Postižený nespí

99
9.3.13 08:12

Postižený nespí.. Prosím o radu

Dobrý den… Máme takový problém, máme postiženého bratra.. Je mu 20 let je 3 stupeň postižení a už asi týden nespí i přes to, že dostane prášek na spaní, tak prostě nespí, chodí celou noc po bytě, má v sobě prášek, motá se z něho ale prostě nemůže spát… Nevíme co máme dělat, když nespí on, nemůžeme ani my, protože ho musíme celou noc hlídat… Moc prosím o radu, jsme zoufalí a máme strach… Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
9.3.13 08:21

A spí přes den? Pokud ano, tak ho přes den budit a nedovolit, aby si otočil takhle režim. Pokud nespí ani přes den, tak bych se asi poradila s lékařem na úpravě léků- nebo je možné ho nějak za den unavit? Dlouhá procházka a pod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
9.3.13 08:31
@Nainuva píše:
A spí přes den? Pokud ano, tak ho přes den budit a nedovolit, aby si otočil takhle režim. Pokud nespí ani přes den, tak bych se asi poradila s lékařem na úpravě léků- nebo je možné ho nějak za den unavit? Dlouhá procházka a pod?

Nespí přes den ani v noci je unavený zavírá oči ale prostě nemůže spát… Doktor už nám napsal léky na spaní ale on i přes ty prášky nespí… Museli jsme ho vodit protože ty prášky na spaní zabírali ale on prostě nespal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
9.3.13 10:52

Zkuste poprosit o jiné léky.
A myslím, že v tomto případě se v klidu můžete obrátit i na pohotovost. Chudák, už z toho musí být úplně hotový (a vy taky)… nedávno se mi stalo něco podobného, chtělo se mi strašně spát, ale nemohla jsem. U mne to bylo štítnou žlázou (hodnoty mi skáčou z jednoho extrému do druhého)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
9.3.13 10:55

O tomto jsem uz slysela, jestli je to tostejny nevim. Jednalo se o divku.Tim,ze nespala i tyden v kuse, usla vycerpanim kdekoli z niceho nic a spala dlouho. Dohanela spanek. Touto poruchou trpi jen par lidi.Take je mozne, ze ma spatne nastaveny davky leku :think:.Nespi, ze fakt nespi, nebo poklimbava? Rozhodne bych to resila s doktorem. Drzim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
9.3.13 11:43

AHoj,
otázkou je, kdo mu ordinuje léky. Asi bych se obrátila na psychiatra. Možná by pomohla jiná medikace, třeba večer Neurol na zklidnění a pak na spaní Stilnox, Hypnogen popř. něco silnějšího.
A jiné zdr. problémy nemá, myslím třeba štítnou žlázu, cukrovku? Třeba mohlo dojít k nějakému výkyvu a ten mohl způsobit tenhle stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
9.3.13 12:40

Děkuji všem za rady určitě to vyzkoušíme :) dnes jsme zkusili koupit nějaký čej na spánek a nervy tak uvidíme zda to pomůže… Vyšetřený na štítnou žlázu nebo cukrovku není ale pokud to bude nutné určitě ho dáme vyšetřit… Držte nám palečky a děkujeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
9.3.13 13:36

A co za léky má na spaní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
9.3.13 18:10
@Laaja píše:
A co za léky má na spaní?

Stilnox ale ani po tom nespí jen se motá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
9.3.13 18:15

Panebože " postižený nespí " to mě totálně rozesmálo ten název. Já myslím, že je potřeba zavolat doktorovi. Ten poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
9.3.13 18:17

To bude chtít zajet k doktorovi a domluvit se s ním, myslím praktického lékaře. Popř. navštívit i psychiatra. Ten stilnox u některých lidí prostě nezabere. Bohužel. Bere i jiné léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
12.3.13 13:54

Myslím že na názvu nezáleží… Hlavní je dobrá rada a doktor?? Ten moc neporadil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
12.3.13 14:19

@Blinkací Patriček ahoj, a byli jste u praktika nebo psychiatra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
13.3.13 08:57
@Laaja píše:
@Blinkací Patriček ahoj, a byli jste u praktika nebo psychiatra?

Ano byli ale ten psychiatr prý nemá jiné postižené… Je mezi tím rozdíl?? Nebo musíme najít psychiatra přímo pro postiženeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
13.3.13 09:27
@Blinkací Patriček píše:
Ano byli ale ten psychiatr prý nemá jiné postižené… Je mezi tím rozdíl?? Nebo musíme najít psychiatra přímo pro postiženeho?

Ne, nejsou psychiatři přímo pro postižené, pokud to není v rámci nějakého zařízení. A poradil vám aspoň něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí