Podprsenka na spaní
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Flavie píše:
Právě, že nosí vyztužené podprsenky s kosticemi. Před chvíli jsem byla u kamarádky a tak jsem se jí ptala na názor a ona mi řekla, že ji také od puberty nosí nonstop a nosí to tak i její sestry a naučila to své dcery. Prý má moje dcera pravdu, někde se dočetla, že to tak dělá asi 75% žen. Co se týče zdravotního hlediska, četla jsem v nějakém časopise pro ženy článek, že nošení non stop může způsobovat rakovinu prsu a neměla by se nosit déle než 12 hodin denně.
upřímně nesouhlasím, já mám prsa velký, když jdu do pyžama třeba v 8 večer ale spát o půlnoci tak prostě bez podprdy nevydržím, prsa mě bolí jak šlak jak jsou těžký, když už spím bez tak hned po probuzení si jí musím dát, myslím že když mě bolí tak to taky není zrovna zdravé, to radši budu v tom jakoby bolerku na večer a noc a na den v podprdě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já když jsem byla ve věku tvé dcery tak jsem si sundávala podprsenku jenom na koupání. Spolužačka ze základky mi říkala, že spaní v podprsence způsobuje rakovinu prsu ale nevěřila jsem tomu. Potom jsem přečetla nejspíš stejný článek jako ty a od té doby v podprsence nespím a dokonce si i hlídám čas jak dlouho ji mám na sobě
Takže navrhuju článek vyhledat na netu (noviny ani časopisy nečtu, takže ten článek musí být stoprocentně i na netu) a dát ho přečíst dceři ![]()
@Flavie píše:
Právě, že nosí vyztužené podprsenky s kosticemi. Před chvíli jsem byla u kamarádky a tak jsem se jí ptala na názor a ona mi řekla, že ji také od puberty nosí nonstop a nosí to tak i její sestry a naučila to své dcery. Prý má moje dcera pravdu, někde se dočetla, že to tak dělá asi 75% žen. Co se týče zdravotního hlediska, četla jsem v nějakém časopise pro ženy článek, že nošení non stop může způsobovat rakovinu prsu a neměla by se nosit déle než 12 hodin denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych, že za tvar prsou může z větší části genetika, něco málo se dá ovlivnit péčí, (střídání váhy, těhotenství, kojení, (ne)kouření) ale zrovna nošení podprsenky na noc podle mně zásadní vliv mít nebude, naopak jsem někde četla, a připadá mi to logický, že přílišné utlačování kosticemi může způsobit zdravotní potíže, protože blokuje tok lymfy…
a pokud tedy něco na noc, tak zásadně jen pružnou bez kostic!!! sama jsem ji nosila, ale jen aby mi neteklo mléko - jen co se laktace upravila, s radostí jsem ji odložila - a nic mi nevisí i přes dlouhodobé kojení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem zastance nenoseni. Takze pokud nejdu mezi lidi, nenosim vubec. Potvrdilo se mi to az po tricitce, v tehotenstvi, kdy me jedno prso bolelo tak, ze me i pres tehotenstvi poslali na UZV a byl tam videt nejaky zanet. Doktor doporucil nenosit podprsenku jakmile to jde.
Take si myslim, ze tvar a pevnost jsou shora dane, u nekoho to jde trochu vylepsit, u nekoho ani za mak. Stejne jako sklon k tvorbe strii.
Takze podprsenku jsem prevazne nenosila ani v tehotenstvi, kdyz mleko neteklo proudem, tak ani pri kojeni, kojila 7 mesicu a prsa jsou jen nepatrne ochabla, prakticky beze zmen, az na strie. Ale na brise nemam ani jednu a to se me vetsinou ptali, jestli cekam dvojcata a i 2 doktori si podle velikosti bricha mysleli, ze mam spatne spocitany termin porodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem začala v podprsence spát při kojení a potom když jsem malou odstavovala, tak aby se nedostala „ke zdroji“
a už jsem u toho zůstala - ovšem spím v podprsence bez kostic, jen v měkké sportovní, pohodlné… co se týče tvaru prsou - po 19měsíčním kojení je mám hezčí a pevnější než před těhotenstvím, takže na tom možná i něco bude
![]()
co se týče rakoviny prsu - jde o to, že kosticová podprsenka by měla být správně vybraná a perfektně sedět - kostice by se neměla dotýkat prsu, měla by přiléhat na hrudník…
problém nastává, když kostice tlačí do prsu (v místech, kde končí), potom může mít i vliv na vznik rakoviny v tom místě, kde tlačí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys píše:
Neznám nikoho, dko nosí podprsenku na spaní,
Já, ač se osobně neznáme
Ne vážně, já bych se bez podprsenky vůbec nevyspala. Nechala jsem si navíc před časem trochu vylepšit hrudníček, z oslích uší mi doktor vymodeloval super prsa…a mám dost velký strach, aby se z nich zase nestaly plácačky na pupíku. Spíš nechápu, jak někdo může spát bez pevné opory prsou, obzvlášť, pokud jsou prsa větší a povolenější. Mně osobně prsa rozlitá do všech stran usnout nedaly
Ale proti gustu žádný dišputát, s podprsenkou nebo bez, hlavně ať se vyspíme dobře! ![]()
Příspěvek upraven 22.02.13 v 20:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tedy v podprsence nespím, spala jsem jen při kojení abych tam dala ty polštářky
A příjde mi to tedy taky divné, vždyť to musí tlačit a tak a u větčích prsou musí útíkat ven ne
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja taky nosim - podprsenky Aaaah Bra
Je to takova lepsi lambadka, ale hned se citm lepe ![]()
- Citovat
- Upravit
@beta72 píše:
Já, ač se osobně neznámeNe vážně, já bych se bez podprsenky vůbec nevyspala. Nechala jsem si navíc před časem trochu vylepšit hrudníček, z oslích uší mi doktor vymodeloval super prsa…a mám dost velký strach, aby se z nich zase nestaly plácačky na pupíku. Spíš nechápu, jak někdo může spát bez pevné opory prsou, obzvlášť, pokud jsou prsa větší a povolenější. Mně osobně prsa rozlitá do všech stran usnout nedaly
Ale proti gustu žádný dišputát, s podprsenkou nebo bez, hlavně ať se vyspíme dobře!
![]()
Příspěvek upraven 22.02.13 v 20:04
tak to jsme dvě, taky bych bez toho nemohla být. používám tuto http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník holky tak takovou podprsenku chápu, to se na spaní dá
Ale já třeba nosím s vycpávkami, mám menší prsa a po kojení, však víte, tka ať to nějak vypadá a s tím bych fakt spát nemohla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda já teda v podprdě taky nespím, a ani moje 14 ti letá dcera
schválně s ní nahodím téma jak holky v její třídě jesli maj podprdu i na spaní ale když už chce tak bych jí zkusila doporučit takovu tu sportovní nějakou kvalitní pevnější aby měla pocit že to ty prsa drží
mě by asi hrozně vadila ta kostice, jo a jak tu někdo psal o tom článku na netu tak to bych jí dala přečíst ono to občas na ně působí, jo dneska je to s těma holkama děsný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Integra já právě jak jsem psala do pyžama jdu třeba večer v 7-8 ale spát až za pár hodin, bez podprdy mě brzo prsa bolí a i ráno chodím třeba x hodin v pyžamu po bytě takže toto je pro mě fajn varianta, pěkně to drží prsa ale přesto jsou volné a nic netlačí. nepotím se v tom nic, pere se to výborně hned suché takže mám jich několik a super
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://kosmetika.doktorka.cz/…-az-125krat/ a http://www.mojepodprsenky.cz/…-prsou/,tady jsem našla články a dala přečíst dceři. Dost jí to vyděsilo a uznala, že mám pravdu. Šla si koupit sportovní podprsenku. Poslala jsem odkaz i kamarádce, ta se divila, že o tom riziku vůbec nevěděla. Říkala, že sobě i dcerám koupí také sportovní podprsenku. Jinak děkuji za názory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit