Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím všechny,
ačkoliv řeším problém s otěhotněním teprve od prosince 2010, můj gyndař mi v březnu napsal žádanku na genetické a imunologické testy. Přijde mi to trošku brzo.
Mám problém s děložní sliznicí, vůbec nedorůstá, ani po Estrofemu a Duphastonu, a mívám anovulační cykly. Chtěla bych se zeptat, zda se tam dělá automaticky i spermiogram a na kolik to asi tak vyjde? A nezdá se vám to nějak rychle? Myslela jsem, že toto se řeší např. po potratu nebo při neúspěšném IVF apod. Máte zkušenosti? Sem s nimi ![]()
Ano, nám na imunologii dělali i spermiogram.
A za sebe - radši 100 testů předem než platit „zbytečně“ za léky na IVF a případně i vyplácat všechny pokusy, na které doplácí pojišťovna a až pak zjišťovat, kde mohl být problém…
Jamjo, buď ráda. Někteří zase řeší, že problémy ukazují na imuno a doktoři jej nechtějí psát, protože je drahé ![]()
Jamjo,bud opravdu ráda,že vás na testy poslali hned.Nás až po 6 letech snažení a několika inseminacích.nakonec byl problém právě v imunologii.Ted je vyřešen a čekáme co dál.
Neplatíš nic,je to hrazené.
Hodně štěstí
Presne jak pisi holky, bud rada, nic te to nestoji a vetsinou to doktori nejsou ochotni predepisovat ani treba po neuspesnem 1. IVF. Ono je to pak dost smutne zjistit, ze se mohlo neuspechu snadno predejit.
Jam, ber to všema deseti, máš štěstí na zodpovědného doktora.
Děkuji holky, to jste mne opravdu potěšily. Děkuji všem za odpovědi. ![]()
Tak jsem se objednala na oboje. Imunologické ale šíleně dlouho trvají, objednali mě až na druhou půlku května, no je to normální ![]()
To že tě obědnali až na květen je normální a počítej s tím, že pak vysledky trvají taky kolem měsíce. Mě třeba na genetice trvaly 3 mesíce:D A je lepší mít výsledky před první IVF. Tedy na něj vůbec nemusí dojít:) Přeji štěstí…
Susan23 píše:
To že tě obědnali až na květen je normální a počítej s tím, že pak vysledky trvají taky kolem měsíce. Mě třeba na genetice trvaly 3 mesíce:D A je lepší mít výsledky před první IVF. Tedy na něj vůbec nemusí dojít:) Přeji štěstí…
To je pravda, tak nějak doufám, že už tam nebudu muset jít ![]()
Souhlasim s tim ze je lepsi si pockat nez pak byt zklamana ze to nevyslo… me na imuno poslali az po neuspesnem IVF a na vine byla moje imunita, takze mit to vysetreni predem mohla jsem si usetrit jak zklamani tak pokus IVF… ![]()
kacenice píše:
Souhlasim s tim ze je lepsi si pockat nez pak byt zklamana ze to nevyslo… me na imuno poslali az po neuspesnem IVF a na vine byla moje imunita, takze mit to vysetreni predem mohla jsem si usetrit jak zklamani tak pokus IVF…
Přesně tak, úplně zbytečně se přišlo o první pokus. A imuno testy nedopadly dobře? Dostala jsi na to něco? A co druhý pokus, už proběhl nebo se chystáš?
no mam z tech 4 testu co se delaj vsechno pozitivni, za 10 dni jdu na konzultaci s imunolozkou a tam mi vysvetli jak se to resi a udela mi jeste kontrolni nabery, rikala neco o tom ze jim tam vysly hrozny hausnumera
tak mam malou nadeji ze treba se laborka spletla, ale mam imunitu poblaznenou takze bych se nedivila kdyby ty hodnoty byly nejaky priserny… ![]()
jen me stve ze se tohle mohlo udelat zaroven s genetikou na podzim a mohli jsme byt uz dneska mnohem dal ![]()
kacenice píše:
no mam z tech 4 testu co se delaj vsechno pozitivni, za 10 dni jdu na konzultaci s imunolozkou a tam mi vysvetli jak se to resi a udela mi jeste kontrolni nabery, rikala neco o tom ze jim tam vysly hrozny hausnumeratak mam malou nadeji ze treba se laborka spletla, ale mam imunitu poblaznenou takze bych se nedivila kdyby ty hodnoty byly nejaky priserny…
jen me stve ze se tohle mohlo udelat zaroven s genetikou na podzim a mohli jsme byt uz dneska mnohem dal
Tomu rozumím. Zbytečně se to všechno protahuje. Teda co jim tam mohlo vyjít za hodnoty, že je z toho tak paf. A kde jsi byla? Koukala jsem, že jsi z Kladna, nebylas náhodou v Praze v Podolí?? Jinak držím palce, ať se do vyřeší co nejdřív. ![]()
Jamja píše:
Tomu rozumím. Zbytečně se to všechno protahuje. Teda co jim tam mohlo vyjít za hodnoty, že je z toho tak paf. A kde jsi byla? Koukala jsem, že jsi z Kladna, nebylas náhodou v Praze v Podolí?? Jinak držím palce, ať se do vyřeší co nejdřív.
no taky jsem zvedava ![]()
chodim k Apolinari, Kladno pod ne nejak patri… takze cast na Kladne a OPU a ET v Praze ![]()
tebe poslal na tyhle testy rovnou gynekolog?