdyz jsem mela ovulaci), tak se otehotnet nepodarilo - pry problem s vyskou sliznice… A mozna i dalsi, ale to uz prestalo byt me otehotneni zadouci, takze jsem to prestala resit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
15.3.11 22:13

díky díky,asi sem to špatně napsala,ale zas lidi,co maj stejný problém,tak ví o co jde.já mám MS naprosto pravidelnou,akorát nedochází k tý ovulaci.tak mi právě řekli,že když se to do léta nepovede srovnat dostinexem,že by to asi chtělo tu laparku,což se mi moc nelíbí.představa děr v břiše mě lehce děsí :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
16.3.11 07:44

Tak vyzkoušej do té doby něco přírodního na ovu. Existuje spousta preparátů. Hodně se doporučuje kontryhelový čaj. Já zkoušela Femigard a pak Sarapis mensis. Měla jsem nepravidelné cykly. Femigard mi nezabral, ale četla jsem o spoustě holek, co zabral. A ten Sarapis jsem brala zároveň, když jsem cvičila Mojžíšovou. Zkus takhle zapátrat a ještě to zkusit takhle, než by hrozila ta laparka.
Ale zase na druhou stranu, té laparky bych se nebála. Dírky zarostou a zase by jsi třeba měla možnost zjistit i možnou příčinu, proč to nejde. Držím moc palce.
PS: těch preparátů existuje určitě víc, já mám zkušenosti jen s těmito

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
16.3.11 12:53

Já jí měla taky - po HA.
Na gyndě mi udělali hormonální profil a bylo to tam :roll: Brala jsem na to medocriptine asi měsíc, pak se hladina srovnala. Co třeba změnit léky? :think:
Otěhotněla jsem až po gynexu a kontryhelu za další 3měsíce.
HA již nikdy více. Celkem snažení trvalo rok a půl.
Nějak nechápu, jak laparoskopie břicha vyřeší nadproukci prolaktinu z mozku :nevim: Do tý jsem taky nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
16.3.11 21:05

já to mám právě (teda velmi pravděpodobně)po dlouhodobém užívání HA :-( taky sem se zařekla,že už nikdy více.právě na laparku bych měla jít,jestli nemám třeba jako bonus nějaký srůsty nebo tak něco.při mým štěstí totiž ještě něco najdou.ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
17.3.11 07:46

Mattule, nesmíš k tomu takhle přistupovat, jakože tobě určitě něco najdou. Do laparky je ještě daleko, tak to zkoušej ještě takhle. držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
17.3.11 10:43

já spíš říkám,že bych se tomu nedivila.protože poslední dobou se mi vše se.. a to doslova.i v tý práci je to čím dál horší a už se těšim pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
17.3.11 11:02

…takhle to neber. Laparoskopie je normální postup. Na to tě doktor pošle, když neví kudy. Hele, já bych na ní nešla a taky jsem nešla. Klidně se s tebou vsadím, že nic nenajdou. No a pak tě odlifruje na umělý oplodnění. Tak se to dneska dělá.
Já bych začala užívat bylinné preparáty, na gyndě bych chtěla změnit léky. Předpokládám, že hormonální profil ti dělali a i kontrolní - pokud ne, chtěla bych kontrolu hladiny prolaktinu.
Pokud je ta příčina po hormonální dráze - což hyperprolaktinémie je, tak šťouráním v břiše jí neodstraní. Chce to srovnat hormony a psychiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
17.3.11 16:24

taky mám ten pocit,že na laparku posílaj,když už neví co… jinak na krev chodim každej měsíc,podle toho se upravujou dávky dostinexu.doktor mi tvrdí,že to jeden z nejšetrnějších léků,co mi můžou dát,tak nevim :nevim: snažim se jim věřit a doufat.taky mi říkali,že když to nepůjde,že bych měla na podzim pomalu uvažovat o umělým.to se mi fakt nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
17.3.11 16:54

Mattule a jak vysoké hodnoty máš? Ono kdyby byla velmi zvýšená, tak by asi doporučili magnetickou rezonanci, zda nemáš nádorek na hypofíze - ten za to často může, ale to jsou hodnoty vysoké. Pokud máš jen vyšší hodnoty, tak to může být ovlivněno tím, kdy ti to odebírali - po probuzení bývájí hodnoty vyšší, zda jsi nebyla zrovna ve stresu atd. Někdy je vyšší prolaktin při neléčené špatné funkci štítné žlázy, tu ti kontrolovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
17.3.11 17:10

já už si ty hodnoty nepamatuju,ale na magnetický rezonanci sem byla před rokem a půl,když mi na to přišly,podle magnetky je to ok,teď sem byla na kontrolní a čekám na výsledky.tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.9.11 13:06

PROLAKTONEMIE

AHOJ, JÁ MÁM PROLAKTONEMII UŽ 11 LET (OD NAROZENÍ SYNA). KDYŽ JSEM TOUŽILA PO DRUHÉM, ZJISTILI MI TUTO „NEMOC“, NA MAGNETICKÉ REZONANCI VŠE OK, ALE PROLAKTIN ANI PO 6 LETÝCH DÁVKÁCH DOSTINEXU NESLEZL NA STÁLOU HODNOTU. VŽDY JEN KRÁTKODOBĚ A PAK SE TO OPĚT VRÁTILO. DOJELA JSEM SI DO NEMOCNICE NA KARLÁK, KDE BYL VÝBORNEJ DOKTOR, BĚHEM HODINY MI ODEBRAL VZORKY KRVE A UDĚLAL TESTY A PAK MI NAROVINU ŘEKL - CPÁT SE LÉKAMA DOŽIVOTNĚ JE NESMYSL - NECHAT SE S NIMA NADOPOVAT POKUD CHCI DÍTĚ, POČÍT HO V DOBU, KDY JSOU HLADINY NEJNIŽŠÍ (ŽÁDAT SVÉHO ENDOKRINOLOGA ABY MI HODNOTY HLÍDAL), HLÍDAT OTĚHOTNĚNÍ A POTOM PODLE TOHO JAK MI BUDE S PROLAKTINEM NALOŽIT. DÍTĚ JSME VZDALI(ZKOUŠELI JSME TO CCA ROK A NIKDY TO NEVYŠLO), DOSTINEX NECHCI BRÁT DO KONCE ŽIVOTA A ZRUŠIT SI TAK JÁTRA A ZBYTEK FUNGUJÍCÍHO ORGANISMU, DNESKA JSEM SPOKOJENÁ, AČ MÁM O 20 KG NAVRCH A Z PRSOU DVOJEČEK MÁM ČTYŘKY VEMENA :-? JINAK JSEM NĚKDE ČETLA, ŽE JOGA A ALTENRNATIVNÍ MEDICINA BY MOHLA POMOCT, ALE NIC O TOM NEVÍM :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí