Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky právě jsme dostali výsledky ze spermiogramu,jsme na tom bídně z 20mil/ ml mame jen dva miliony ještě málo pohyblivích.Byla jsem u svého gynekologa a ten mi řekl že otěhotnět přirozenou cestou by byl zázrak,ale že se to stát může…Do léta se máme o miminko pokoušet a pak nám napíše do poručení do kliniky
Podařilo se některý z Vás vylepšit spermiogram vitamínama???A jaky častky se platí za umělí oplodnění???Kdo napíše a poradí budu ráda,i že se zapojíte do diskuze…Snažíme se o první mimi už druhý rok,zatím bez uspěchu ![]()
ahoj, vitaminy dokazu spermiogramu velmi pomoct. mali sme v teme kocku, ktorej povedali, ze jedine darcovske spermie. nasadila muzovi vitaminy a este ten mesiac otehotnela prirodzene
dnes ma krasne trojmesacne dievcatko ![]()
pozri na tuto stranku, je to tam velmi pekne spisane co brat a ako sa spravat pre zlepsenie vysledkov. zroluj trichu nizsie, je to pod tabulkou vychytavky ![]()
keby si mala nejake otazky, kludne sa pytaj ![]()
v centrach radi strasia tym umelym, lebo na tom zarabaju, ale pri tom poznam vela kociek, ktore otehotneli s daleko horsimi vysledkami ako mate vy- prirodzene.
a keby to vazne neslo, tak stale je tu este moznost IUI, ktore mate v cr 6 krat do roka hradene poistovnou ![]()
Manželovi vyšlo že má 11% spermií dobrých a taky nám nedával gynekolog šanci na normální početí. Nasadili jsme vitamíny a za měsíc jsem byla těhule
. Ale vitamínama to určitě nebylo, byl to zázrak
. První výsledky po braní vitamínů jsou za tři měsíce. Oni ty potvůrky se vytváří myslím 80 dní. Teď se snažíme o druhé, tak jsem na to taky zvědavá, ale podruhý v zázrak nedoufám. Přeju hodně štěstíčka.
jondinka když už se snažíte druhý rok, na nic nečekej a najdi si rovou sama nějaký CAR. Doporučení nepotřebuješ
My máme jen 3mil pohiblivých spermijí
nasadili jsme selen, zinek, a vit.E
V dobnu ti povím jestli se to zlepšilo
Ale ono jak jsem četla, chce to změnit celkově životní styl. Zdravě jíst, cvičit, vynechat cigarety a alkohol. Sprchovat se vlažnou vodou ať nemají spermijky moc vysokou teplotu ![]()
V Caru ti udělají i jiná vyšetření, můžete přijít i na jiný problém. Každopádně každá jsme jiná a každá potřebujeme něco jiného. Na stránkách CARU se dozvíš kolik by tě všechno stálo. Ale prvně se přistupuje k Inseminaci a ta tě bude stát poze případné léky, když je budeš potřebovat… Držím palečky
A opravdu na nic nečekej a hned se jdi objednat ![]()
Papapája - Díky za radu, a vy už jste někde byli???My s manželem jsme se rozhodli pro vytamíny na 3 měsíce pak si necháme udělat kontrolní spermiogram a uvidíme,když bude stát za prd tak se vrhnu hned do kliniky ![]()
Manželovi vyšlo že má 11% spermií dobrých a taky nám nedával gynekolog šanci na normální početí. Nasadili jsme vitamíny a za měsíc jsem byla těhule . Ale vitamínama to určitě nebylo, byl to zázrak . První výsledky po braní vitamínů jsou za tři měsíce. Oni ty potvůrky se vytváří myslím 80 dní. Teď se snažíme o druhé, tak jsem na to taky zvědavá, ale podruhý v zázrak nedoufám. Přeju hodně štěstíčka.
taky vám přeju hodně štěstíčka at se znova zadaří ![]()
Vitamíny určitě pomůžou, ale zas to není takovej zázrak jako že jeden měsíc katastrofa - nasadím vitaíny - další měsíc otěhotním. Chce to brát delší dobu, min. několik měsíců. Zlepšení na spermiogramu fakt bude znát. ![]()
A kolik stojí umělko? Já ti to napíšu tak jak to píšu vždcky
: To je jako by ses zeptala - jezdíte nakupovat do Tesca? Kolik tam utratíte? A odpovědi - od stokoruny po třeba desítky tisíc......
Záleží co všechno u vás bude za problém, pokud „jen“ ten horší spermiogram, tak je to nádhera. může vás to vyjít na pár stovek ale taky na 20-30 tisíc… ![]()
jondinka píše:
Papapája - Díky za radu, a vy už jste někde byli???My s manželem jsme se rozhodli pro vytamíny na 3 měsíce pak si necháme udělat kontrolní spermiogram a uvidíme,když bude stát za prd tak se vrhnu hned do kliniky
My chodíme do Prahy do Iscar. Taky po dvou letech snažení
Škoda že jsme si nenechali udělat spermiogram už dřív
dnes už by možná bylo o pár milionů víc ![]()
barbanek píše:
Vitamíny určitě pomůžou, ale zas to není takovej zázrak jako že jeden měsíc katastrofa - nasadím vitaíny - další měsíc otěhotním. Chce to brát delší dobu, min. několik měsíců. Zlepšení na spermiogramu fakt bude znát.A kolik stojí umělko? Já ti to napíšu tak jak to píšu vždcky
: To je jako by ses zeptala - jezdíte nakupovat do Tesca? Kolik tam utratíte? A odpovědi - od stokoruny po třeba desítky tisíc......
Záleží co všechno u vás bude za problém, pokud „jen“ ten horší spermiogram, tak je to nádhera. může vás to vyjít na pár stovek ale taky na 20-30 tisíc…
To je fakt blbá otázka, kolik to stojí…Je fakt že je zatim vyšetřenej jen manžel mě gynekolog ještě ani nedělal hormonální profil ![]()
A jak jste na tom vy v Praze? Máte špatný jen ten spermiogram?A co vás čeká???Já vůbec nevím jak tady to probíhá ![]()
jondinka píše:
A jak jste na tom vy v Praze? Máte špatný jen ten spermiogram?A co vás čeká???Já vůbec nevím jak tady to probíhá
No ono je to trochu složitější… Máme špatnej spermiogram a pokud je špatnej spermiogram, tak je ani nenapadne pátrat po něčem jiném
Hormonální profil, ovulace a stěry OK. Ale třeba ani nevím jaestli mám průchozí vejcovody, a laparku mi dělat nechtějí že prý je to zátěž na organismus. Máme za sebou 1.Inseminaci, ta nevyšla. Ale bez průchozích vejcovodů by stejně nevyšla
Jsem teď ve fázi kdy jsem naštvaná, nevím jestli nezměním Car a nebo si vydupu tu Laparku…
Jak říkám každý jsme individuální ![]()
Papapája píše:jondinka píše:No ono je to trochu složitější… Máme špatnej spermiogram a pokud je špatnej spermiogram, tak je ani nenapadne pátrat po něčem jiném
A jak jste na tom vy v Praze? Máte špatný jen ten spermiogram?A co vás čeká???Já vůbec nevím jak tady to probíháHormonální profil, ovulace a stěry OK. Ale třeba ani nevím jaestli mám průchozí vejcovody, a laparku mi dělat nechtějí že prý je to zátěž na organismus. Máme za sebou 1.Inseminaci, ta nevyšla. Ale bez průchozích vejcovodů by stejně nevyšla
Jsem teď ve fázi kdy jsem naštvaná, nevím jestli nezměním Car a nebo si vydupu tu Laparku…
Jak říkám každý jsme individuální
hmm,to je divny ale zase kdyby jsi měla neprůchozí vejcocody tak ti nemůžou udělat inseminaci,to je že ti to stříknou rovnou do dělohy ne?A to by viděli že to tam neproteče ne?? ![]()
A v Praze je těch klinik víc?Já myslela že je tam jen jedna
A kolik ti je a přítelovi?Mě 25 a manželovi 30…