Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, dnes je malému přesně 14 týdnů a právě jsme se vrátili z druhého očkování. Při prvním dostal hexa a prevenar13, pak jsme ses manželem dohodli, že přidáme i rotarix. Doktorka nám ho oočkovala, ale dodala, že tím, že jsme se s rotarixem zpozdili, může na něj mít zhoršenou reakci. Máte některá podobnou zkušenost? Nevím co mám čekat. Nechala jste některá očkovat rotarixem taky se zpožděním?
Díky ![]()
Takze ma tri vakciny najednou s tim ze navic muze byt reakce jeste horsi? Zajimala jsi se vubec o vakcinu rotarix? I moje silne proockovaci doktroka nam ji nedoporucila. ![]()
co vim, tak rotarix se ockuje jen v prvnich par tydnech, pak ztraci vyznam.
Juva, juva, kdyz bude mít reakci, těžko poznáš, jestli zvrací po rotarixu. Ať je mimi bez reakce a v pořádku.
A dnes bylo trojockovani? Hexa, rotar, Prevenar? Asi jsem to špatně přečetla.
@luciekuk nebála bych se zhoršené reakce na očkování samé (po Rotarixu zas tak moc nebývají…), ale toho, že jsou to vyhozené peníze, protože ta vakcína aby účinkovala co nejlíp, tak se dává jako první, ještě i před Hexou atd., tuším jak jsou příspěvky z pojišťoven, tak ty to od určitého týdne života už pak ani neproplácí, protože prostě tam ten titr protilátek není dostatečně kvalitní. Ale tak dali jste-dali…snad to fungovat bude, nic víc už se teď přát nedá.
tři očkování najednou? Chuďátko. Jak poznáte na co měl vedlejší reakci (třeba?).
@Žirafátko to je tady bohužel dost běžné…že se do dítěte napere pigáro zleva zprava a ještě do pusy
Já nejsem proti očkování jako takovému (i ten Rotarix jsem dala), ale rozhodně jsme to vše dělili a mezi jednotlivými dávkami nechávali i větší rozestupy, než je psáno. Doktorka souhlasila, vůbec jí to nebylo proti mysli, naopak. Ale pravidlem to není, často se cukají.
@elanaa a to se dělá proč? aby se ušetřil ďobanec? ![]()
Syn má očkováno všechno povinné (rot. a syn. teda ne), ale tohle mi nejde do hlavy
@Žirafátko no pravděpodobně
…a bohužel-kdyby ďobanec, spíš aby se ušetřila cesta k doktoru
, jiný důvod mě vcelku nenapadá.
Hmmm, tak jsem to četla dobře. Raději očkovat méně a s většími rozestupy. Kojení je velmi dobrou prevenci při nemocech, nemusi být tedy tak velky strach, že se dítěti něco stane. A četla jsi pribalové letáky? Maji je na vakcíny. net
Já si je prošla. Mno, nic moc čtení.
@Žirafátko podle mého názoru se to dělá aby si doktor ušetřil trojí otravování, protože ani MUDr. Prymula což je jeden z předních vakcinologů v ČR nepodporuje současné podání Hexy a Prevenaru. natož do toho ještě lupnout Rotarix
@paola white no mě bylo jednou řečeno, že v očkování věří jen odborníkům - jejich dětské mudře
tak co můžu dělat, odkejvat ![]()
Jenže pediatr neni vakcinolog. Tož neni odborník na vakcíny. ![]()
@Žirafátko píše:
@paola white no mě bylo jednou řečeno, že v očkování věří jen odborníkům - jejich dětské mudřetak co můžu dělat, odkejvat
@Žirafátko no jo jenže každý má svého odborníka a ne každý je na všechno odborník…
já svojí mudře taky věřím, ale neznamená to, že když mi řekne vyhoďte dítě z 5. patra to mu udělá dobře tak půjdu a vyhodím ho ![]()
moje vroucí přání by bylo aby se lidi o očkování aktivně zajímali. nejde o to k jakému výsledku nakonec dojdou (jestli očkovat nebo ne) ale o to, že jsou aktivní ve shánění informací a nenechají dítěti naprat do těla kdejaký hnus!