Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Doktorka po nas chce podepsat papir, ze nechceme ockovat proti pneumokokum. Ja nechapu proc, kdyz toto ocko neni povinne.Mam ji to priste prinest. Zase budu za problemovou matku, ktera se moc zajima, coz se moji mudre nepozdava.
Setkal jste se s takovym pozadavkem nekdo?
@Marselinka ano, taky jsem ten papír podepisovala. Neřešila jsem to, prostě jsem to podepsala a odevzdala, doktorka taky měla řeči ale to mě nezajímá, povinné to není, takže není důvod cokoli vysvětlovat… ![]()
Taky to po nás chtěla
Ale já jsem to nedonesla a už je dobu ticho po pěšině ![]()
@Marselinka
A co máš za problém? Prostě jen stvrdíš své rozhodnutí neočkovat a taky to, že Tě dr o té možnosti očkovat proti pneumokokům poučila. Ani se jí nedivím, v dnešní době.
Pak by se taky mohli najít rodiče, kteří řeknou " a vona nám nic neřekla a my jsme nevěděli"
Třeba chce mít jen doklad, že ti toto očkování nabídla ![]()
Nevím, proč to nepodepsat, pokud to odmítám, tak si za tím stojím, že to nechci a podepíšu to
My už máme papírů ![]()
Taky jsme to podepsali, nevadi mi potrvdit, ze rozhoduji o svem diteti…
Sestra neockuje vubec, v Nemecku, tak tam po nich taky chtela podepsat cosi kdesi a svagr rekl, ze to podepise pouze pokud jemu podepisou, ze po ockovani bude vse v poradku
Ale u nich neni povinny myslim nic, takze to nikdo nehrotil ![]()
Nekteri doktori proste chteji mit neco v ruce, ja to chapu.
Tak pokud tam neni napsano „neockuji, protoze jsem spatna matka“, tak nevidim duvod nepodepsat, pokud si zas svym rozhodnutim stojis. ![]()
To je fakt divný, ale neslyším to poprvé. Nám to očkování doktorka sama rozmlouvala… asi bych to nepodepsala… záleží, jak moc si s ní spokojená jinak, jak moc chceš dělat dusno a tak…
Ta nase to chtela taky proto, ze kdyz uz to ma jednou podepsane, tak vi, ze ti to uz nemusi na kazde kontrole nabizet. Ja mam klid, ona ma klid ![]()
Uz to tu jednu probehlo, nekdo to nejhak vysvetloval komunikaci s pojistovnou. Kdyz to nechces, tak proc bys to nepodepsala? Precti si co tam je a jestli to odpovida pravde, tak to podepis.
Toto se tu řešilo včera v jiné diskuzi, docela čučím, že se to tak u těch pediatrů rozmohlo
Pokud je to očkování nepovinné, tak proč podepisovat? A taky proč podepisovat jen to o pneumokokách? Kdyby se to týkalo všech nepovinných očkování, tak se pořád podepisují nějaké papíry, co třeba očko proti rotavirům, encefalitidě, neštovicím, meningokoku apod.? Proč chtějí podepsat zrovna pneumokoky, to mně hlava nebere. Jo a o tom, že je to ochrana proti rodičům, kteří by chtěli žalovat doktora kvůli tomu, že jejich nenaočko dítě má následky po této nákaze, silně pochybuji. Pojišťovny s doktory zametají až hrůza
Je to hnus!
@Marselinka píše:
Doktorka po nas chce podepsat papir, ze nechceme ockovat proti pneumokokum. Ja nechapu proc, kdyz toto ocko neni povinne.Mam ji to priste prinest. Zase budu za problemovou matku, ktera se moc zajima, coz se moji mudre nepozdava.
Setkal jste se s takovym pozadavkem nekdo?
A o co Ti jde? ![]()
Buď si za rozhodnutím „neočkovat“ stojíš - nebo nestojíš.
Pokud dítě očkovat nechceš, může Ti být jedno, že to paní doktorka chce stvrdit podpisem.
Nejspíš to bude mít pro pojišťovnu… a nebo si možná jen chce krýt záda, kdybys jednou v budoucnu změnila názor a obvinila ji, že dítě není (a mohlo být) očkováno. Nedivím se doktorům, že se v dnešní době jistí proti všemu možnému.