Podpis otce, když nevím, kde je

Anonymní
2.7.21 21:56

Podpis otce, když nevím kde je

Ahoj, poradí mi někdo jak to funguje u podpisů dokumentů dítěte, kde je vyžadován i podpis otce a já vůbec nevím kde je? Od narození se nezajímá, nestýká, pouze posílá alimenty. Někam zmizel a já nevím jak to vyřešit. Např. U přihlášky do školky atd atd.. řešil někdo něco podobného? Stačí říct že nevím kde je, nebo potřebuju čestné prohlášení nebo něco takového? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37295
2.7.21 22:00

A máš dítě svěřené do péče? Já prostě ukázala rozsudek, že je dítě v mojí péči a podpis otce nikdo nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.21 22:01

@Kriss Tina mám, to mě vůbec nenapadlo, že by to mohlo stačit :mrgreen: děkuji

• Citovat
  • Upravit
5195
2.7.21 22:07

Měla jsem to tak celé synovo dětství… otce jsem nevyplňovala snad nikde… řekla jsem, že s námi nežije, že nevím kde je…nikdy nebyl problém… ani rozsudek o svěření do péče po mě nikdo nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152193
2.7.21 22:07
@Anonymní píše:
@Kriss Tina mám, to mě vůbec nenapadlo, že by to mohlo stačit :mrgreen: děkuji

Mělo by to stačit, zkušenost z rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
2.7.21 22:24
@Anonymní píše:
Ahoj, poradí mi někdo jak to funguje u podpisů dokumentů dítěte, kde je vyžadován i podpis otce a já vůbec nevím kde je? Od narození se nezajímá, nestýká, pouze posílá alimenty. Někam zmizel a já nevím jak to vyřešit. Např. U přihlášky do školky atd atd.. řešil někdo něco podobného? Stačí říct že nevím kde je, nebo potřebuju čestné prohlášení nebo něco takového? Děkuji

Podle zakona staci podpis jednoho rodice. Nicmene, jak se rozmaha stridavka a spory, tak se instituce jistej. Me by vadilo dokladat vsude rozsudek, prece jen jsou v nem citlive informace, max. ukazat vyrok, kdyby nekdo prudil ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
2.7.21 22:28

Zatím jsem si vystačila s jedním podpisem.

Příspěvek upraven 20.09.21 v 15:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.7.21 22:44

U nás chtěli rozsudek u těch, co měli jinak péči. Zeptej se přímo té konkrétní školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.7.21 23:00

Moje deti otce maji, ale nikdy se o takove provozni veci nezajimal, takze jsem kazdou chvili odevzdavala nejaka lejstra jen s mym podpisem a nikdo to nikdy neresil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
2.7.21 23:20
@Anonymní píše:
Ahoj, poradí mi někdo jak to funguje u podpisů dokumentů dítěte, kde je vyžadován i podpis otce a já vůbec nevím kde je? Od narození se nezajímá, nestýká, pouze posílá alimenty. Někam zmizel a já nevím jak to vyřešit. Např. U přihlášky do školky atd atd.. řešil někdo něco podobného? Stačí říct že nevím kde je, nebo potřebuju čestné prohlášení nebo něco takového? Děkuji

U důležitých dokumentů mám podpis jen já… Do žákovské knížky atd… píšu přítele ( vychovává syna od mimina).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81532
3.7.21 10:00
@Kriss Tina píše:
A máš dítě svěřené do péče? Já prostě ukázala rozsudek, že je dítě v mojí péči a podpis otce nikdo nechtěl.

rozsudek o svěření do péče na přihlášku do školy dle zákona nestačí. čistě teoreticky, po právní stránce nahradit souhlas rodice může jen soud. a nebo mu to oznámit doporučeným dopisem na poslední známou adresu. a tím bych to považovala za vyřízené.
asi bych neměla problém to podskrabnout za něj, pokud by fakt X let byl mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37295
3.7.21 10:03

@Lama Lama u nás s tím neměli problém, já řekla že se s otcem nevídam a nemůžu vyplnit ty informace, které se tam měli vyplnit, protože sem třeba netušila ještě stále bydlí na stejné adrese, ukázala jsem ředitelce rozsudek a stačilo když sem to vyplnila za sebe. Stejně i do školy jim stačilo, když sem vyplnila sama za sebe a otce nikdo neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
3.7.21 10:13
@Lama Lama píše:
rozsudek o svěření do péče na přihlášku do školy dle zákona nestačí. čistě teoreticky, po právní stránce nahradit souhlas rodice může jen soud. a nebo mu to oznámit doporučeným dopisem na poslední známou adresu. a tím bych to považovala za vyřízené.
asi bych neměla problém to podskrabnout za něj, pokud by fakt X let byl mimo.

Nene, staci opravdu souhlas jednoho zakonneho zastupce. Soud nahrazuje souhlas jen v pripade nesouhlasu. Jinak se souhlas presumuje

A jeste doplnuji, ze ano, rozsudek sam o sobe nestaci. To, ze je dite v peci jednoho, neznamena, ze ten druhy je vyloucen z rozhodovani. Predchozi komentar jsem psala na to, ze nektere skolky si o rozsudky rikaji

Příspěvek upraven 03.07.21 v 10:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
3.7.21 10:14
@Kriss Tina píše:
@Lama Lama u nás s tím neměli problém, já řekla že se s otcem nevídam a nemůžu vyplnit ty informace, které se tam měli vyplnit, protože sem třeba netušila ještě stále bydlí na stejné adrese, ukázala jsem ředitelce rozsudek a stačilo když sem to vyplnila za sebe. Stejně i do školy jim stačilo, když sem vyplnila sama za sebe a otce nikdo neřešil.

Jj, to je podle zakona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81532
3.7.21 10:29
@FlorenceF Jenkins píše:
Nene, staci opravdu souhlas jednoho zakonneho zastupce. Soud nahrazuje souhlas jen v pripade nesouhlasu. Jinak se souhlas presumuje

A jeste doplnuji, ze ano, rozsudek sam o sobe nestaci. To, ze je dite v peci jednoho, neznamena, ze ten druhy je vyloucen z rozhodovani. Predchozi komentar jsem psala na to, ze nektere skolky si o rozsudky rikaji

Příspěvek upraven 03.07.21 v 10:19

ano. máš pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna