Genetické a imunologické testy

1565
22.3.11 13:23

Genetické a imunologické testy

Zdravím všechny,

ačkoliv řeším problém s otěhotněním teprve od prosince 2010, můj gyndař mi v březnu napsal žádanku na genetické a imunologické testy. Přijde mi to trošku brzo. :think: Mám problém s děložní sliznicí, vůbec nedorůstá, ani po Estrofemu a Duphastonu, a mívám anovulační cykly. Chtěla bych se zeptat, zda se tam dělá automaticky i spermiogram a na kolik to asi tak vyjde? A nezdá se vám to nějak rychle? Myslela jsem, že toto se řeší např. po potratu nebo při neúspěšném IVF apod. Máte zkušenosti? Sem s nimi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ish
5353
22.3.11 13:31

Ano, nám na imunologii dělali i spermiogram.
A za sebe - radši 100 testů předem než platit „zbytečně“ za léky na IVF a případně i vyplácat všechny pokusy, na které doplácí pojišťovna a až pak zjišťovat, kde mohl být problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nunun
22.3.11 13:35

Jamjo, buď ráda. Někteří zase řeší, že problémy ukazují na imuno a doktoři jej nechtějí psát, protože je drahé :-(

• Citovat
  • Upravit
33486
22.3.11 14:44

Jamjo,bud opravdu ráda,že vás na testy poslali hned.Nás až po 6 letech snažení a několika inseminacích.nakonec byl problém právě v imunologii.Ted je vyřešen a čekáme co dál.
Neplatíš nic,je to hrazené.
Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
22.3.11 15:44

Presne jak pisi holky, bud rada, nic te to nestoji a vetsinou to doktori nejsou ochotni predepisovat ani treba po neuspesnem 1. IVF. Ono je to pak dost smutne zjistit, ze se mohlo neuspechu snadno predejit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
22.3.11 21:17

Jam, ber to všema deseti, máš štěstí na zodpovědného doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1565
23.3.11 08:58

Děkuji holky, to jste mne opravdu potěšily. Děkuji všem za odpovědi. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1565
28.3.11 15:22

Tak jsem se objednala na oboje. Imunologické ale šíleně dlouho trvají, objednali mě až na druhou půlku května, no je to normální :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
28.3.11 18:53

To že tě obědnali až na květen je normální a počítej s tím, že pak vysledky trvají taky kolem měsíce. Mě třeba na genetice trvaly 3 mesíce:D A je lepší mít výsledky před první IVF. Tedy na něj vůbec nemusí dojít:) Přeji štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1565
28.3.11 19:01
Susan23 píše:
To že tě obědnali až na květen je normální a počítej s tím, že pak vysledky trvají taky kolem měsíce. Mě třeba na genetice trvaly 3 mesíce:D A je lepší mít výsledky před první IVF. Tedy na něj vůbec nemusí dojít:) Přeji štěstí…

To je pravda, tak nějak doufám, že už tam nebudu muset jít :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2201
30.3.11 09:32

Souhlasim s tim ze je lepsi si pockat nez pak byt zklamana ze to nevyslo… me na imuno poslali az po neuspesnem IVF a na vine byla moje imunita, takze mit to vysetreni predem mohla jsem si usetrit jak zklamani tak pokus IVF… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1565
30.3.11 09:50
kacenice píše:
Souhlasim s tim ze je lepsi si pockat nez pak byt zklamana ze to nevyslo… me na imuno poslali az po neuspesnem IVF a na vine byla moje imunita, takze mit to vysetreni predem mohla jsem si usetrit jak zklamani tak pokus IVF… :nevim:

Přesně tak, úplně zbytečně se přišlo o první pokus. A imuno testy nedopadly dobře? Dostala jsi na to něco? A co druhý pokus, už proběhl nebo se chystáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2201
30.3.11 10:01

no mam z tech 4 testu co se delaj vsechno pozitivni, za 10 dni jdu na konzultaci s imunolozkou a tam mi vysvetli jak se to resi a udela mi jeste kontrolni nabery, rikala neco o tom ze jim tam vysly hrozny hausnumera :think: tak mam malou nadeji ze treba se laborka spletla, ale mam imunitu poblaznenou takze bych se nedivila kdyby ty hodnoty byly nejaky priserny… :-?
jen me stve ze se tohle mohlo udelat zaroven s genetikou na podzim a mohli jsme byt uz dneska mnohem dal :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1565
30.3.11 10:08
kacenice píše:
no mam z tech 4 testu co se delaj vsechno pozitivni, za 10 dni jdu na konzultaci s imunolozkou a tam mi vysvetli jak se to resi a udela mi jeste kontrolni nabery, rikala neco o tom ze jim tam vysly hrozny hausnumera :think: tak mam malou nadeji ze treba se laborka spletla, ale mam imunitu poblaznenou takze bych se nedivila kdyby ty hodnoty byly nejaky priserny… :-?
jen me stve ze se tohle mohlo udelat zaroven s genetikou na podzim a mohli jsme byt uz dneska mnohem dal :cert:

Tomu rozumím. Zbytečně se to všechno protahuje. Teda co jim tam mohlo vyjít za hodnoty, že je z toho tak paf. A kde jsi byla? Koukala jsem, že jsi z Kladna, nebylas náhodou v Praze v Podolí?? Jinak držím palce, ať se do vyřeší co nejdřív. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2201
30.3.11 10:21
Jamja píše:
Tomu rozumím. Zbytečně se to všechno protahuje. Teda co jim tam mohlo vyjít za hodnoty, že je z toho tak paf. A kde jsi byla? Koukala jsem, že jsi z Kladna, nebylas náhodou v Praze v Podolí?? Jinak držím palce, ať se do vyřeší co nejdřív. :palec:

no taky jsem zvedava :nevim:
chodim k Apolinari, Kladno pod ne nejak patri… takze cast na Kladne a OPU a ET v Praze ;)
tebe poslal na tyhle testy rovnou gynekolog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí