Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj vsem, prisla jsem si sem k Vam pro radu.dnes mi lekar predepsal KLimonorm, nesnazim se o miminko ale muj problem je opacny.je mi 40let, cca 2mesice mam navaly, v noci se casto budim a jsem propocena az na perinu. behem dne mam silne navaly horka a vzapeti chladu. prosla jsem ruznymi nabery krve a vse v norme.jsem mesic bez menstruace.po ultrazvuku mi pan doktor sdelil ze brzske dobe ani menstruovat nebudu protoze me vajecniky totalne selhali a jiz neprodukuji a nepracuji. dostala jsem tedy injekci na vyvolani mns a predem mi lekar sdelil at s tim ani moc nepocitam ze by se po injekci mohla menstruace dostavit. nicmene, predepsal mi lek klimonorm.,ktery by mel me potize redukovat a doplnit tak to co uz nejsou schopny produkovat me vajecniky..jsem z toho dnes cely den moc spatna.pry uz sem v prechodu a mam si zacit uvedomovat rizika s nim spojena. nevim co to znamena. klimonorm neznam ale nechci po nem nabrat kila a uz vubec ne nejake nezadouci ucinky.
prosim nekoho z vas o radu s uzivanim leku. zatim sem se tu docetla jen to ze spousta z vas lek uzivala k podpore k otehotneni nebo upraveni menstruacniho cyklu.coz v mem pripade tak neni…dekuji predem za odpoved ![]()
Klimonorm je jeden ze substitučních léků, které se při přechodu nasazují. Pokud Ti nebude vyhovovat a miminko už nechceš, lékař Ti najde jinou HRT, která Ti vyhovovat bude.
Já ho brala, i když mi absolutně nevyhovoval, protože Klimonorm je údajně jediná HRT, která nepůsobí antikoncepčně. A o miminko jsme se přitom snažili.
Celkově se léky na přechod doporučují, protože ms. cyklus Ti prodlužuje život, cca o 10 let. MS působí jako prevence osteoporozy, rakoviny a dalších onemocnění.
Ahojky holky. Dnes mi byly předepsány tyto tablety na upravu menstruace, od ty doby, co jsem vysadila HA..jsem to dva mesice mela, pak zas 2 mesice nemela, chodila na vyvolavacky..nejdriv brala duphaston a ted mi predepsali Klimonorm. Nemáte nekdo s těmito tablety zkušenosti..?Ještě děti nemám a už bych chtěla, a nečetla jsem na ten Klimonorm moc dobre recenze..nemůže mi to třeba nějak uškodit, když chci otěhotnět? Děkuji moc všem za vaše názory ![]()
Dobrý den klinorm jsem užívala asi 5 let na srovnání nenstruace. Nyní je mi 51 let a klonorm jsem před 14 dny vysadila. Má někdo zkušenosti po vysazení v tomto věku? Vždy jsem měla ms pravidelnou nyní jsem po 14 dnech začala špinit. Předem díky za radu
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď