Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
chci se s vámi podělit o čerstvé informace z Obilňáku. Dneska jsem byla propuštena po diagnostické laparoskopii + hysteroskopie. Před lety odstraněn jeden vejcovod pro jeho poškození. Protože se názory na brněnský Obilňák dost liší a logicky jsem měla neskutečný strach, abych nepřišla i o ten druhý a tím pádem o možnost spont. těhotenství, nebyla jsem si úplně jistá, zda jsem se rozhodla správně. O to více jsem byla pozitivně překvapena. Sestřičky naprosto profesionální, ochotné, kompetentní, skoro každá Bc., nebo minimálně Dis., lidský přístup. Vybavení pokojů není nejnovější, ale pokud nehledáte nemocnici hotelového typu, tak zde budete v dobrých rukou. Před samotnou operací jsme se ještě na sále nasmáli
. Takže pokud vás čeká diagnostická laparka, či něco podobného, za sebe doporučuji Obilňák.
Ahojky
.
Janulko-Moje tchýňě tam byla taky a né jednou ona teda spokojená vubec nebyla kdyby mohla tak všechny problémy řešila by jinde.
Já jsem tam teda rodila dohromady 3.a šla bych jedině tam.
A taky jsem tam byla v Rizikové poradně celé těhu neměnila bych byla jsem maximálně spokojená z personálem prostě jsou tam hodní příjemní doktoři
.
A máš moje slovo jak píšeš co tě tam potkalo jen to nejlepší. ![]()
Ahoj Janulko!Moc si mě tím uklidnila,já tam jdu na laparoskopii v květnu…tak doufám,že v dobrých rukou budu
Byla jsem tam jednou na IVF a na přístup sester a lékařů si nemůžu stěžovat.Sice vybavení pokojů nic moc,ale důležitější je zkušenost lékařů přístrojové vybavení a to oni mají.
Tak to drzim palecky, aby vsechno dopadlo tak jak ma, opravdu se neni ceho bat. Ke komu do CAR poradny chodis?
k docentu Crhovi a když tam zrovna nebyl tak jsem asi dvakrát mluvila s doktorkou Sochorovou.U mě laparoskopie bude spíš jen jako prohlídka,aspoň teda doufám…že nic nenajdou. ![]()
Tak to jsi v dobrych rukou, me operovala pani dororka Sochorova, i k ni chodim na konzultace a je to naprosta spicka, nejen po odbornosti, ale i po lidske strance, na sale me jeste stihla pohladit po ruce, co vice dodat
. Snad jeste jedno doporuceni, urcite ti rikali, aby jsis na operaci koupila puncochy proti tromboze, ja za ne dala 325 Kc ve zdravotnickych pomuckach, na pokoji jsem zjistila, ze staci, pokud si prineses obinadla a sestry ti ty nohy klasicky stahnou:-). Moje puncochy byly sice hezke, bile, ale zbytecne, to si radsi za ty usetrene kacky muzes dojit na kafe:-). Diagnosticka je fajn, ja jsem sice vysilovala, protoze jsem mela hrozny strach o ten druhy vejcovod, vcera jizvy stipaly, jak srustam, davam si na to hermanek a hoji se to fakt hodne rychle ![]()
Tak to si mě moc uklidnila a dík za rady ![]()
Jak si se po laparoskopii cítila?Nechci jít marodit,když mě čeká v létě další pokus…
Vůbec ale nevim jak na tom člověk je druhý den po operaci?
Citila jsem se dobre, prvnich par hodin, nez jeste muzes pit mi moc dobre nebylo, motala se mi hlava a v krku jse mela knedlik, ale od tri jsem uz byla fit na navstevy a v pozdnim odpoledni chodila po chodbe
. Ja si neschopenku nenechala vypsat, vyberu si na rekonvalescenci par dnu dovolene. Vy uz mate na leto naplanovane dalsi IVF, i kdyz bude u tebe vse ok?
přítel má bohužel špatný spermiogram
v listopadu byl na operaci varikokély…
Nevim jestli má význam čekat…i když doufám,že se aspoň trošku po operaci spermiogram vylepší.Kdybych netrvala na andrologickym vyšetření tak se na to do teď nepřišlo,neměl žádný problémy kromě špatnýho spermiogramu.Ale to jsme chodili do Pronatalu,měnili jsme totiž Car.
Ja se ted moc nechytam a jak souvisi spatny spermiogram s tvoji laparoskopii?
ahoj holky tak mám úplně čerstvý příspěvěk co se týče laparoskopie na obilném trhu, kterou jsem podstoupila 5.4.2011. Nastoupila jsem do nemocnice 4.4. v pondělí, na recepci v 9:00 mi dali kartu, pak si mě zavolali do ordinace, kde mi udělala moc hodná paní doktroka ( bohužel nevím jméno ) gynekologickou prohlídku, poté mě poslali na lůžkové oddělení, což bylo asi 10 hodin. Sestřičky velice milé, k mojí smůle ale bylo bohužel všude obsazené takže jsem na volné lůžko čekala do 14:00!!! Ale na to rychle zapomenu, protože jinak sestřičky naprosto super.
Už v pondělí jsem bohužel nemohla nic jíst, odpoledne mi dali klystýr, což není zase tak nepříjemné jak sem čekala
večer jsem dostala injekci do ruky, která vůbec nebolela, a nakonec tabletku na spaní
Ráno před zákrokem si mě opět zavolala jedna hodná paní doktorka( bohužel jméno zase nevím
) ktedrá mi objasnila co se může během laparoskopie stát, například pokud máte špatný vejcovod můžou Vám ho třeba odebrat, pokud s tím samozřejmě souhlasíte, což já jsme třeba nevěděla a byla z toho hodně vyděšená. Ale jak říkám doktoři všichni strašně ochotní a mají strašně lidský přístup, takže čemu nerozumíte tak se ptejte
v deset hodin mě vezli na sál, předtím jsem dostala dvě injekce do zadku ( které ale dost bolely )
pak mě odvezli do nějaké místnosti kde jsem asi 20 minut ležela na lehátku a čekala než mě vemou na sál
pak už si pamatuju jenom nepříjemné probuzení ( pocit , že se mi chce strašně čurat, velká bolest břicha, a hlavně velká nevolnost) , všechno vyřešila sestřička, která mi pichla něco proti bolesti a nevolnosti, takže celkový nepříjemný pocit trval asi 10 minut, asi po 3 hodinách až jsem byla schopna vnímat za mnou přišla moje doktorka, která mi sdělila tu super zprávu, že jsem naprosto vpořádku
takže teď už budu chodit jenom za primářem Hudečkem (moc fajn doktor ), který už nám snad k tomu vytouženému mimču pomůže
teď doma marodím, mám malé dva stehy na břiše, bříško trochu pobolívá ale jinak ok ![]()
Tak to je super, že je vše v pořádku a byla jsi spokojená:-). Víétej v klubu
. Já jsem dneska třetí týden po laparce a o ničem užmnevím no a jizvičky, škoda mluvit, jsou tak malé. Tak ať se bro zadaří
.
děkuju
ale nevím co ty? vy už máte miminko nebo se snažíte? nemáš náhodou zkušenost s tím, jak je to po laparce pokud ti zjistí že je všechno ok? jestli můžeme pracovat zase na mimču hned nebo je na to nějaká pauza? bohužel jsem se zapomněla zeptat a dovolat se přímo dr. Hudečkovi není možné, nezjistili mi žádný problém pouze šel vzorek sliznice na odebrání u hysteroskopie ale výsledek bude až za týden ![]()
jasně na tebe
já sem tady nováček a vůbec nevím jak to tady chodí, nebo je mi vlastně jedno kdo mi odpoví:)