Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky jsem po 3 IVF a četla jsem o IVM byla jste některá už na tom? moc mně zajímá průběh ani ne tak teorie té je na netu dost jako skutečnost jaké léky se berou kolik to cca stojí kdy odebírají vajíčka atd…
díky za informace Blanka
já na to jdu za 14 dní tak pak můžu napsat i osobní zkušenost.hormony se užívají minimálně.cena by měla být do 20tisíc.
Blani
jen se optám, ty jsi chodila do pražskýho Pronatalu, že? Tam ti to IVM nabídli? Nebo sis zjišťovala sama? A budeš ho podstupovat tam nebo jinde? Já četla, že ho dělají v Gennetu a dál nevím …
Ano chodila jsem do Pronatalu v Praze a teď chci přejít do Gennetu a vždy mám jen jedno zralé vajíčko a třeba 10 nedozralých tak proto mně to zajímá. Jdu na první konzultaci do Gennetu až 25.5 tak chci být informovaná dopředu
já chodím do gennetu v liberci.to ivm mi nabídli proto že mi nedozrávají vajíčka.zítra si jdu pro léky,ty hned začnu užívat.je to jen minimální množství hormonů. pak za cca 10dní na odběr vajíček tak sem zvědavá jak dopadnu.určitě dám vědět jak to celé probíhalo.
karkarka píše:
já chodím do gennetu v liberci.to ivm mi nabídli proto že mi nedozrávají vajíčka.zítra si jdu pro léky,ty hned začnu užívat.je to jen minimální množství hormonů. pak za cca 10dní na odběr vajíček tak sem zvědavá jak dopadnu.určitě dám vědět jak to celé probíhalo.
Já právě také přemýšlím zda zvolit jako další v pořadí IVF nebo jen IVM a asi se chystám do Gennetu v Praze nebo k Apolináři, ještě nevím… V Pronatalu mě už neuviděj! Tak budu ráda, když přidáš zkušenosti…
lamko co ti v Pronatalu udělali? já jsem taky utekla ten přístup DR Slámové jsem nevydejchala
Blanka S píše:
lamko co ti v Pronatalu udělali? já jsem taky utekla ten přístup DR Slámové jsem nevydejchala
Blani, po IVF jsem měla jakési problémy a k dr. jsem se nedovolala, nepřepojili mě… Tak jsem poslala mailík a z recepce mi odpověděli, že bude předán lékařům a pak se nic nedělo 3 -4 dny, tak jsem zrušila objednanou schůzku na projednání co dál a šla ke svému gynekologovi, který to zhodnotil jako zánět dělohy
, chudák z toho byl také krapítko divokej. Prostě jsem už zaplatila a už si vyúčtovali pojišťovně tak jsem nikoho nezajímala
.
lamika píše:Blanka S píše:Blani, po IVF jsem měla jakési problémy a k dr. jsem se nedovolala, nepřepojili mě… Tak jsem poslala mailík a z recepce mi odpověděli, že bude předán lékařům a pak se nic nedělo 3 -4 dny, tak jsem zrušila objednanou schůzku na projednání co dál a šla ke svému gynekologovi, který to zhodnotil jako zánět dělohy
lamko co ti v Pronatalu udělali? já jsem taky utekla ten přístup DR Slámové jsem nevydejchala, chudák z toho byl také krapítko divokej. Prostě jsem už zaplatila a už si vyúčtovali pojišťovně tak jsem nikoho nezajímala
.
Ahoj po 2 IVF jsem mněla taky zánět dělohy a špatně mi naordinovali utroš a pak jsem mněla po neúspěchu MS po 14 dnech 5měsíců
má gynekoložce to trvalo než mně dala dohromady přesto jsem tam šla na 3 IVF a to semnou jednali jako z kusem hardu co jako chci,že dítě už mám
a odběr vajíček bude bez narkozy dyť jste rodila to zvládnete atd… nakonec jsem zjstila, že mi účtovali o 2000 víc prý se na recepci spletla peníze vrálili ![]()
Blanka S píše:lamika píše:Ahoj po 2 IVF jsem mněla taky zánět dělohy a špatně mi naordinovali utroš a pak jsem mněla po neúspěchu MS po 14 dnech 5měsícůBlanka S píše:Blani, po IVF jsem měla jakési problémy a k dr. jsem se nedovolala, nepřepojili mě… Tak jsem poslala mailík a z recepce mi odpověděli, že bude předán lékařům a pak se nic nedělo 3 -4 dny, tak jsem zrušila objednanou schůzku na projednání co dál a šla ke svému gynekologovi, který to zhodnotil jako zánět dělohy
lamko co ti v Pronatalu udělali? já jsem taky utekla ten přístup DR Slámové jsem nevydejchala, chudák z toho byl také krapítko divokej. Prostě jsem už zaplatila a už si vyúčtovali pojišťovně tak jsem nikoho nezajímala
.
má gynekoložce to trvalo než mně dala dohromady přesto jsem tam šla na 3 IVF a to semnou jednali jako z kusem hardu co jako chci,že dítě už mám
a odběr vajíček bude bez narkozy dyť jste rodila to zvládnete atd… nakonec jsem zjstila, že mi účtovali o 2000 víc prý se na recepci spletla peníze vrálili
Ahoj Blani, no koukám také pěkné zkušenosti
, budu ráda, když pak poreferuješ o Gennetu, jejich přístupu a samotném IVM. Já sice byla na 1.IVF, ale klidně bych zkusila jen minimálku, při IVF jsem měla 15 folíků a z toho 5 vajuch - 3 zralá, 1 nezralé, ale dozrálo a 1 nepoužitelné a minimálka je prý vhodná při malém počtu oocytů.
No mně v Pronatalu bylo nedobře nějak už od počátku a manža také nebyl nadšen. Já byla objednána na konzultaci co dál a to jsem zrušila, když nikdo nereagoval, když mi nebylo dobře.
Já si dám chvíli klídek, někdy v červnu budu mít data od pojišťovny za I.čtvrtletí a půjdu si do Pr. pro výpis z karty a rovnou si odkontroluju co si na mě vykázali a zda to skutečně provedli. A pak se objednám někam jinam… Rozhoduji se mezi Gennetem a Apolinářem, no a možná Gestem (i když na ně jsem tu také četla divokosti… ale někomu to sedne tam, jinýmu zas jinde)
Zatím jsem v Gennetu spokojená máme už všechna vyšetření,která nám v Pronatalu nedělali objednala jsem se a asistentka DR.ke které jsem objednaná na kontultaci mně kontaktovala na email na konzultaci jden až 25.5. a už máme hotové vyšetření takže zatím spokojenost máme heslo na které nám po telefonu řeknou jak výsledky dopadly tekže né jako v Pronatalu „po telefonu vám nic neřeknem“
To,že si dáváš pauzu jen schvaluju já si dala vždy rok teď půl roku ono to chce, nejakou dobu než to tělo vyplaví ty hormony. Dám vědět jak jsem dopadla
To budu ráda… Děkuji. I Gabči z jiné diskuze psala, že v Gennetu embryoložka před kultivací řekla, že zavolá v tolik a tolik a opravdu v domluvený čas volala.
Já právě původně také chtěla počkat s dalším IVF pokusem až na příští jaro, ale třeba ne březen jako letos, ale až duben, květen a možná do toho bych zkusila na podzim třeba tu minimálku, ale to ještě nevím, přece jen mám trošku strach z budoucích nemocí, které z toho můžou vybujet.
Ahojky Karkarko, můžu se zeptat jak Ti dopadlo IVM? Já ho mám teď rozjeté. Zítra jedu na ET, ale informace jsou všude kolem chabé a nejlepší je osobní zkušenost. Díky za info
Z jakých budoucích nemocí? Mě taky doktor nabídl IVM a tak o něm přemýšlím. Snažím se zjistit co nejvíce informací, ale zatím jsem toho moc nenašla. Zajímala by mě třeba úspšnost.
Nemoci myslela po opakovaných IVF ( velkémnožství hormonů) MŮŽE,ale nemusí nastat rakovina prsu nebo vnitřku,předčasný přechod atd…