Jak jste snášely Euthyrox?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Nunun
12.4.11 08:28

Ahoj, není tady někdo, kdo má kompenzovanou lehce sníženou funkci štítné žlázy, která se zdá být stabilizovaná, a přesto nejde otěhotnění?
Problémy se štítnicí máme v rodine, takže beru už od puberty euthyrox 50 denně. Po roce neúspěšného snažení jsem se ptala endokrinoložky a řekla mi, že mám výsledky krve v normě. Teď už se bezvýsledně snažíme třetí rok. Ovulaci mám celkem pravidelnou, teď podporovanou clostíkem.
Byl někdo v podobné situaci? V CAR mne vedou jako nevysvětlitelný případ sterility.

• Citovat
  • Upravit
611
12.4.11 08:46

Ahoj Nunun
Já teda sníženou funkci ŠŽ mám a navíc mám protilátky,které tu ŠŽ sami ničí.Po přestupu na do jiného CAR mi na to okamžitě přišli.Začala jsem se léčit na endokr. a do osmi měsíců jsem byla těhu.Dřív se taky nedařilo.
Můžu se tě zeptat,jakou máš hodnotu TSH teď?Ideál je prý 2 a níž.Když jsem se dostala do normy,přesto mi dr. léky navýšila,abychom se dostali do ideálu.
Podle toho co píšeš,tak u vás je problém jen ta ŠŽ,že?
Přeju hodně štěstí :kytka:

Příspěvek upraven 27.04.11 v 06:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nunun
12.4.11 08:55

Ahoj Marti,
tak já výši TSH neznám. Obávám se, že by problém mohl být i v imunologii, máme leukocyty ve spermiogramu. Ale zatím mne v CAR nikam neposlali, prošla jsem jen dvakrát krví na hormonální profil a ten nevypadal vyloženě špatně - řekli mi, že v normě.
Díky moc za odezvu! :mavam:

• Citovat
  • Upravit
611
12.4.11 09:11

Nunun,tak ať tě na tu imunologii pošlou.Ptala ses jich na to?Víš,já o těhle věcech nic nevím,my měli problém(kromě toho,že nemám vejcovody),jen s tou žlázou,ale často holky píšou,že si o tyhle vyšetření musí říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
25.4.11 21:25

Ahoj holky, potvrzuji, pred rokem jsem si myslela, ze jsem tehu, MS se nedostavila (vlivem silne hyperfunkce stitnice, o ktere jsem nevedela) a tehu testy jsem mela slabe pozitivni (2 druhy), bohuzel, gynekolog mi nasel cystu a k tomu jeste prisel na hyperfunkci…ale je pravda, ze carky byly hoodne slaboucke, kdyz jsem ted si na zacatku tehu delala testy, tak carky byly daleko silnejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
26.4.11 18:25

Ahoj holky,
minulý týden jsem byla na endokrinologii se zvýšeným TSH. Nasadili mi Euthyrox50 a Jodid 100 jednou denně. Na kontrolu mám přijít za 3 měsíce. Nevíte někdo, jak dlouho to může trvat než budu mít TSH v normě? Myslíte, že má cenu během těchto třech měsíců zkoušet inseminaci? Ptala jsem se kolik musím TSH mít abych mohla otěhotnět a prý max. 3,5 a v těhotenství max. 2. Tak nevím, každý tu říká hodnoty pro otěhotnění max.2 ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
27.4.11 06:50

Ahoj Troni
Mně na endokrinologii řekli,že optimální hodnota pro těhu je 2 a níž.My zkusili asi dva měsíce po zahájení léčby IVF a nedopadlo to.Počkali jsme dalšího půl roku,kdy hodnota spadla na něco málo přes 2 a IVF vyšlo.Takže u mě to trvalo asi 8 měsíců.
Jestli zkoušet IUI?Těžko říct,záleží,jak vysoká ta hodnota byla.
Lepší by bylo poradit se s dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
28.4.11 10:38

Od zjisteni, ze mam stitnici v haji, pres lecbu s operaci a srovnani hormonu, po otehotneni, u me ubehl presne rok :-) Srovnani hladiny hormonu se urcite pocita na mesice, urcite se vyplati nespechat, protoze pokud neni stitnice v norme, ohrozujes sebe i miminko…duveruj endokrinologovi…drzim palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
28.4.11 10:41

Jeste sem hodim jak by mely vypadat hodnoty hormonu stitnice (opsala jsem z laboratornich zprav :-))
TSH: 0,270 - 4,200 mlU/l
T4: 12,0 - 22,0 pmol/l
T3: 1,30 - 3,10 nmol/l

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
28.4.11 15:19

Dr. v CAR mě poučil,že pokud je hodnota vysoká,pak se embryjko neuchytí a když ano,pak ho maminka nemusí donosit.První 3 měsíce je totiž plně závislé na přísunu hormonu ŠŽ z těla matky.Pak je sice už schopno si ho vytvářet i samo,ale od matky ho bere pořád.Takže pansy má pravdu,bude lépe neuspěchat to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
2.5.11 16:32

ahojte holky, můžu se přidat ? :mrgreen: já mám podobný problém :-( snažíme se sice zatím jen 5 měsíců, ale docela mě to štve. v pubertě jsem měla hypothyreózu, což se mi pak zkompenzovalo a Euthyrox už neužívám. Ale myslím si, že teď by to mohlo mít vliv na to, že se nám nedaří. před půl rokem jsem měla TSH 4,23. což je jen lehce nad, ale je.
myslíte, že by i tak mírně odchylné hodnoty mohly mít vliv na plodnost??
ve středu jdu na nové odběry, tak uvidíme :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
2.5.11 20:21

Ahoj Lenules,
no to je tezky, na otehotneni to vliv ma, obzvlast s tezkymi poruchami se otehotnet neda. S mirnymi vykyvy se otehotnet da, ale v tehu se porucha zhorsi a je vyssi riziko potratu a hlavne to ma spatny vliv na vyvoj mozku, me endokrinolozka rikala, ze se rodej deti s nizsim IQ, pokud matka nema stitnici vporadku. Podle me je to zbytecny risk, neni nic snazsi, nez si dojit na endokrinologii, vezmou ti krev a nasadi hormony, za par mesicu se stitnice upravi a klidnemu tehotenstvi nic nebrani:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
2.5.11 22:06

však já to vím, proto neotálím a snažím se doktůrky pěkně popohnat :-))
tak snad to bude všechno brzy v pořádku, protože biologický hodiny tikají a tikají :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
2.5.11 22:18

ahoj já taky beru euthyrox už pár let a máme jedno mimi doma.s otěhotněním moc problém nebyl.akorát po vysazení Ha chvíli trvalo než se upravil cyklus cca půl roku.takže pak jsem otěhotněla.těhotenství probíhalo v pohodě.byla jsem cca 2× za těhotenství na endokrinologii a vše ok.ale po porodu se mi št.žláza mírmě zhoršila.za 2měsíce jdu opět na kontrolu tak uvidíme jak jsem na tom ted.taky bychom se tak za rok chtěli pokusit o druhé mimi tak snad taky nebude žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
2.5.11 22:28

Ahoj, já beru Euthyrox 75mg už 20 let (fuj, to už jsem stará :lol: ).
Máme 2 krásné a zdravé kluky (8 a 3 roky) první se povedl hned, na druhého synáčka jsme čekali rok než se povedl, prý to mohlo být i tou ŠŽ, ale nemuselo.
Přeju hodně štěstí ve ,,výrobě". :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital