Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, založila jsem nové téma, protože nějak nemůžu najít najít odpovědi, jak to prožíváte po ET a KET. Někdo říká, že úplný klid a pohoda a pořád jen ležet a když to nevyjde, tak si alespoň nemusíme nic vyčítat, nebo dělat vše úplně normálně a prostě čekat?
Já se minule po ET strašně vystresovala z nečekané situace a pak ještě absolutně nečekaně dorazila rodina na víkend, takže moc klidu nebylo, ale o ničem nevěděli, tak jim to nemůžu vyčítat. Dnes jdu na KET, tak jen doufám, že mě žádné stresy ani návštěvy nečekají ![]()
Já ti to řeknu tak, já jsem prostě 3 dny ležela ani se nehla, vlastně jo, ale jen na WC a zpátky do postele a 4-5 den jsem už trošku vstávala, ale jen tak uvařit a pak jsem šla zase chvilku ležet nebo něco poklidit, zase lehnout a pak už jsem se chovala normálně… Ale zase někdo ti řekne, že se ležet nemusí, že to nesouvisí se zahnizďováním embryjka, ale já prostě ležela.
a já ležela a ležela..a stjne na testy jen jedna/
, a znám holky co se chovaly normálne amaj mimisky
Zdravím,
podstoupili jsme 4× IVF , první tři jsem proležela a nikdy nic a ten čtvrtý jsem ležela jen první den a pak jen po obědě
a jinak jsem fungovala normálně,hlavně nic nezvedala a žádná horká vana
a zadařilo se (dvojnásobně)
Tak nevím jestli je to ležením,ale hlavně jsem se snažila na to nemyslet a když tak myslet pozitivně
Držím pěsti ať to dobře dopadne ![]()
já neležela, ale na neschopence jsem byla, páč jsem neměla nervy chodit do práce
a zadařilo se na 100% z dvou embryí se dvě chytly
, ale já už z ET jela s pocitem, že jsem těhotná, těhotenské chutě mě přepadly okamžitě po příjezdu domů(po pár dnech to vystřídaly těhotenské nevolnosti
)
ze všeho nejvíc to chce asi myslet pozitivně, přeju hodně štěstí ať to vyjde ![]()
Tak já po ET měla neschopenku a všemožně jsem se šetřila.Vyšlo to,ale ne na moc dlouho
.Teď plánujeme na začátek léta KET a jsem rozhodnutá,vzít si jen na dva nebo tři dny dovču a potom normálně chodit do práce.Pokud to má vyjít,tak to vyjde,ať budu doma nebo ne.
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, komu se povedl KET, jestli jste cítili, jak se Vám embryjko zahnízďuje? Já jsem byla na KET včera a dneska mě furt tak trošku píchá v břiše, tak doufám, že to není nějaký špatný znamení.
Po ET jsem měla neschopenku, sice jsem se dočkala potvrzení těhu krví, ale dál jsem se nedošla. Po KET jsem chodila normálně do práce, šla jsem hned 2.den a dočkala jsem se tentokrák i druhého odběru, ale těhu opět skončilo. Já věřím tomu, že ležení na to nemá vliv a i sestřička v CAR, když jsem jí řekla, že neschopenku nechci a chci chodit do práce mi říkala, že to je správný přístup, že pakliže není náročná práce není důvod být doma. Jinak při dalším IVF doma nebudu, to už vím, nervově bych to nejspíš nezvládla.
Ahoj holky, tak já jsem dnes 8. den po ET. Snažila jsem se první dny spíš ležet nebo sedět s nataženýma nohama, ale vzhledem k tomu, že máme mrně, tak to zrovna dvakrát nešlo. Venku jsem byla až 6. den. Přijeli naši a navařili mi do mrazáku, takže nemusím stát u plotny ![]()
Chci se zeptat na váš stav. Já mám břicho jak v šestém měsíci, ani nejde zatáhnout (vždycky jsem byla prostorově výraznější, ale tohle je fakt mazec
) Pár dní po ET mě dost bolel podbřišek, ale je to lepší, bolí to jen když rychle vstanu. Navíc se skoro druhý den nemůžu nadechnout na plný plíce, musím se hodně soustředit, aby to šlo. Máte někdo něco podobného? Zítra jdu ke svému drgyne, ať se na mě radši mrkne.
Jinak nám všem držím palečky
![]()
Gabčulka píše:Řekla bych, že máš OHSS, takže to chce fest pít, 5-6l tekutin denně a hodně bílkovin, měla jsem to taky, akorát mě nic nebolelo, nafouklá jsem byla tak tři týdny, k dr určitě zajdi ať se radši mrkne přes utz, jestli v břiše tekutiny není moc. Hodně štěstí
Ahoj holky, tak já jsem dnes 8. den po ET. Snažila jsem se první dny spíš ležet nebo sedět s nataženýma nohama, ale vzhledem k tomu, že máme mrně, tak to zrovna dvakrát nešlo. Venku jsem byla až 6. den. Přijeli naši a navařili mi do mrazáku, takže nemusím stát u plotny
Chci se zeptat na váš stav. Já mám břicho jak v šestém měsíci, ani nejde zatáhnout (vždycky jsem byla prostorově výraznější, ale tohle je fakt mazec) Pár dní po ET mě dost bolel podbřišek, ale je to lepší, bolí to jen když rychle vstanu. Navíc se skoro druhý den nemůžu nadechnout na plný plíce, musím se hodně soustředit, aby to šlo. Máte někdo něco podobného? Zítra jdu ke svému drgyne, ať se na mě radši mrkne.
Jinak nám všem držím palečky![]()
![]()
![]()
lulushka píše:Gabčulka píše:Řekla bych, že máš OHSS, takže to chce fest pít, 5-6l tekutin denně a hodně bílkovin, měla jsem to taky, akorát mě nic nebolelo, nafouklá jsem byla tak tři týdny, k dr určitě zajdi ať se radši mrkne přes utz, jestli v břiše tekutiny není moc. Hodně štěstí
Ahoj holky, tak já jsem dnes 8. den po ET. Snažila jsem se první dny spíš ležet nebo sedět s nataženýma nohama, ale vzhledem k tomu, že máme mrně, tak to zrovna dvakrát nešlo. Venku jsem byla až 6. den. Přijeli naši a navařili mi do mrazáku, takže nemusím stát u plotny
Chci se zeptat na váš stav. Já mám břicho jak v šestém měsíci, ani nejde zatáhnout (vždycky jsem byla prostorově výraznější, ale tohle je fakt mazec) Pár dní po ET mě dost bolel podbřišek, ale je to lepší, bolí to jen když rychle vstanu. Navíc se skoro druhý den nemůžu nadechnout na plný plíce, musím se hodně soustředit, aby to šlo. Máte někdo něco podobného? Zítra jdu ke svému drgyne, ať se na mě radši mrkne.
Jinak nám všem držím palečky![]()
![]()
![]()
V pátek jsem byla u drgyne, udělal mi komplet vyšetření vč. UTZ a vzal mi krev. Večer mi volal, že mám opravdu mírné OHSS. Pít se snažím už od začátku, ale můj normální pitný režim je litr denně, tak teď to táhnu na 2-3 a mám pocit, že asi uplavu ![]()
Ahoj!!! ![]()
@Marun ahojky ja byla včera a taky me trochu obcas poboliva v podbrisku tak doufam ze to je dobre znameni. Držím nám palecky
![]()