Přítel mi naplánoval budoucnost

16557
17.3.11 14:45

Přítel mi naplánoval budoucnost

Ahoj všem,dnes ráno jsem se bavila s přítelem a během našeho rozhovoru z něj vypadlo,že by chtěl,aby se naše budoucí děti narodili v jižních čechách-je hrdej jihočech a nepřenes by přes srdce,aby se jeho děti(naše)narodili v Praze.Tím mě dost zaskočil,nebot já plánovala,že bych jednou rodila bud u Apolináře,nebo v Podolí,kde mám navíc známého porodníka :nevim: V jižních čechách nikoho neznám,nemám tam rodinu ani přátele,bylo by to pro mě naprosto neznámý prostředí :think: Už na začátku vztahu mě přítel upozornil,že v Praze zůstat nechce a chce se vrátit na jih,z našich dřívějších rozhovorů jsem ale pochopila,že by to bylo nejdřív až po narození dětí :nevim: Navíc automaticky počítá s tím,že by se dítě jmenovalo po něm,jménem i příjmením,to mi oznámil jako hotovou věc.Já mám příjmení po bývalým manželovi a s přítelem se brát(zatím)nechceme.Jsem ale čekatelkou na darovaný vajíčka a tak bych ráda,když po mě mimi nebude mít geny,mělo aspon stejný příjmení jako já-bylo by mi to jinak hrozně líto :cry: Nakonec mě dorazil tím,že bych se jako jeho přítelkyně nebo manželka měla automaticky postarat ve stáří o jeho rodiče,kdyby byli nemohoucí :roll:
Jsem naštvaná,že si vše naplánoval,aniž by se mě na cokoli zeptal.Mám ho ale opravdu ráda a tak :nevim: Mám s ním promluvit,nebo se mu podřídit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4957
17.3.11 14:54

Ahoj,
zkusila bych s ním promluvit a zeptat se ho, jestli to všechno myslíš vážně. A pak U Apolináře nebo v Podolí můžeš rodit a pak se vrátit s mimčem na jih.
Ale přece ti nebude nařizovat, kde budeš rodit, žít a že se budeš ještě starat o jeho rodiče. :nevim: :roll:

Samo, že já bych se o mužovi rodiče, až nebudou moc sami, postarala. Ale aby mě do toho někdo nutil :-? Ne to opravdu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
17.3.11 15:04
Lidka a Sami píše:
Ahoj,
zkusila bych s ním promluvit a zeptat se ho, jestli to všechno myslíš vážně. A pak U Apolináře nebo v Podolí můžeš rodit a pak se vrátit s mimčem na jih.
Ale přece ti nebude nařizovat, kde budeš rodit, žít a že se budeš ještě starat o jeho rodiče. :nevim: :roll:Samo, že já bych se o mužovi rodiče, až nebudou moc sami, postarala. Ale aby mě do toho někdo nutil :-? Ne to opravdu ne.

Naprostý souhlas :palec: . Určitě bych si o tom ještě chtěla s přítelem promluvit. Každý z Vás ať řekne svou představu a je zřejmě potřeba udělat kompromis. A pokud nebude svolný ke kompromisu, tak pak už je to na Tobě - buď se podřídíš, nebo ne…
Ještě co se týká „nařízené péče“ o případně nemohoucí rodiče…naprosto souhlasím s „Lidka a Sami“, ale má automatická odpověď partnerovi by asi byla ve smyslu: „A není to povinnost hlavně tebe jako syna?“ Držím palce, ať to vyřešíte k (oboustranné) spokojenosti :kytka: :mavam:

Příspěvek upraven 17.03.11 v 15:05

• Citovat
  • Upravit
16557
17.3.11 15:04

Právě že to vážně myslí.Pochází z rodiny,kde se manželky podřizovaly svým chlapům.On v tom byl vychovanej,že chlap je hlava rodiny a co řekne,to platí.
On právě nechce,aby dítě mělo v RL zapsáno místo narození Praha.On se narodil na jihu a chce,aby se tam narodili i jeho děti-prej jeho děti nebudou pražáci. :nevim:
Jinak o ty rodiče bych se taky postarala,ale jim je už ted přes 6O a vzhledem k tomu,že mimčo teprve plánujeme,tak se bojím,abych neměla děti ještě malý a do toho se ještě navíc starat o dva důchodce :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.11 15:05

Mahdalko,
tvůj přítel je pěkný sobec. Určitě bych se mu nepodřizovala. Začne to u porodu v J.Č., potom jeho příjmení, stěhování,… Budeš se muset podřizovat celý život.
Péče o jeho rodiče? Ať se stará sám… Ty máš rodiče? Kdo se bude starat o ně? Vidím to u nás. „Starám“ se o manželovu babičku, je naštěstí dost soběstačná, ale i tak potřebuje dozor.
Tchýně se o ni (svou matku) starat odmítá, jen jí psychicky deptá. Tchán je diabetik, který si to nepřipouští a ona mu nedá kolikrát ani najíst,…

S přítel bych být tebou rázně promluvila. Nemůže ti poroučet. Je to i tvůj život. Pokud se chce stěhovat do J.Č. a ty ne, tak z toho asi jednou budete mít pěkné trable :think:

Držím palce, ať to vyřešíte ke vzájemné spokojenosti, ale určitě se nepodřizuj - né ve všem :wink: :kytka: :kytka: :kytka:

tterka

• Citovat
  • Upravit
26093
17.3.11 15:08

Já bych se určitě nepodřizovala… Pokusila bych se si s ním o tom promluvit a říct mu, že tohle se mi vůbec nelíbí… Mně tenhle přístup normální nepřipadá, ve vztahu by spolu měli lidi komunikovat a domlouvat se a ne že jen něco řekne a tak to prostě bude… :roll:
Můj manžel je z východních čech a bydlíme v Brně, takže vlastně u mě „doma“, ale v životě ho nenapadlo mi říkat, že budu rodit u nich, i když v něm možná trochu hlodá to, že obě jeho děti jsou „brňáci“, tak se o tom nikdy přede mnou nezmínil, spíš když do sebe rejpeme ze srandy… ale takhle navážno… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
17.3.11 15:10

mahdalka za mě (nikomu svůj názor samozřejmě nenutím) - pokud bych se měla, navíc ještě „povinně“, postarat o nemohoucí tchánovce a přitom měla jedno/dvě mrňavé děti, určitě bych dala přednost dětem…třeba jen proto, že k tchánovcům má „povinnost“ především tvůj partner - jako jejich syn.
Na Tvém místě bych si určitě podstatné věci chtěla ujasnit ještě před případným těhu.

• Citovat
  • Upravit
23847
17.3.11 15:11

Mahdalko, pamatuji si na tvou diskuzi, kde jsi psala, že tvůj přítel je Mirek Dušín :lol: jenže koukám, že k tobě se jako Mirek Dušín právě moc nechová. Určitě bych s ním promluvila, ať zvolíte nějaký kompromis. Když je takhle obětavý, tak co je sakra za problém, aby trochy vyhověl nejbližšímu člověku. :cert: :mrgreen:
Jak píše Lidka, pro mně je taky přirozené postarat se o partnerovy rodiče, i kdyby partner nedejbůh sám nemohl, přeci jen jsou to prarodiče mých dětí, ale je to též jen moje rozhodnutí, přítel to snad ani neví, nebavili jsme se o tom.
Jestliže máte třeba nějaký zdravotní problém s početím, tak s tím porodem bych si trvala na svém už jen kvůli lepší vybavenosti pražských porodnic, co když budeš mít i komplikace v těhu, stejně by tě do Prahy třeba poslali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
17.3.11 15:17
8-o 8-o

nooo … já bych asi raděj chvilku počkala co se z tvého přítele vyvrbí, tedy nevím jak dlouho jste spolu … skoro mi to zavání tak že pozdji budeš služka a uklizečka a bude s tebou mávat jak s hadrem na holi :( .. ale třeba to tak nebude kdo ví … každopádně bych alespoń za sebou nepálila mosty kdyby něco aby ses měla kam vrátit jestli tedy půjdeš pryč s ním …
mmch kdo se postará o tvoje rodiče?? On je jedináček??
Skoro mě to nutí ti napsat utíkej od něj co nejdál můžeš … ale nevím, zkus si s nímještě promluvit, popř. si taky bouchnout do stolu a říct rázně tvůj názor na věc ;).

• Citovat
  • Upravit
14475
17.3.11 15:17

Samozřejmě neznám žádného z vás a netuším, jaký máte vztah, ale z tvého popisu bych já osobně vážně popřemýšlela o změně přítele. O rodiče se postarat mi přijde samozřejmé (ať již svoje nebo přítele), ale zásadní ne proti rození v Praze? To se jako před porodem odstěhujete a za žádnou cenu do Prahy nepojedete, kdyby to na tebe přišlo třeba dříve?? Mně to přijde padlý na hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.3.11 15:19

Podívej se na jeho rodiče, hlavně jak se jeho otec chová ke své ženě, jak ona reaguje a sama se zeptej, zda takto chceš žít. Pokud ne, tak to není partner pro tebe, thle vlastnosti se věkem pouze víc zvýrazňují a pokud je to teď s ním nějak snesitelné, za pár let už třeba nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
17.3.11 15:23

Ahoj,
abych pravdu řekla, tak by mě to pěkně naštvalo a dostalo, takhle mi naplánovat budoucnost a rovnou mi říct, co mám dělat, jak to mám dělat. Tenhle způsob jednání fakt nemám ráda, přímo nesnáším. :cert:
Přece ti nemůže nařídit, kde budeš rodit, jak se bude mimi jmenovat a že se budeš starat o jeho rodiče. Třeba já bych se o tchýni nestarala ani omylem :lol: vlastně jo, našla bych ji hezký domov důchodců :mrgreen:
Můžeš se tvářit, že se vším souhlasíš, už bych se o tom ani dál nebavila, a pak se zařídit podle sebe. Asi bych to zbytečně nehrotila, povídat si může co chce a představovat si taky může budoucnost jak je mu libo. K ničemu tě nutit nemůže a rozhodně bych se nepodřizovala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
17.3.11 15:30

No právě,tím jsem taky argumentovala,mým zdravotním stavem.A že jsou tady v Praze porodnice určitě líp vybavený.Hned mi oponoval,že třeba v Budějicích je taky špičková porodnice.Ale já tady chodím do CARU k Apolináři-na kontroly tam prej můžu chodit dál,ale chce abych rodila v jižních čechách.Je strašně tvrdohlavej a paličatej,co si vezme do hlavy,přes to nejede vlak :cert: Holky,on by byl snad i schopnej,mě z Prahy vézt s porodníma bolestma nějakých 150 km rodit třeba do Písku,Strakonic apod.
Jinak s těma rodičema,to jsem teda opravdu nechápavě koukala 8-o Starala jsem se nějaký čas o dědu a byla to dřina-koupat ho,převazovat proleženiny,nesměl být doma sám,aby třeba neupad apod. :nevim: On asi přítel myslel,že bude vydělávat a chodit do práce a já se asi mezitím starat o rodiče.A že o moje rodiče se prej automaticky postaráme taky,že je to naše povinnost,že by jsme si je vzali k sobě.Jsem mu řekla,že asi neví co to obnáší a že si rovnou můžeme založit soukromej domov důchodců :cert: Moje máma mi řekla,že až bude stará a nebude se o sebe moc sama postarat,at jí dáme do domova důchodců,že budeme mít svoje životy a ona nechce nikomu viset na krku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
17.3.11 15:31
mahdalka píše: … Mám s ním promluvit,nebo se mu podřídit?

To záleží na tom, jak si vážíš sama sebe a zda je pro tebe důležité, aby si žila tak jak chceš a nebo jak chce někdo jiný.

Za sebe musím říct, že mě nepřestává překvapovat, jak jsou děvčata schopná popsat své rozhořčení nad tím, co jim jejich partneři udělali či neudělali a jedním dechem dodávat: ..ale já ho mám tááák ráda. Když budu k sobě skutečně upřímná, tak musím říct, že já bych nemohla mít ráda někoho, kdo mě nerespektuje, komu nezáleži na tom, co si já přeji, myslím, chci. :nevim: Teď však zůstává otázkou, zda tvůj partner ví, co ty chceš. :?: Řekla jsi mu to někdy?

Partnerský vztah je o kompromisu, vzájemné toleranci, úctě a touze, abychom OBA, tedy já i ten druhý, byli ve ztahu spokojení, šťastní, netrápili se. A jen takový vztah stojí za to. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
17.3.11 15:44

Wiollo, líp to snad napsat nejde, souhlasím ve všem :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie