Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
díky moc holky, každá pozitivní zpráva pomůže
zitra jdu na krev, tak uvidíme
snad to bude v pohodě ![]()
ahojte holky, nasla jsem vasi diskuzi, ale asi uz neni aktualni, ze:-) Ja beru Euthyrox 50 uz asi 10 let, zacinala jsem s pulkou, po zanetu pred 2 lety mi nasadili 50. O miminko se snazime uz vic jako rok, ted na centru (jsme v Nemecku) mi rekli, ze ma hodnota TSH 3,1 je vysoka (pred mesicem byla 2,16) a je potreba, aby byla do 1,5. Takze to jen pro srovnani, v CR asi nekde rikaji pod 2, ale kazdopadne nizsi byt musi nez normalne…
Ahoj holky, našla jsem tenhle příspěvek a i když se mě úplně netýká, protože zatím nezkouším otěhotnět, tak jsem docela překvapená. Už 8 let beru Euthyrox 75 a poslední 4 roky jsem bez MS a ovulace, následovaly injekce na vyvolání. Nebyl mi udělán hormonální profil, rovnou nasazena HA(před tím test na gen. poruchy srážlivosti krve), nikdo z lékařů mi nic nevysvětluje, vyšetřují mi jen FT4 a TSH, na všechno se musím ptát. Po nasazení HA se štítná žláza začala opět zhoršovat, tak jsem ji přestala užívat. Docela je pro mě překvapení, že vyšší hladina TSH je špatná(nad 3) pro otěhotnění. Mám jí po celou dobu.
Ahoj dámy, je možné, že mi Euthyrox může rozhodit cyklus? Konkrétně se mi jedná o předčasnou ovulaci. Cca o týden dřív než obvykle?
Brala jsem 50, nyní 4 dny 75. Mám sníženou funkci šž.
@Syringa Jsem z toho nešťastná. Normálně jí mívám pravidelnou 14-15 den cyklu, jen jednou jsem jí měla 12 DC. Nyní když už konečně můžeme plánovat druhé těhotenství, tak se stane tohle. No samozřejmě jsme to prošvihli
Kvůli 2 potratům za sebou jsme teď s manželem běhali po vyšetřeních a až teď od září jsme měli povoleno. I štítka se mi srovnala a ono toto. No co se dá dělat. Jen čekat na další cyklus. Ale mrzí mě to hodně no ![]()
Určitě NE!!!
Beru Euthyrox od svých 17let (resekce 1/2štítné žlázy) a nikdy nic rozhodně neovlivnil - ba naopak myslím, že tím, že je vše v pořádku (kontrola hladiny hormonu 2×ročně) jsem nikdy problémy ani s MS, otěhotněním, ovulací neměla
!