Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
veve.m píše:Novy píše:Ahoj, děkujem za rady. No já jsem teď docela v klidu, když už to řeší Sanus… akorát jsem strašlivě zvědavá, jestli se to povedlo, já těch 14 dní snad nepřežiju..,.už chci testit
Přesně tak to v životě funguje..alespoň u mě to platí 2×Nic nedostanu zadarmo,o vše se musím s životem prát a přetahovat..takže se držte..není to snadné,vím,jaké to bylo před malým.A rady typu,nestresujte se,to je celkem k ničemu!!znám podle sebe..Taky jsem myslela pořád jen na jedno a o to víc,když mi řekl,že to je náš poslední pokus a pak hysteroskopie.No a zadařilo se
Určitě je dobré svému gyne nebo CARu věřit,protože potom je to složitější.Já si na to nemůžu stěžovat,s CARem jsem nad míru spokojená..
Držím vám pěsti..
I já jsem poměrně v klidu, protože vím, že se to řeší. To si myslím, že je jen a jen dobře ![]()
simsulka píše:veve.m píše:I já jsem poměrně v klidu, protože vím, že se to řeší. To si myslím, že je jen a jen dobřeNovy píše:Ahoj, děkujem za rady. No já jsem teď docela v klidu, když už to řeší Sanus… akorát jsem strašlivě zvědavá, jestli se to povedlo, já těch 14 dní snad nepřežiju..,.už chci testit
Přesně tak to v životě funguje..alespoň u mě to platí 2×Nic nedostanu zadarmo,o vše se musím s životem prát a přetahovat..takže se držte..není to snadné,vím,jaké to bylo před malým.A rady typu,nestresujte se,to je celkem k ničemu!!znám podle sebe..Taky jsem myslela pořád jen na jedno a o to víc,když mi řekl,že to je náš poslední pokus a pak hysteroskopie.No a zadařilo se
Určitě je dobré svému gyne nebo CARu věřit,protože potom je to složitější.Já si na to nemůžu stěžovat,s CARem jsem nad míru spokojená..
Držím vám pěsti..
To určitě
![]()
Psala jsem vám pod přezdívkou Novy-protože miblbne ten náš krám a nemohla jsem se přihlášit..už jsem na emiminu přihlášená chvilku a v diskuzi snažilek odruhé mimi,myslím,že se to tak jmenuje ![]()
Nevím,jestli jste tu některá z vás psaly,že už vaše drahé polovičky byly na spermiogram? ![]()
Některé centra chcou prostě jen vydělat-hned posílají na IUI a IVF a přitom nemají všechna vyšetření.A spermio se dělá myslím hned na začátku,protože je to nejlevnější.Alespoň takhle mi to tem můj dr. v CARu vysvětloval..
Jinak hodně holkám ten Clostík pomohl,takže hlavu vzhůru..
Mně pan doktor řekl, že by spermiogram udělali rovnou při IUI. Zatím jsme to teda zkusili ještě jednou přirozeně, a když to nevyjde, tak budu už chtít IUI, tam je malinko větší šance. Doufám, že když jsem měla ovulku teď, že ji budu mít i příští cyklus…kdo ví, to moje tělo je hrozný, dělá si co chce ![]()
veve.m píše:
Mně pan doktor řekl, že by spermiogram udělali rovnou při IUI. Zatím jsme to teda zkusili ještě jednou přirozeně, a když to nevyjde, tak budu už chtít IUI, tam je malinko větší šance. Doufám, že když jsem měla ovulku teď, že ji budu mít i příští cyklus…kdo ví, to moje tělo je hrozný, dělá si co chce
Ahojky Veru, jak jsi na tom? Já teď beru clostík, ale trochu jsem se v tom zamotala buď se mi jeden ztratil anebo jsem vzala dva aniž bych si to uvědomila. Nojo jsem debil
uvidíme jak to ovlivní, ve středu jdu na UTZ a pak bych si asi měla píchat injekce, ještě ani nevím jaké a docela se bojím i ceny, našla jsem i v řádech tisíců, no nechám se překvapit ![]()
simsulka píše:veve.m píše:Ahojky Veru, jak jsi na tom? Já teď beru clostík, ale trochu jsem se v tom zamotala buď se mi jeden ztratil anebo jsem vzala dva aniž bych si to uvědomila. Nojo jsem debil
Mně pan doktor řekl, že by spermiogram udělali rovnou při IUI. Zatím jsme to teda zkusili ještě jednou přirozeně, a když to nevyjde, tak budu už chtít IUI, tam je malinko větší šance. Doufám, že když jsem měla ovulku teď, že ji budu mít i příští cyklus…kdo ví, to moje tělo je hrozný, dělá si co chceuvidíme jak to ovlivní, ve středu jdu na UTZ a pak bych si asi měla píchat injekce, ještě ani nevím jaké a docela se bojím i ceny, našla jsem i v řádech tisíců, no nechám se překvapit
No Simi jsem na to furt stejně, nic nepociťuju. Mám 21 DC, takže je ještě brzy. Jejda s tím clostíkem..no snad to ničemu nevadí, kdyby sis vzala 2…někdo i 2 bere myslím..
Ty injkekce ti asi neporadím. To asi nemáš na vyvolání ovulace nebo ano? Já jsem za tu moji dala jen 30,–
Simi takže půjdeš brzy na UTZ je to tak? A měl by tam být folík a na co jsou pak teda ty injekce? Mě prdli akorát vyvolávačku ovulky…
veve.m píše:
Simi takže půjdeš brzy na UTZ je to tak? A měl by tam být folík a na co jsou pak teda ty injekce? Mě prdli akorát vyvolávačku ovulky…
Tak jsem dnes byla na UTZ tak mi řekli, že je na něj ještě brzy, že jsem si už ráno měla píchnout injekci, jenže jsem žádnou neměla, protože mi sestřička řekla, že mám nejdřív před injekcemi přijít na prohlídku, no srandy kopec. Takže mi píchla injekci ona - ukázala mi jak to budu muset udělat já, tak aspon to je dobrý. No dostala jsem Menopur a doplácela jsem skoro 1300
tak doufám, že to k něčemu bude. V pátek na UTZ jestli reaguji a pak pokud ano počítám injekce na vyvolání ovulace a IUI konečně, doufám, je to zatím takové už zdlouhavé týdenní kontroly ale jinak se nic neděje ![]()
veve.m píše:simsulka píše:No Simi jsem na to furt stejně, nic nepociťuju. Mám 21 DC, takže je ještě brzy. Jejda s tím clostíkem..no snad to ničemu nevadí, kdyby sis vzala 2…někdo i 2 bere myslím..veve.m píše:Ahojky Veru, jak jsi na tom? Já teď beru clostík, ale trochu jsem se v tom zamotala buď se mi jeden ztratil anebo jsem vzala dva aniž bych si to uvědomila. Nojo jsem debil
Mně pan doktor řekl, že by spermiogram udělali rovnou při IUI. Zatím jsme to teda zkusili ještě jednou přirozeně, a když to nevyjde, tak budu už chtít IUI, tam je malinko větší šance. Doufám, že když jsem měla ovulku teď, že ji budu mít i příští cyklus…kdo ví, to moje tělo je hrozný, dělá si co chceuvidíme jak to ovlivní, ve středu jdu na UTZ a pak bych si asi měla píchat injekce, ještě ani nevím jaké a docela se bojím i ceny, našla jsem i v řádech tisíců, no nechám se překvapit
Ty injkekce ti asi neporadím. To asi nemáš na vyvolání ovulace nebo ano? Já jsem za tu moji dala jen 30,–
A tak jste to zkoušeli přirozeně? No uvidíš, třeba se to povedlo, není to nemožné ![]()
simsulka píše:veve.m píše:A tak jste to zkoušeli přirozeně? No uvidíš, třeba se to povedlo, není to nemožnésimsulka píše:No Simi jsem na to furt stejně, nic nepociťuju. Mám 21 DC, takže je ještě brzy. Jejda s tím clostíkem..no snad to ničemu nevadí, kdyby sis vzala 2…někdo i 2 bere myslím..veve.m píše:Ahojky Veru, jak jsi na tom? Já teď beru clostík, ale trochu jsem se v tom zamotala buď se mi jeden ztratil anebo jsem vzala dva aniž bych si to uvědomila. Nojo jsem debil
To je pravda, ale šance je malá. Zkoušeli jsme to přirozeně, protože se mi nechtělo manžu stresovat, on je z toho nějákej divnej
No tak až v dubnu, pokud to teď nevyšlo…
veve.m píše:simsulka píše:To je pravda, ale šance je malá. Zkoušeli jsme to přirozeně, protože se mi nechtělo manžu stresovat, on je z toho nějákej divnejveve.m píše:A tak jste to zkoušeli přirozeně? No uvidíš, třeba se to povedlo, není to nemožnésimsulka píše:No Simi jsem na to furt stejně, nic nepociťuju. Mám 21 DC, takže je ještě brzy. Jejda s tím clostíkem..no snad to ničemu nevadí, kdyby sis vzala 2…někdo i 2 bere myslím..veve.m píše:Ahojky Veru, jak jsi na tom? Já teď beru clostík, ale trochu jsem se v tom zamotala buď se mi jeden ztratil anebo jsem vzala dva aniž bych si to uvědomila. Nojo jsem debil
Ty injkekce ti asi neporadím. To asi nemáš na vyvolání ovulace nebo ano? Já jsem za tu moji dala jen 30,–![]()
Tak brzy se uvidí, jak to dopadlo. Jako asi ho chápu ono je to přece jen takové nepřirozené jakoby, no ale co se dá dělat. To přítel už se nemůže dočkat, je blázen ![]()
simsulka píše:veve.m píše:Tak brzy se uvidí, jak to dopadlo. Jako asi ho chápu ono je to přece jen takové nepřirozené jakoby, no ale co se dá dělat. To přítel už se nemůže dočkat, je blázensimsulka píše:To je pravda, ale šance je malá. Zkoušeli jsme to přirozeně, protože se mi nechtělo manžu stresovat, on je z toho nějákej divnejveve.m píše:A tak jste to zkoušeli přirozeně? No uvidíš, třeba se to povedlo, není to nemožnésimsulka píše:No Simi jsem na to furt stejně, nic nepociťuju. Mám 21 DC, takže je ještě brzy. Jejda s tím clostíkem..no snad to ničemu nevadí, kdyby sis vzala 2…někdo i 2 bere myslím..veve.m píše:Ahojky Veru, jak jsi na tom? Já teď beru clostík, ale trochu jsem se v tom zamotala buď se mi jeden ztratil anebo jsem vzala dva aniž bych si to uvědomila. Nojo jsem debil
Ty injkekce ti asi neporadím. To asi nemáš na vyvolání ovulace nebo ano? Já jsem za tu moji dala jen 30,–![]()
Tak aspoň víš, jak moc se na miminko těší ![]()
veve.m píše:simsulka píše:Tak aspoň víš, jak moc se na miminko těšíveve.m píše:Tak brzy se uvidí, jak to dopadlo. Jako asi ho chápu ono je to přece jen takové nepřirozené jakoby, no ale co se dá dělat. To přítel už se nemůže dočkat, je blázensimsulka píše:To je pravda, ale šance je malá. Zkoušeli jsme to přirozeně, protože se mi nechtělo manžu stresovat, on je z toho nějákej divnejveve.m píše:A tak jste to zkoušeli přirozeně? No uvidíš, třeba se to povedlo, není to nemožnésimsulka píše:No Simi jsem na to furt stejně, nic nepociťuju. Mám 21 DC, takže je ještě brzy. Jejda s tím clostíkem..no snad to ničemu nevadí, kdyby sis vzala 2…někdo i 2 bere myslím..veve.m píše:Ahojky Veru, jak jsi na tom? Já teď beru clostík, ale trochu jsem se v tom zamotala buď se mi jeden ztratil anebo jsem vzala dva aniž bych si to uvědomila. Nojo jsem debil
To těší, jen aby to i dopadlo
Dnes jsem si musela poprvé sama píchnout, takže já to připravila a přítel mi to píchnul, nic mi to nedělalo, na to jaký jsem z toho měla strach,ale to je asi o tom, že prostě udělám všechno aby mimčo bylo
Tak jsem dnes byla v CARu, asi mi folíci rostou, ale nevím co si o tom myslet. Dostala jsem Metformin(Glucophage) a v neděli další injekce a v pondělí další a další kontrola.. booože to je síla, už nevím co mi na to v práci vedoucí řekne, mě asi zastřelí.
simsulka píše:
Tak jsem dnes byla v CARu, asi mi folíci rostou, ale nevím co si o tom myslet. Dostala jsem Metformin(Glucophage) a v neděli další injekce a v pondělí další a další kontrola.. booože to je síla, už nevím co mi na to v práci vedoucí řekne, mě asi zastřelí.
Neboj, snad to pochopí…já jsem už taky na prášky…udělala jsem dnes test a negativní, sice je ještě brzy. ale já to prostě musela zkusit…