Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nám už jsou právě 4 měsíce a říkám si že asi do doby dokuď se dítko nezačne přetáčet, pak by mu to vadilo. Tak já jsem si ten klín objednala k postýlce se slevou za stovku. Takže konzervy či knihy naštěstí jsme nepotřebovali
Ale dobré nápady. Takže myslíte že bych ho už měla odendat a dávat jen při rýmě?
Přítel vyrobil desku pod matraci, která m v horní ásti přišroubované 4 menší prkýnka - na zvýšení, take malý leží vlastně na šikmé ploše, ale nekřiví si záda. Měl velký reflux, teď mu byl rok, postupně prkýnka vyndaváme, už tam má jen jedno.
Taky se Vám stává že prckové prošoupávají nožičkama prostěradla? Naše malá jak šudlá furt nohama tak tam dělá cucky a má pod nožičkama barvičky z bačkůrek ![]()
@katasvagy já teda děti měla vždycky na rovno, jen při rýmě zvedala
ani jsem nevěděla že se to má do tří měsíců používat stále ![]()
Jo, mě šudlají i puberťáci, ale jinak, když převlékám postele tak mezi prostěradlem a matrací mají žmolíky z prostěradla, nevím co v té posteli dělají, já to tam nemám ![]()
Naše dítě spí s přestávkami na klínku dosud, bez něj se jí hůř spí. Koupili jsme ho proto, že hodně blinkala až někdy do 10m, přestávky jsem zkoušela, aby spala na rovném, ovšem za cenu horšího spaní, tak jsem jí ho zas vrátila. Vždycky se vyšplhá nahoru až ke žbrdlinám. Mám ho taky pod matrací, aby byl aspoň rovnější. Ale je to ta samá pěna, co máš.
Já bych to zas až tak neřešila, dřív se dával polštář a hotovo
.
@jajul píše:
Já bych to zas až tak neřešila, dřív se dával polštář a hotovo.
přesně ![]()
Pokud to vyhovuje miminku, nechala bych to být.
@jajul Malá spí přes noc v košíku, čili na rovno a přes den v postýlce a tam má ten klínek. Já ho tam mám od začátku, tak jsem na to skoro i zapomněla
Ale je to dobrý že když malá je v postýlce a má žížu tak si cucne čaje a jak je trošku výš tak se jí to nevrací a je to v pohodě. Příjde mi to právě lepší i jak polštář protože je celým tělem kolmo a né jen hlavičkou
@katasvagy píše:
@jajul Malá spí přes noc v košíku, čili na rovno a přes den v postýlce a tam má ten klínek. Já ho tam mám od začátku, tak jsem na to skoro i zapomnělaAle je to dobrý že když malá je v postýlce a má žížu tak si cucne čaje a jak je trošku výš tak se jí to nevrací a je to v pohodě. Příjde mi to právě lepší i jak polštář protože je celým tělem kolmo a né jen hlavičkou
tak to neřeš, a nech ji ho tam. Hlavně že to vyhovuje malé ![]()
@katasvagy Dokud byla v košíku, měla pod hlavičkou moje přípravy do zoologie
(sešit s kovovýma kroužkama A5 v tvrdých deskách, prima tam seděl). Právě si myslím, že je to lepší jak polštář. Ona si místo toho muchlala peřinu pod hlavu, nebo si lehala na plyšáka
.
@Saffiraa píše:
Klín máme, ale prcek z něj sjíždí, takže nedoporučuju
taky ho nedávám malá se mi na klínu točí do luku jak spí na rovnym tak je to ok
starší jsem dávala Káju Maříka pod nožičky postýlky jen při rýmně
@Blanka S píše:
taky ho nedávám malá se mi na klínu točí do luku jak spí na rovnym tak je to ok
starší jsem dávala Káju Maříka pod nožičky postýlky jen při rýmně
mala mi taky spi se zaklonenou hlavou a prohlymi zady, to je tim? Kdyz ona hrozne blinkala, ted uz je to lepsi…ale zatim si netroufnu ji mit jen tak na rovnym ![]()