Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@cecetka píše:
Navrh na svereni do pece podej uz ted. Na co cekat?
Já nevím jestli můžu, když ještě do září bydlíme spolu. Uvádí se tam kde kdo bydlí, kolik platí atd.
@Anonymní píše:
Já nevím jestli můžu, když ještě do září bydlíme spolu. Uvádí se tam kde kdo bydlí, kolik platí atd.
Můžeš i když spolu bydlite.
Můžeš hned podat návrh, v něm dej info, že zadáš asistovany styk a uved důvody.. Popř se obrat to nejdříve na ospod
Já bych to řešila u soudu o to komu bude dítě svěřeno do péče. Drogové zavislym se děti do pece nedavaji. Taky bude to nutné nějak prokazat. Názor šílene naštvaně matky stačit nebude.
Bohužel to budeš obtížně prokazovat. Tlumočila jsem podobný případ na Ospod a matce bylo řečeno, že má volat policii, aby ho otestovali pokud se jí ve chvíli předání něco nebude zdát.. Jinak to vůbec neberou v potaz… je to jen nepodložené obvinění.. To že bere třeba až večer s kamarády, i když má v tu dobu dítě doma na starost, nikdo neřeší. V 10 ráno u předání ho těžko nachytá.. Ani soud při rozhodování o svěření do péče na to moc nehleděl… a to tam byl v minulosti dvakrát zákaz řízení skrz návykové látky. Zřejmě by to musela být prokázáná těžká toxikomanie a z ní plynoucí zanedbání dítěte, aby to hrálo roli. Asi tě moc nepotěším.
Zdravím. Potřebuju prosím poradit. Mám ročního syna. S přítelem jsme se rozešli a domluvili se, že se v září odstehuje. V minulosti bral drogy, semnou jsem myslela, že ne.. Ani velice naivní.. A teď je bere znovu. Poznám to, i jsem několikrát někde něco našla. Jak to mám řešit? Až se odstehuje podám žádost na soud o svěření dítěte do péče a určení výživného. Mimochodem, o příspěvky na bydlení si můžu zažádat už při podání návrhu na soud, nebo až když bude soudem rozhodnuto?
Samozřejmě nechci aby se syn s otcem stykal, pokud bude brát. Pokud bude chodit k nám a bude v me přítomnosti, tak jsem asi schopná to ještě akceptovat ale v žádném případě nechci aby s ním byl samotnej.
To že vím, že bere drogy mám říct na tom soudě? Nebo musím požádat zvlášť o úpravu styku? Nebo až sem přijde, zavolat policii aby mu udělali test? Nebo to řešit s ospodem? Mate prosím někdo zkušenost, jak mám tohle řešit a jak to probíhá, jak to pak následně teda vypadá? Chodí pravidelně na nějaké testy, nebo má prostě zákaz, nebo zákaz pravděpodobně nedostane, jak to je prosím? 🙏