Co to je ta laparoskopie?

27
15.3.11 10:46

cotoje ta laparoskopie

jdu do gincentra 28.3 na laparoskopiji :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim jak to vše probiha jestli tě pusti ten den a jestli toje na neskopenku a přetim jestli dělaj přeoperačni vyšetřeni odepiš te mi mam stoho hruzu :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
474
15.3.11 10:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
15.3.11 12:22

ja na ni byla, je to setrnejsi operace, nez kdyz te " rozriznou" nekolik centimetru. Ja mam 3 pulcentimetrove jizvy- pod pupikem,nad panevni kosti a nad ochlupenim - mela jsem cisty na vajecnikach. Jednou dirkou tam pry strkali kameru a ostatnimi nejake nastroje.
Par dni si tam urcite polezis, ja tam byla 14 dni, protoze jsem dostala zanet.
Neschopenka je 100%, predoperacni vysetreni urcite taky.
Pred operaci mi v nemocnici popsali jak to bude probihat.
Tak hodne sil a zadny strach :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
15.3.11 13:08

Já jsem také prodělala laparoskopii kvůli cystě. Někdy se dělá jen diagnostická, záleží na tom, proč Ti ji Dr. doporučil. Jinak, jak píší holky: Předoperační vyšetření dělají vždycky. Operuje se pod úpnou narkózou, operace trvá kolem hodinky. Operační rány mají 1cm - 2cm. Jedna pod pupíkem, já mám dvě u pánevních kostí (vlevo a vpravo). Po operaci jsem byla jeden den na JIP a další tři dny na oddělení. Pak mě pustili domů. Žádné komplikace jsem neměla. Nepříjemné je po operaci nafouklé břicho, protože Ti do něj napustí plyn pro lepší dostupnost nástrojů. Neboj, není to příjemné, ale dá se to vydržet. Přeju hodně štěstí. Jinak, já se na laparoskopii dívala na netu. Někde jsem tam našla operaci kýly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
15.3.11 15:09

Ahoj, já byla taky laparoskopicky operována, kvůli cystě velké jako pomeranč, měla jsem už takové bolesti, že operace byla fakt úleva :-) Jinak jak píšou holky, ničeho se neboj a co nevíš, na to se ptej :-) Mě vyhnali z postele ještě v den operace večer na záchod a druhý den už jsem chodila normálně, nejnepříjemnější bylo vytažení drénu, to mě šimralo pod kůží v celým břiše!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
15.3.11 19:45

Jak píše Marun, někdy se dává drenek…Já na štěstí dren neměla(cystu jsem měla 8cm.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.11 15:31

Laparoskopii jsem podstoupila včera, už podruhé, takže se není vůbec čeho bát. Neschopenku ti samozřejmě vypíší, pokud ji potřebuješ pro zaměstnavatele. Pokud se bude jednat o diagnostickou laparoskopii, tedy „revizi“, při které nebudou dělat žádné zásahy, tak jdeš druhý den domů. Předoperační vyšetření musíš mít, já ho měla poloviční, díky „úžasné“ paní doktorce, chybělo mi určení krevní skupiny a další věci, vše si v nemocnici doplnili, pokud ale budeš mít vše aktuální, tak jim ušetříš práci a busou jen rádi:-). Ať to dopadne dobře :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
29.3.11 19:44

ahoj jsem po laparoskopii ničeho se neboj je to zakrok pod celkovou narkozou jeden den tam přijedeš udělaj ti vyšetřeni jako na gindě a druhej den ti rano udělaj klistyr v 6rano a pak ti pichnou injekci a pak ti daj prašky oblbiovačky abys usla a pak se převlikneš do andilka a podkolenek a zachvili deš na sál tak tě uspěj a pak se jen probudiš a převezou tě na pokoj budeš tam 3dny a 14dni na neschopence pokud ti nic nezjistěj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
16.8.17 09:57

Takze laparo :roll:..uz sem dostala nejakY prasek a cekam na sal a pak podepisuju reverz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí