Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Hele, sorry, ale nechci ti poradit. 8mesicni dite mi na cely vikend bez mamy prijde kruty. Neboj, o holku neprijdes, ale prestan bojovat s jeji matkou ![]()
A ten nadpis -harasi ti v hlave stridavka? To mi rozum nebere…
Příspěvek upraven 20.06.21 v 22:14
Bez soudu to lze pokud se dva dohodnou. Není to právně vymahatelné a je to na dohode.
Vše ostatní svěření do péče výlučně matky otce či střídavé péče určuje soud bez toho to nejde.dale to nejde bez právníka.
Takže první věc je najít si co nejlepšího právníka a ten vše zařídí.
Nejsem odborník, ale když není rozumná domluva, tak se musí k soudu.
@ludmilaadamkova píše:
Bez soudu to lze pokud se dva dohodnou. Není to právně vymahatelné a je to na dohode.
Vše ostatní svěření do péče výlučně matky otce či střídavé péče určuje soud bez toho to nejde.dale to nejde bez právníka.Takže první věc je najít si co nejlepšího právníka a ten vše zařídí.
Ne, ten VŠE uplne nezaridi ![]()
@FlorenceF Jenkins píše:
Hele, sorry, ale nechci ti poradit. 8mesicni dite mi na cely vikend bez mamy prijde kruty. Neboj, o holku neprijdes, ale prestan bojovat s jeji matkou![]()
A ten nadpis -harasi ti v hlave stridavka? To mi rozum nebere…
Příspěvek upraven 20.06.21 v 22:14
A bez otce cely týden je v pohodě? ![]()
@Pidulka1991 píše:
A bez otce cely týden je v pohodě?
On za ni nechodi? ![]()
Takze misto, abys par mesicu po porodu podporoval svou partnerku v tezkem a novem zivotnim obdobi, tak ses sbalil a vyhrozujes stridavkou. Dobre ty.
Vis, co ted potrebuje tva dcera? Stabilni a vyrovnanou matku.
Zarid veci podle tehle informace.
@FlorenceF Jenkins píše:
On za ni nechodi?
Když mu jí nechce dávat, tak se může koukat třeba přes okno. Matka prostě nemá větší nárok na dítě, než otec. Spíš by me zajimalo proč si do nefunkčního vztahu pořídili dítě, které bude timto trpět nejvíc
1. potřebuješ se přestat s partnerkou hádat.
2. takhle malé mimino ti do střídavky nikdo nedá a i ty víkendy budou dost složité. Zejména pokud je kojená.
Nejrozuměnjší co můžeš udělat je zajít za mediátorem, a hledat se svou ženou s jeho či její pomocí takovou dohodu, která bude vyhovovat všem a zejména dítět.
Jen se musíš smířit s tím, že nechceš vyhrát nad tou mrchlou, ale že se potřebujete naučit vycházet, i když nefungujete jako partneři, abyste mohli fungovat jako rodiče.
Kontakt si najdi třeba tady
https://www.amcr.cz/mediatori/
Ještě lepší varianta je potkat se s dalšíma lidma v podobné pozici a probrat to s právníkem a psychologem - tady se jim ozvi do poradny
https://ilom.cz/…nout-rozvod/
popřípadě kdyby do toho byla ochotná jít i tvá žena, taky tady to mají pro oba rodiče
@Anonymní píše:
Zdravím, nejsem žena jsem muž a chci poradit o Vás žen.S bývalou partnerkou máme 8mesicni holčičku, museli jsme se rozejít. Neshody v názorech, hádky celková nefunkčnost vztahu atd.. než se hádat před malou tak jsem to radši ukoncil.
Nyní, jsme kazdy sám, bohužel ona mi brání ve styku s dítětem, máme mimosoudní dohodu o placení výživného. Chci docílit toho abych o malou nepřišel a byl s ní v kontaktu a Vidal jí. Nechci dělat potíže se soudem, dá se nějako domluvit mimo soudně, tedy s ní to asi nepůjde, ale má 0rava otázka zní ----KAM ZAJIT JAKO PRVNĚ KDYZ CHCI ABY MI HOLKU SVĚŘOVALA NA VIKENDY ATD, SOCIÁLKA? SOUD?
Já taky nejsem žena, ale na Tvém místě bych napřed nedělal dusno s úřady ani soudem.
Nech ji vyklidnit, zvlášť jestli ses rozešel Ty, a už vůbec nepruď se střídavkou.
Půjčuj si co nejčastěji dceru, třeba každé odpoledne na hodinu s kočárkem.
A když to půjde, tak to prodlužuj.
Jinak tedy není to tak než se hádat před malou, tak jsem to ukončil.
Ale - nezvládl jsem přechod z páru do rodiny, nebyl jsem ochotný se učit fungovat jinak v nové situaci a prostě jsem zbaběle zdrhl, nechal v tom ženu samotnou a teď ještě si chci vynucovat mimino, se kterým nejspíš neumím zacházet.
Ono na to přestat se hádat zevšeho nejvíc pomáhá přiznat si vlastní podíl a neházet to na toho druhého.
Tak.hele ty Hele sorry… Přišel sem si pro rady, ne pro názor nějaké zhrzené paní/slečny že ji manžel nechal kvůli její sebestřednosti a aroganci (soudím podle stylu psaní a logice zapremysleni nad diskuzí)
Proč by nemohla malá bejt celý víkend bez matky?. Nekojí a.ja vše zvládám, samozřejmě ne jako ona, ale není věc kterou bych nezvládl, navíc když přijedu na víkend (ona z PHA já z východních Čech) tak malá si nejvíc vyžaduje mé nepozornosti!! Jistě vím že víkend by bez matky přežila. Takže děkuji za tvůj komentář
Hele sorry
@Ou píše:
1. potřebuješ se přestat s partnerkou hádat.
2. takhle malé mimino ti do střídavky nikdo nedá a i ty víkendy budou dost složité. Zejména pokud je kojená.Nejrozuměnjší co můžeš udělat je zajít za mediátorem, a hledat se svou ženou s jeho či její pomocí takovou dohodu, která bude vyhovovat všem a zejména dítět.
Jen se musíš smířit s tím, že nechceš vyhrát nad tou mrchlou, ale že se potřebujete naučit vycházet, i když nefungujete jako partneři, abyste mohli fungovat jako rodiče.
Kontakt si najdi třeba tady
https://www.amcr.cz/mediatori/
Ještě lepší varianta je potkat se s dalšíma lidma v podobné pozici a probrat to s právníkem a psychologem - tady se jim ozvi do poradny
https://ilom.cz/…nout-rozvod/popřípadě kdyby do toho byla ochotná jít i tvá žena, taky tady to mají pro oba rodiče
https://ilom.cz/…ina-nekonci/
Nechci se hádat s ní ani nad ní vyhrát..dítě patří k matce, a to odjakživa, jde mi pouze o to zachovat styk. Ale děkuji za tvé rady..jsi rozumná/ny a pochopil správně oč jsem přišel žádat
@Anonymní píše:
Tak.hele ty Hele sorry… Přišel sem si pro rady, ne pro názor nějaké zhrzené paní/slečny že ji manžel nechal kvůli její sebestřednosti a aroganci (soudím podle stylu psaní a logice zapremysleni nad diskuzí)Proč by nemohla malá bejt celý víkend bez matky?. Nekojí a.ja vše zvládám, samozřejmě ne jako ona, ale není věc kterou bych nezvládl, navíc když přijedu na víkend (ona z PHA já z východních Čech) tak malá si nejvíc vyžaduje mé nepozornosti!! Jistě vím že víkend by bez matky přežila. Takže děkuji za tvůj komentář
Hele sorry
No zralí a příčení otcové, když už odchází od rodiny a chtějí s dítětem udržovat kontakt, tak si najdou bydlení tak, aby to měli k dětem kousek.
Takže ještě jednou - jsi nezralý, nezvládl si fungovat jako otec, utekl si a teď si chceš něco vynucovat, bez otho aby si byl schopný reflektovat to co si udělal ty - máš přesně 50 % podílu viny na tom, že se ti rozpadla rodina.
Dostal si naprosto konkrétní rady - najdi si mediátora, poraď se v ilomu, naučte se spolu vycházet.
A místo toho se rozčiluješ a musíš si lhát, že ten kdo ti píše věci, co necheš číst je někdo zhrznej.
Takže buď dospěj a nebo holt budeš dělat své dceři a její matce peklo ze života tak jako to děláš teď.
Zdravím, nejsem žena jsem muž a chci poradit o Vás žen.
S bývalou partnerkou máme 8mesicni holčičku, museli jsme se rozejít. Neshody v názorech, hádky celková nefunkčnost vztahu atd.. než se hádat před malou tak jsem to radši ukoncil.
Nyní, jsme kazdy sám, bohužel ona mi brání ve styku s dítětem, máme mimosoudní dohodu o placení výživného. Chci docílit toho abych o malou nepřišel a byl s ní v kontaktu a Vidal jí. Nechci dělat potíže se soudem, dá se nějako domluvit mimo soudně, tedy s ní to asi nepůjde, ale má 0rava otázka zní
----KAM ZAJIT JAKO PRVNĚ KDYZ CHCI ABY MI HOLKU SVĚŘOVALA NA VIKENDY ATD, SOCIÁLKA? SOUD?