Podprsenka do porodnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1845
7.3.15 14:13

Žádnou? Já v porodnici tedy žádnou nenosila. Ale mně se z 75A udělalo 75B a tak jsem sice měla jednu kojící, ale použila asi 2×. Ihned jsem se vrátila ke svým pushupkám, do kterých jsem konečně měla co dát :) Škoda, že to nezůstalo… Normálně jsem si jí vyhrnula nad prso a vesele kojila, kde bylo třeba. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.3.15 14:27

@kacabach Měla jsem do porodnice z H&M (kus asi za 260 kč, takže i kdyby nevyhovovala, člověku nebude líto peněz) a pak jednu poděděnou. Určitě vem podprsenku bez kostice a spíš bych koukala po něčem v nižší/stření cenové třídě (nekupovat nějakou supr čupr třeba za 800,–), když nevíš, jak se Ti zvětší prsa, jestli kojení vůbec půjde atd.
Někdo tu doporučoval sportovní, ale tu bych teda nebrala - nemáš jak vyndat prso, navíc ty prsa stlačují k tělu, což není při laktaci dobré. A nechat si smrndat mlíko na své sportovní podprdy z funkčních materiálu by mi teda bylo echt líto. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
7.3.15 14:38

To co píše @Svistice je pravda, že ty sportovní podprdy stlačují prsa a na nalitá prsa to asi nebude nic příjemného (někomu se nenalévají, já je měla nalitá od třetího dne po porodu po dalších šest měsíců, bez vložek do podprdy ani ránu a v noci už vůbec ne). Já jsem měla sportovní takovou už starší a trošku vytahanou z tenké měkké Moiry, kterou jinak už nepoužívám, ale nějakou novější a pevnější bych teda asi taky nedoporučila.
Ale nějako bych si určitě vzala včetně těch vložek do podprdy. Může se ti stát, že se ti mlíka udělá hodně. Já se tak třetí den po porodu probudila z odpoledního šlofíka s pocitem mokra a měla jsem na košili mokro od mlíka od výstřihu až po kolena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
7.3.15 14:45

Já měla medelu kojící http://www.medela.cz/…vel-xl-cerna a byla výborná. Já s kosticí vyloženě nesnáším, stalo se mi, že jsem chovala prcka a pak si všimla, jak ho ty kostice mezi prsama šíleně dloubou do hlavičky. Já měla teda po porodu obrprsa, takže se ta kostice různě boulila, ale když pak máte mimčo přitisknuté k sobě a ty dráty ho píchají, brrrr :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.3.15 14:53

@Lucella Takovou bych právě koupila, až bude zakladatelka vědět, jak velká bude mít po porodu při kojení prsa a jestli jí vůbec využije.

@Hoa Mai Já žila v pordonici asi první dva dny bez podprdy, pak jsem ale taky musela nasadit, jelikož byo potřeba někam narvat ty vložky. Já teda nemohla ani docela dlouho spát na břiše (min. 6 nebo 7 měsíců), jelikož se mi jinak dělali zatvrdliny, takže proto bych do té sportovní určitě v začátcích nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
7.3.15 15:37

@Svistice No právě ta Medela je úžasně měkká a hodně pružná, pojme tak celkem velké rozmezí od původní velikosti do modelu dollybuster. Já jí měla u obou dětí ze začátku nejradši, nebránila nalití, držela vložky a byla fajn. Po ustálení velikosti jsem koupila bezkosticovou Anitu. Mně tu první doporučila laktační poradkyně, že nebrání rozběhnutí a je taková pěkná. Je ale dobré si ji před koupí vyzkoušet, to zase jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
7.3.15 18:06
@Hoa Mai píše:
@julie74 To je jedno, ne? :-) Vyhrň si ji, kam ti to bude vyhovovat. Já jsme to dělala podle toho, kam šlo triko. Když jsem vyhrnovala triko nahoru, tak podprdu taky, když jsem měla výstřih a ten odhrnula do strany, tak podprdu spolu s ním ;-)

já to tu zkouším a mám asi nějakou těsnou, moc to nejde, no dobře, nacvičím :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: doufám, že mě zase brzo napadne další podnětná otázka :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
7.3.15 19:34

@julie74 jestli je těsná a jde blbě odhrnovat, tak bych spíš vybrala nějakou jinou, pružnější. Já jsem zas třeba nemohla kojit ve svých běžných push-upkách, protože 1) jsem se do nich skoro nevešla, i s tenkýma vložkama do podprdy jsem z nich šíleně kypěla, 2) se mi právě hrozně blbě odhrnovaly a oproti té mjí oblíbené kojicí podprdě měly hrozně tuhou výztuž. Jednou jsem si push-upku vzala na společenskou akci, to bylo těsně po porodu a ještě jsem pořádnou kojicí neměla, a kojilo se mi fakt blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.3.15 19:49

http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
já měla tyto a je to takový šunt, že to opravdu nic nestlačovalo :lol:, na kojení jsem stáhla „výstřih“ až pod prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25178
7.3.15 21:12

@kacabach Já si kupovala bez kostic. Bylo mi doporučeno dát si do košíčku ruku (dlaň na prso) a sedělo to. Lepší jsem si kupovala, až jsem věděla, že tahle obyčejná sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
8.3.15 08:36

No vida, další velká otázka vyřešena, díky holky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terezka22
29.6.15 12:47

Sportovní podprsenka do porodnice

Já si nakonec do porodnice pořídila sportovní podprsenku určenou na běhání (běhat totiž budu muset nejspíš hodně :D ) Akorát mě kamarádka varovala, že hodně těch nekvalitnějších obarvuje trička, když se člověk zapotí. Nakonec jsem si koupila značkovou www.fashionstore.cz/…i-podprsenky a zatím super :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat