Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím děvčata, už poněkolikáté tu pročítám novinky a poznatky, ale až dnes jsem se zaregistrovala. Nebyla jsem si jistá, jestli to chci provokovat v diskuzi. Ale co. Mám před sebou druhý pokus IVM. Poprvé nedošlo ani k ET. Teď jdu 22.08. na UZ a pak OPU. Věřím tomu, že první pokus (ani se nedá snad počítat jako plnohodnotnej) byl „jen“ zkušební. Chodím do Gennetu do LBC a jsem tam zatím opravdu spokojená s přístupem i s personálem.
kalicka píše:
Zdravím děvčata, už poněkolikáté tu pročítám novinky a poznatky, ale až dnes jsem se zaregistrovala. Nebyla jsem si jistá, jestli to chci provokovat v diskuzi. Ale co. Mám před sebou druhý pokus IVM. Poprvé nedošlo ani k ET. Teď jdu 22.08. na UZ a pak OPU. Věřím tomu, že první pokus (ani se nedá snad počítat jako plnohodnotnej) byl „jen“ zkušební. Chodím do Gennetu do LBC a jsem tam zatím opravdu spokojená s přístupem i s personálem.
Ahoj a můžu se zeptat jak to probíhá jako jak dlouho bereš hormony atd…
Ahoj Blanko, poprvé jsem píchala Gonal z pera nejprve 3× a po UZ mi Dr. dal ještě jednu jednorázovou dávku. Teď mám předepsaný Puregon, taky 3×. Začínám příští čtvrtek.
Ještě mě napadá. Za hormony se taky počítá samozřejmě antikoncepce. Tu mi předepsal doktor kvůli cyklu. Mám s ním trable. Jste na tom stejně?
Ahojky holky, já jsem v průběhu IVM. Minulou sobotu proběhl ET a teď čekám.Jsou to nervy, proto uvítám jakoukoli radu nebo pozitivní zprávu
. Kdyby se chtěl někdo na něco zeptat - není problém.
Tak to držím palce. Já nakonec jdu do IVF IVM prý pro mně není. Mněla jsem začít za 14 dní,ale už 17 den mám MS
doktoři zatím neví co stím takže nevím jak to dopadne. Jsme z toho dost zmatená nikdy předtím jsem to tak dlouho neměla.
facial píše:
Ahojky holky, já jsem v průběhu IVM. Minulou sobotu proběhl ET a teď čekám.Jsou to nervy, proto uvítám jakoukoli radu nebo pozitivní zprávu. Kdyby se chtěl někdo na něco zeptat - není problém.
Ahoj, držím pěsti ať to vyjde. Z toho mám strach. Že se embroušům u mě pak nebude líbit. Máš nějaký tip, jak se připravit, dieta, klid, vitamíny,…? Beru teď z vlastní vůle jen kyselinu listovou.. jinak se snažím dostatečně pít.
kalicka píše:
Já jdu na první IVM koncem září. Proč nedošlo k ET? Málo folíků, vajíček? A kolik jsi platila, když nedošlo k ET?
My měli vajíček 13, oplodnili jich 8 a po prodloužené kultivaci nám zůstali jen dvě které transferovali. Takže teď čekám jak to dopadne. Jsem 9 den po ET, takže začínám být pěkně nervozní.Chodím také do GENNETU LB a jsem spokojená. Proč vám holky navrhli IVM?
Měla jsem taky 13 folíků, z toho 9 oplodněnejch, 5 se jich chytlo, ale nechtěly se vyvíjet, takže z toho nic nebylo. Doktor mi pak řekl, že to mohlo být z kouření. Že měly špatnou blastocystu (jestli si to správně pamatuju). Takže nekouřím, stejně to bylo špatně a doufám, že to teď vyjde.
Jinak jsem platila za hormony a protože nedošlo k ET tak mi těch 7.000 za injekci (zavedení spermie do vajíčka) odpustili… ale teď podle mě budu muset cvaknout všechno, i media. ![]()
facial píše:
My měli vajíček 13, oplodnili jich 8 a po prodloužené kultivaci nám zůstali jen dvě které transferovali. Takže teď čekám jak to dopadne. Jsem 9 den po ET, takže začínám být pěkně nervozní.Chodím také do GENNETU LB a jsem spokojená. Proč vám holky navrhli IVM?
V Gennetu LBC jsem taky moc spokojená. Vždycky se staraj.
IVM mi navrhnul doktor hned. Mám PCO a vysokou hladinu LH a tak by mi hrozilo HSS. Takže bych žádnou jinou šanci asi neměla… a taky.. vyjde to levnějc. ![]()
Mám PCO. 2× jsem měla stimulaci injekcemi (mírná stimulace na IUI)a reagovala jsem jen jednou. Tak teď IVM bez stimulace.
Smudla 11: Jakto že to máš bez stimulace? To jde? Znamená to, že ti vajíčka dozrávají jen se jim nechce vyskočit na cestu?
Nedozravají, ale mám to bez stimulace. Prý to jde. Dojde k odsátí folíků a nechají se dozrát v laboratoři.
No to jako jo… ale i přesto je podle musíš něčím podpořit… co Gonal, Puregon, … nic?