Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, je mi jasné, že budu jedna z mhoha, která řeší téma, které tu je, ale je toho opravdu tolik, že člověk se v tom ztrácí..
Je mi 25 let. Snažíme se o mimi od května 2010.. Moje dr.mě poslala do caru na umělé oplodnění, protože si se mnou nevěděla rady. Po pravdě asi ani nechtěla vědět. (někdy v 15 letech mě poslala na ultrazvuk, že se ji nelíbí moje vaječníky a po ultrazvuku mi jen řekla, že budu mít problém s těhotenstvím ale že to budeme řešit až to bude aktuální, nic víc. v 15 letech mi to nepřišlo důležité, ale myslím, že mě už dávno mohla léčit, když věděla, že mám takový problém.)V Caru mi zjistili PCO. Po prvním braní Clostíku se folikuly neobjevily. Nyní beru Utrogestan na vyvolání menstruace, po té půjdu 3.den na krev, začnu brát opět Clostilbegyt a po té mě čekají injekce a pokud to dopadne dobře zkusí IUI.
Chtěla bych vědět, zda někdo máte podobný problém a jak jste dopadli atd.
Mějte se a díky
Ahoj, já jsem se to dozvěděla před týdnem. Mám taky PCO. Doktor se ale nobtěžoval mi nic vysvětlit a jednoduše mi řekl, ať se podívám na internet, co to je…Taky mě naštval, že mě objednal až na září a nic neřeší. Nechci další půl rok promarnit jen čekáním na to, až se doktorovi bude chtít něco dělat. A tak jsem se z vlastní iniciativy objednala do Sanusu v HK na konzultaci. Jedu tam teď v pátek, tak uvidíme co mi řeknou… Drž se, nejsi v tom sama. I když to říká ta pravá, já jsem celou středu jen bulela…
To já to vím taky týden. Je to měsíc co jezdím do Sanusu Pardubice, ale měla jsem první cyklus a teprve teď mi to zjistili, protože před tím neměli jak. Takže místo IUI zkusíme další cyklus s injekcemi. Na toho doktora kašli, zřejmě stojí za… jako moje doktorka.. už k ní nejdu, 10 let jsem ji věřila a přitom už jsem mohla být léčená. A jak dlouho se snažíte o mimi?
Já se zatím držím, nepřipouštím si to, myslím pozitivně, vím, že to je nejdůležitější. Brečela jsem zatím jen jednou a to když otěhotněla kamarádka, která se snažila pár měsíců.. Mysli pozitivně, to je mooooc důležité. Než jsem šla do Sanusu, byla jsem u léčitele, nechtěla jsem totiž do Sanusu vůbec jít. To mi ještě doktorka řekla, že Sanus je nejhorší ale mám tři pokusy zadarmo a příště můžu zkusit Brno nebo Prahu. Přitom na umělé mě nikdo zatím v Sanusu posílat nechce. No k léčiteli: řekl mi, ať na umělé nechodím, že to půjde až tak za půl roku, to vychází na červen, i když tomu moc nevěřím, je to maličko pozitivní.. A ještě mamce kartář řekl, že příští rok bude babička,také takové pozitivum. Moc na to nedám, ale je to pěkné. Navíc u nás v rodině nikdo neví, že se snažíme..
To mě kartářka loni řekla, že do dvou let bude mimís. No moc kartářkám nevěřím, uvěřím tomu až se to stane… My se snažíme 7 měsíců. Vím, že to není zas tak moc, ale dr. mě vytočil, že mě nechá jen tak do září. Kdyby mi neřekl, že mám PcO tak v pohodě,ale nechat mě bez léčení? To mi přijde divný…
U nás je to 10 měsíců.. Koukám, že máme stejný problém.. Přesně na to se taky rozčiluju, už se to mohlo dávno řešit.. Taky na to nedám, ale pomáhá mi to držet optimismus.. Když mi řekli, že mám PCO, tak jsem si v první chvíli myslela, že konec, že mimi nebude, ale pak mě trochu uklidnili, když říkali, že to není až tak neobvyklé a že se to dá řešit a po prvním mimi to může zmizet. A máš nějaké problémy s tím spojené? Já mám problém s pletí a nikdo mi nedokázal říct proč, už to vím. A taky mám nejspíš spánkové apnoe, ale to bych musela na vyšetření a na to teď moc není čas díky častému navštěvování Sanusu, navíc v práci na mě už koukají jako podivně, když pořád chodím pryč. Nechci aby to nikdo věděl, co mám za problém a že se snažíme. To že se snažíme vědí asi jen 3 lidi a to mi taky pomáhá, že na nás nikdo nekouká lítostivě. A jak je to u Vás? je to veřejné?
Ahoj holky, tak já to vím od předloňského září,kdy mi pořád nechodila MS a chtěli jsme mimi tak mě poslal dr na kliniku a tam zjistili PCO.10.9.09 jsem byla na konzultaci,25.9.09 na IUI a výsledek mám v metříku
Takže nevěšte hlavu
Příspěvek upraven 09.03.11 v 09:01
veve.m určitě na nic nečekej, myslím, že čím dřív tím líp. opravdu mi to hlava nebere na co jako čekat do září? ono se to bez léčení samo nespraví..
simsulka píše:
Kolik IUI jsi měla?
No právě že jenom jedno.A to ten den měl přítel hodně špatné spermio a vyšlo to.
veve.m píše:
To mě kartářka loni řekla, že do dvou let bude mimís. No moc kartářkám nevěřím, uvěřím tomu až se to stane… My se snažíme 7 měsíců. Vím, že to není zas tak moc, ale dr. mě vytočil, že mě nechá jen tak do září. Kdyby mi neřekl, že mám PcO tak v pohodě,ale nechat mě bez léčení? To mi přijde divný…
My se snažili taky 7 měsíců a můj dr.mi řekl, že mě raději pošle na tu kliniku…
Stensa píše:simsulka píše:No právě že jenom jedno.A to ten den měl přítel hodně špatné spermio a vyšlo to.
Kolik IUI jsi měla?
Stensa píše:simsulka píše:No právě že jenom jedno.A to ten den měl přítel hodně špatné spermio a vyšlo to.
Kolik IUI jsi měla?
Tak to je úžasný. MOOOOC gratuluji.. Jsem na přítele zvědavá, tím, že se mi nevytvořily folikuly tak IUI odložili a nevíme jak na tom je on. Snad to bude OK, je mlaďoch, ale bojíme se bude problém tím, že sváří
simsulka píše:
U nás je to 10 měsíců.. Koukám, že máme stejný problém.. Přesně na to se taky rozčiluju, už se to mohlo dávno řešit.. Taky na to nedám, ale pomáhá mi to držet optimismus.. Když mi řekli, že mám PCO, tak jsem si v první chvíli myslela, že konec, že mimi nebude, ale pak mě trochu uklidnili, když říkali, že to není až tak neobvyklé a že se to dá řešit a po prvním mimi to může zmizet. A máš nějaké problémy s tím spojené? Já mám problém s pletí a nikdo mi nedokázal říct proč, už to vím. A taky mám nejspíš spánkové apnoe, ale to bych musela na vyšetření a na to teď moc není čas díky častému navštěvování Sanusu, navíc v práci na mě už koukají jako podivně, když pořád chodím pryč. Nechci aby to nikdo věděl, co mám za problém a že se snažíme. To že se snažíme vědí asi jen 3 lidi a to mi taky pomáhá, že na nás nikdo nekouká lítostivě. A jak je to u Vás? je to veřejné?
No pár lidí ví, že se snažíme a já jsem taková slepičí prdelka, že to stejně neudržím. I o tom PCO už pár lidí ví. Je mi to fuk, žádná ostuda to není… Já mám od vysazení HA taky problémy s pletí- jsem jak puberťačka-¨hlavně čelo… Jinak jak tam píšou s tím ochlupením, tak to nemám. Mám ten nález na UTZ a mám problémys nepravidelnou ms a nemám ovulaci. Na to srovnání ms beru tři měsíce ten utrogestan jinak zatím nic. Uvidím v tom Sanusu, doufám, že mi aspoň udělají ten hormonální profil…
simsulka píše:Stensa píše:simsulka píše:No právě že jenom jedno.A to ten den měl přítel hodně špatné spermio a vyšlo to.
Kolik IUI jsi měla?Stensa píše:Tak to je úžasný. MOOOOC gratuluji.. Jsem na přítele zvědavá, tím, že se mi nevytvořily folikuly tak IUI odložili a nevíme jak na tom je on. Snad to bude OK, je mlaďoch, ale bojíme se bude problém tím, že svářísimsulka píše:No právě že jenom jedno.A to ten den měl přítel hodně špatné spermio a vyšlo to.
Kolik IUI jsi měla?
Můj přítel, žije nezdravě,kouří,hulí a spermio měl nadprůměrný.Akorát ten den to bylo špatný…
To mě nedozrávají folíky, takže IUI asi nepůjde, nejprve mi budou muset nastartit ovulaci… Nebo, že by mě poslali na laparku? Nevím, no dozvím se to brzy…
Stenso gratuluji ![]()