Syndrom PCOS - co bude dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.3.11 10:56

Neboj, většina holek otěhotní po čase..

Můžeš třeba trochu zkusit i bylinky,

Např: Kontryhelový čaj,– ten je na růst sliznice,aby se mělo mimi kam zavrtat. na to je fakt machr…

Pak třeba Macu, to je v tobolkách, podporuje otěhotnění při neplodnosti.

Femigard- ten je zase na úpravu cyklu…

Pak ještě čaj gravozen- dobrý pít, taky podporuje otěhotnění.

A pro partnera se nám osvědčil- SELZINK koupíš normálně v lékárně :-) na dobrý spermie :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.11 10:57

Já bych se do práce po otěhotnění už nevrátila. protože nechci riskovat, když je to tak složité…

Ale to záleží asi na volbe každýho…

• Citovat
  • Upravit
225
31.3.11 11:02
Anonymní píše:
Já bych se do práce po otěhotnění už nevrátila. protože nechci riskovat, když je to tak složité…Ale to záleží asi na volbe každýho…

Tak já jsem měla za to, že záleží na tom jak to posoudí Dr., že si moc zvolit nemůžu :nevim:
Nechci chodit do práce za každou cenu, to je jasný.
Prostě jsem jen četla, že těhotenství s PCO je rizikové a chtěla jsem vědět, jestli je to pravda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.11 11:07

jojo rizikovější je…

• Citovat
  • Upravit
225
31.3.11 11:26
Anonymní píše:
Neboj, většina holek otěhotní po čase..

Můžeš třeba trochu zkusit i bylinky,

Např: Kontryhelový čaj,– ten je na růst sliznice,aby se mělo mimi kam zavrtat. na to je fakt machr…

Pak třeba Macu, to je v tobolkách, podporuje otěhotnění při neplodnosti.

Femigard- ten je zase na úpravu cyklu…

Pak ještě čaj gravozen- dobrý pít, taky podporuje otěhotnění.

A pro partnera se nám osvědčil- SELZINK koupíš normálně v lékárně :-) na dobrý spermie :-)

Díky moc, zkusím to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
31.3.11 11:26

V čem je rizikovější? O tom mi nikdy nikdo neřekl :evil: Dokonce jsem špinila a i s tím mě poslali do práce :evil:

Jinak pozor u FEMIGARDu je pokud vím napsané, že se při PCO brát NESMÍ!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
31.3.11 12:11
Jahudka84 píše:
V čem je rizikovější? O tom mi nikdy nikdo neřekl :evil: Dokonce jsem špinila a i s tím mě poslali do práce :evil:Jinak pozor u FEMIGARDu je pokud vím napsané, že se při PCO brát NESMÍ!!!

Na netu psali, že prý je tam větší riziko potratu. Třeba to pravda není, nevím… :nevim: Zeptám se doktora, až tam půjdu, co je na tom pravdy.

Ok, na Femigard si dám pozor, díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
31.3.11 12:23

Londi, pokud tě bude stimulovat tvůj doktor tak myslí určitě Clostilbegyt, nic jiného napsat nesmí.
Já ho brala několik měsíců a nic, proto jsem šla do CARu kde můžou napsat silnější léky, konkrétně tedy ty injekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
31.3.11 12:49

Meredit, jo, bude, řekl mi to. Tak třeba to vyjde a do CARu se vůbec nedostanu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
31.3.11 22:51

Ahojky, taky mám PCO, normálně jsem byla u gynďáka, nasadil mi clostík a po půlroce se zadařilo a mám vytoužené mimi, já jsem před tím nějakou dobu ani nemenstruovala, takže mě můj gynekolog začal hned zkoumat, čím to je, takže jsem ani nemusela čekat rok ( a zbytečně se snažit )

10 měsíců po porodu jsem dostala dost silnou menses, docela mě to překvapilo, když před těhu jsem nemenstruovala, holky myslíte si, že by bylo možné, že bych mohla přirozeně otěhotnět?? To by bylo fajn, ale přece PCO jen tak nezmizí ne?

Jo a opravdu je ze začátku těhu vyšší riziko potratu, byla jsem na nemocenské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
1.4.11 06:44

Ahojky, Zuzie.
No já jsem vysadila HA letos na začátku ledna. První MS po měsíci neužívání byla v pohodě, ale druhá nepřišla. Tak jsem si šla na vyvolávačku a byla jsem si jistá, že je to kvůli tomu vysazení HA. Jenže doktor mi řekl, že tohle se po vysazení Diane 35, kterou jsem měla, nestává, protože to není klasická nízkodávková HA. Tak se na mě mrkl a bylo to. Takže mi to zjistil teprv po 3 měsících snažení :-D
On byl ten můj doktor vždycky takovej pečlivej :kytka:

Jo a říkal mi, že u PCO se občas objevuje ovulace - třeba tak jednou za rok nebo dva a tehdy je samozřejmě možné otěhotnět přirozeně :pankac:
Taky si myslím, že PCO jen tak nezmizí - příště se ho na to zeptám.
Zuzie a oni tě teď nijak na to neléčí?
A musela si v těhu jenom ležet, nebo jsi mohla doma normálně všechno dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
1.4.11 12:42

Ahoj Londi, no to je štěstí když máš pečlivého doktora, proto bych asi hned nespěchala do CARu, já jsem v žádném nebyla a i tak jsem díky svému dr, jak už jsem psala otěhotněla, ale asi to fakt záleží na pečlivosti a vstřícnosti doktora

Nee, neléčí, no prý to ani nejde vyléčit, ale teď někdy bych se měla objednat na roční prohlídku, tak uvidím co mi řekne, nejvíc jsem se bála, že se mi budou tvořit cysty, ale jak jsem měla ty krámy tak se mi ulevilo, když bych nějakou cystu měla tak mi díky menstruaci odešla, jsem fakt zvědavá jestli to ještě dostanu :think:

V těhu jsem ležet nemusela, první týdny jsou prý nejrizikovější a po 12 týdnu je riziko už velmi malé, takže jak nepotratíš hned na začátku tak už by se mimčo mělo udržet, no já jsem měla hrozný strach ( hned na první pokus,kdy jsem brala clostík jsem otěhotněla, ale asi v 7 týdnu samovolně potratila ) ale dopadlo to dobře, jinak jsem co 3 týdny chodila na kontrolu

Londi přeji ti i ostatním holkám co mají PCO ať jste co nejdřív šťastné těhulky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
1.4.11 12:46

Zuzie, díky moc. Za přání i za cenné rady :kytka:
Prvně jsem se fakt úplně zděsila a úplně mě to otrávilo, ale teď vidím, že to není zas až tak hrozný, že se to dá zvládnout :-D
Díky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
5.4.11 21:20

Ahoj holky, i ja mam PCO. Vim to uz od svych 14 let, takze jsem vedela, ze budouci otehotnovani muze byt problem. Nez to bylo aktualni, brala jsem proveru, pak antikoncepci. Po vysazeni jsme se s manzou rok snazili, i kdyz ja i Mudr. jsme vedely, ze by to byl maly zazrak. Po roce me poslala do CARu. A po jednom neuspesnem IVF vysla inseminace za pomoci clostilu. :dance: :potlesk: Ted mam rocniho klucika. :srdce: :hug: Pul roku po porodu jsem byla na preventivce a PCO jsou dal (ty pry jen tak samy nezmizi), takze se chystam znovu do CARu a moc doufam, ze to pujde tak dobre jako v prvnim pripade.
Jinak jsem do prace chodila az do 8. mesice. Bylo mne dobre, vysetreni byla v poradku, tak jsem radeji chodila do prace nez abych se uzirala doma, jestli mimiska udrzim nebo ne. Urcite neni u tehotenstvi s PCO automaticky neschopenka. Na miminko to nema pry vliv.
Takze preju moc stesti a hlavne pozitivni mysl!!! PCO neni zrovna zadna vyhra, ale otehotnet se urcite da. :-) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janka678
29.11.12 10:39

Jak otěhotnět s PCO

Ahoj všem,
připojuji se do diskuze trochu pozdě, ale ráda bych napsala, co při PCO pomohlo mně (otěhotněla jsem po roce bez jakéhokoli lékařského zákroku nebo hormonální stimulace vaječníků, přestože jsem měla cykly 40 dnů a víc a lékaři tvrdili, že min. bez stimulace vaječníků to nepůjde). PCO, tedy vyšší hladina mužských hormonů, souvisí s reakcí těla na cukry (více např tu: http://diskuse. doktorka. cz/polycysticke-vajecniky/archiv/10/)

Pomáhá tedy:

• držet dietu, i když nemáte nadváhu (omezit cukry a to nejen v cukrovinkách, jíst potraviny s nízkým glykemickým indexem, nejíst samotné sacharidy, vždy kombinovat s tuky a bílkovinami… viz odkaz víše)
  • užívat Sarapis (vychytává z krve mužské hormony)
  • pravidelně cvičit (např. Mojžíšovou)
  • před jídlem si dál lžičku jablečného octu smíchaného s vodou
  • doplnit vitamíny skupiny B, hořčík, v případě akné i křemík

Doporučuji knihu Plodnost, cykly a výživa, je tam všechno vysvětlené.
Dobré rady konkrétně pro váš problém vám i po mailu dá taky sdružení CENAP (http://www. cenap. cz/).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex