Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
chci se zeptat, zda měl někdo po očkování priorixem vyrážku??? Dcerce se objevila přesně týden po druhém očkování priorixem. Nejdříve ji měla na břichu, postupně lezla dál. Byli jsme nejdříve u dětské dr, ta nám dala locoid a ještě nějaký sirup typu zodac na alergie. Poté jsme byli u kožní a ta nám dala nějaký smradlavý tekutý pudr. Nyní je to už 14 dní od doby, co má vyrážku (3 týdny od očkování) a pořád se jí nemůžeme zbavit, má ji už i na nožkách, v záhybech ruky atd atd.. no prostě jsem bezradná. Dnes se chystám k další kožní, protože si fakt už nevím rady… ![]()
Stalo se to někomu??? Co s tím dělat??? Jak to léčit??? Podotýkám, že to je jediný projev po očkování, teplota a nic jiného dalšího nebylo…
děkuji za odpovědi
Martina
@Marťulililinka koukni do diskuze, včera jsme tam něco podobného řešily
https://www.emimino.cz/…nkovani/264/#…
@acimedaca píše:
@Marťulililinka koukni do diskuze, včera jsme tam něco podobného řešily
https://www.emimino.cz/…nkovani/264/#…
když koukám na vaše fota, příjde mi to stejný.. teda vy to máte více rozlezlý… ![]()
Malý měl po očkování akorát pupínek okolo vpichu, cca 1cm veliký, a po první vakcíně měl zvýšenou teplotu, malátnost, červené očička, ale brzy to odeznělo.
Dobrý den,
my jsme dnes přesně týden po očkování priorix a objevily se nám po těle, hlavně na trupu rudé fleky, v tříslech a nohách menší flíčky, po prvním očkování jsme měli jen trochu průjem, tak jsem zvědavá, kdy fleky zmizí, nebo snad, jestli z toho nebude něco víc.
Ahoj holky, tak opět obnovuji diskuzi na téma Priorixu v poslední době:(
Dnes máme 11. den po očkování a už včera se synovi objevili na každé ruce jeden takový puchýř.. Do rána po nich nebylo ani stopy.. ale dnes se mu během hodiny objevily tři v obličeji, teď i několik na dlani a přijde mi, že se mu objevují další různě po těle.. Teplotu nemá.. Nemáte některá zkušenost? Jinak jsme měli jen Priorix (bez neštovic). Díky..
Dcera po priorixu vypadala takto.. měla to i na rukách, nejvíc v záhybech… měla vyrážku asi 5 týdnů, pak začala mizet.. nic nepomáhalo, masti to akorát zhoršovaly..
Chudinka:(
Syn má spíše takové puchýřky.. Je to možné? Vždycky se během chviličky udělají a pak zas rychle zmizí..
Ahoj, obnovuji diskuzi.
Zase ten Priorix
, 9. den po očkování tři dny teploty 39 °C, 12. den se malé objevila vyrážka, hlavně na zádech, bříšku, viz foto. K doktorovi jdeme až zítra, dnes jsme neměla doma auto. S doktorem jsem telefonovala, podle fotek to prý vypadá spíše na alergickou reakci, ale nevím nevím. Nic nového malá nejedla, protože při teplotách nejedla nic. Podle mě je to po tom očkování… Měly děti takovou reakci? Za jak dlouho to zmizelo, léčily jste nečím?
@Marťulililinka podle fotek to vypadá úplně stejně…
@janyka77 Jestli nevadí, počkám si na rozuzlení - reakci lékařky. Protože je běžné, že to zametou po koberec. NEbo jestli fakt přijdete na něco jinýho. A kolik je malé?
Přeji brzké uzdravení.
@janyka77 píše:
@Aries6 nevadí a děkuji… v úterý 16 měsíců
Víš co, já jsem čím dál víc tímhle očkováním znechucená a pokud víš, že jste nic jinýho neměnily, tak z čeho by to to dítě mělo? Ale doktor to zamete pod koberec, nikde se to nehlásí a pak mají očkování krásné statistiky s minimem nežádoucích účinků…
Starší ho má, měla jen teploty, naštětsí. Mladší měla děsnou reakci na hexu a tak tohle budu odkládat, co to jen půjde. A podle výše uvedených fotek a popisu bych řekla, že to je 99% z toho.
Když jsem byla cca před 1,5 s dcerkou. dr. říkala, že se může vyskytnout i vyrážka, teploty apod.., tak já bych to očkování přisoudila.., každopádně uvidíš, co Ti řekne dr., ale naše dr. vyrážku, jako následek očkování zmínila.. ![]()
@Aries6 Od rána přemýšlím co jedla, vlastně normálně jedla až včera. mléko, jogurt, polévku, těstoviny s kuř. masem a navečer se osypala. Den předtím měla jen trošku polévky a mléko.
Dnes je také navíc ještě strašně ukňouraná a plačtivá ![]()