Jak jste snášely Euthyrox?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
93
26.3.11 09:50

díky moc … :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
26.3.11 09:52

Měla jsem jít na druhé IVF v březnu, jenže endokrinolog mě poslal na krev během MS,takže jsem nemohla píchat injekce.Takže se to posunulo na duben a to taky nebude,protože teď byl cyklus anovulační a udělala se mi cysta, tak snad odpluje. takže snad vyjde v květnu nebo červnu. Euthyrox beru ode dneška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
26.3.11 10:12

Podľa mna je to lepšie takto, za ten čas by sa hodnoty mali upraviť :palec:

A ak by si otehu, budeš pekne sledovana v tehu na endo.

• Citovat
  • Upravit
93
26.3.11 10:17

no už by bylo na čase, aby to vyšlo :wink: jsem si říkala,že bych ráda právní dítko do 30 a už to nestihnu :wink: Já jsem totiž ekzematik, alergik,takže toho je fakt dost …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
26.3.11 21:15

Ahoj, můžu tě uklidnit. 2× jsem potratila, pak se přišlo na to, že mám sníženou funkci štítné žlázy (akorát jsem se přestěhovala a šla se nahlásit k novému obvoďákovi a ten mi hned mezi dveřma oznámil, že se mu nelíbí můj krk a vyfasovala jsem žádanku na endokrinologii :mrgreen: ) Endokrinoložka mi řekla, že mám hraniční hodnoty, že je nebudem řešit lékama, ale ve chvíli, kdy zjistím, že jsem těhotná, tak jsem k ní musela okamžitě naklusat a vyfasovala jsem Euthyrox 50. Otěhotněla jsem, vyfasovala jsem Euthyrox a později i Jód a v pohodě jsem Tobíka donosila až skoro do 40tt. Na odběry jsem v těhotenství chodila co 2 měsíce. Teď Euthyrox zase postupně vysazuju.
Takže prášky pěkně zobej a nezanedbávej kontroly a určitě se ti brzy poštěstí otěhotnět :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
26.3.11 21:25

díky za reakci,byla bych moc šťastná, kdyby se to již brzy povedlo.tak uvidíme …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
27.3.11 17:26

Ahojky :mavam:
Já jsem podstoupila tři cykly IVF v jednom CARu,bez úspěchu(vlastně jeden úspěch byl,ale těhu bylo mimioděložně :cry: ).Na otázku proč se nedaří mi nedokázali odpovědět.
Loni v březnu jsme přešli jinam a při první návštěvě mi dr řekl,že se mu nelíbí můj krk a následoval odběr na TSH.Při výsledcích se zhrozil Tsh mělo hodnotu 10.Takže léčení na endokrinologii a v květnu IVF s minim stimul-nepočkali jsme,až budo hodnoty příznivé,taky to tak dopadlo,vlastně nedopadlo.Pak byla pauza do podzimu a do té doby se hodnota dostala do normálu.No a čekáme dvojčátka :dance: .
Nyní jsem na hodnotě 1.5,beru Letrox 100 a 125 střídavě.V těhu se dávky zvyšují.Já mám taky sníženou funkci a navíc mám protilátky,které tu ŠŽ ničí a stím se bohužel nic dělat nedá.
Takže stejně jako holky radím poctivě papej pilulky a přeju hodně štěstí :kytka:
Jo a v těhu pak budeš na kontr. se ŠŽ docházet častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
27.3.11 20:32

tak to blahopřeji, to je pěkný :-) já chodím do Iscaru v Praze, ordinuje tam i můj gynekolog, takže mě má jak tam, tam i na gynekologii … kéž by mi to taky už dopadlo tak jako tobě. držím palečky, ať vše dopadne dobře a ať jsou mimíšci zdravý :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
28.3.11 10:56

Anel,určitě se dočkáš.ŠŽ je prevít.Já tobě taky držím palečky a přeju šťastný konec :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
28.3.11 21:16

Ahoj holky,
pročítám tu vaši diskuzi a chtěla bych se vás zeptat:
na imunologii mi našli zvýšené TSH 8,75 (norma do 4,2) ale FT4 14,92 což je v normě (12-20). Je to správný poměr??? Jak je možné, že se se TSH tak rychle zvýší, před půl rokem jsem ho dle CAR měla v normě 3,7. Zatím na to žádné léky neberu, ale snad mě pošlou na endokrinologii. Ikdyž všude jsou objednací lhůty půl roku apod., to nevydržím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
28.3.11 21:27

vyžádej si žádanku na vyšetření endokrinologie sama, na nic nečekej …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
28.3.11 22:07
Troni píše:
Ahoj holky,
pročítám tu vaši diskuzi a chtěla bych se vás zeptat:
na imunologii mi našli zvýšené TSH 8,75 (norma do 4,2) ale FT4 14,92 což je v normě (12-20). Je to správný poměr??? Jak je možné, že se se TSH tak rychle zvýší, před půl rokem jsem ho dle CAR měla v normě 3,7. Zatím na to žádné léky neberu, ale snad mě pošlou na endokrinologii. Ikdyž všude jsou objednací lhůty půl roku apod., to nevydržím…

Nie, určite to nie je dobré, trvaj na vyšetrení na endo.

Ešte raz píšem, že pri štítke nejde o samotnú hodnotu ale POMER hodnôt…
hypotyreóza = zvýšené TSH (stačí zvýšené alebo bližšie k hornej hranici), znížené FT4 (stačí znížené alebo bližšie k dolnej hranici)

A áno štítka sa môže zhoršiť.

• Citovat
  • Upravit
611
29.3.11 00:32

Troni,to se teda divím,že tě na endokrinologii neženou.Určitě tam upaluj,na nic nečekej a řekni si o žádanku.
A takový dlouhý objednací lhůty :roll: ,no to je síla.Já čekala jen týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
29.3.11 01:34

Po zamlklem tehu jsem si nechala delat hormonalni profil a krom jinych rozhozenych hormonu zjistili stinou zlazu, dostala jsem tehdy Euthyrox 25 1× denne, vsechno se srovnalo i ostatni hormony, otehotnela jsem, v tehotenstvi se davka zvysila az na 75.
Nemela jsem zadne problemy se snasenim leku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
29.3.11 08:07

ahojky Saraai,tak to blahopřeji.Jak dlouho jsi brala léky než se to povedlo a srovnalo?Jsem ráda za každý pozitivní příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí