Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky…
tak jsem se probírala diskuzemi a hledala nějakou na téma: Dětské rozkládací pohovky ale marně. A tak zakládám novou a budu moc ráda pokud budete mít čas, zkušenosti a chuť mi poradit.
Dcerce zařitujeme místo na chatě k hraní a spaní. Pokoj je malý a tak přemýšlím nad pěknou a praktickou variantou spaní, která by se dala přes den složit a večer rozložit a přitom by si na tom děti mohli i hrát. Plánuji ještě sourozence a tak to musím vymyslet pro dvě mrňata na příležitostné spaní. Moc se mi líbí tyto s dětskými motivy, ale absolutně netuším zda do nich jít, jaké jsou s nimi zkušenosti, nebo zda nemáte nějaký jiný lepší nápad. Samozřejmě nejsou kačky a tak nic drahého.
Všem moc moc díky a snad to pomůže ostatním co o těchto pohovkách také uvažují!
http://www.slavicekdetem.cz/…-pohovka-03p. html
http://www.jatymy.cz/…ky-pro-deti/
Pa pa a všem krásné JARO!
@Kasna píše:
Ahoj holky…
tak jsem se probírala diskuzemi a hledala nějakou na téma: Dětské rozkládací pohovky ale marně. A tak zakládám novou a budu moc ráda pokud budete mít čas, zkušenosti a chuť mi poradit.
Dcerce zařitujeme místo na chatě k hraní a spaní. Pokoj je malý a tak přemýšlím nad pěknou a praktickou variantou spaní, která by se dala přes den složit a večer rozložit a přitom by si na tom děti mohli i hrát. Plánuji ještě sourozence a tak to musím vymyslet pro dvě mrňata na příležitostné spaní. Moc se mi líbí tyto s dětskými motivy, ale absolutně netuším zda do nich jít, jaké jsou s nimi zkušenosti, nebo zda nemáte nějaký jiný lepší nápad. Samozřejmě nejsou kačky a tak nic drahého.
Všem moc moc díky a snad to pomůže ostatním co o těchto pohovkách také uvažují!http://www.slavicekdetem.cz/…-pohovka-03p. html
Pa pa a všem krásné JARO!
http://www.jatymy.cz/…ky-pro-deti/
je to sice hezky ale tyhle sedacky opravdu nebyvaji moc kvalitni, je to jen molitan potazenej latkou - spat bych na tom dite nenechala ani nahodou.
@Kasna Bych do pohovky nešla. Ony jsou moc roztomilé, nicméně na spaní asi nic moc. Pokud plánuješ dvě spací plochy, tak raději kvalitní postel s další postelí, která je její součástí. Přes den doplníš polštáři dáš přehoz a může sloužit jako hrací plocha. Nicméně si moc nepamatuji, že bych si kdy hrála v posteli. Možná by byla lepší vhodnější varianta vyklápěcí postel, kterou na den prostě přiklopíš ke zdi a máš spoustu hrací plochy a někde u zdí může být třeba i ta pohovka z odkazu. Ale před spaním bude pravděpodobně potřeba uklidit hračky.
Na jine diskuzi pises ze mas 15ti mesicni, takze bych asi koupila nejakou obycejnou cestovni postylku(klidne po nekom) a do ni kvalitni matraci (da se sehnat opravdu levne).
pres den ji tam z boku otevres vchod at muze sama zalezt nebo vylezt, pripadne koupit nejaky baldachyn jako maji v okea tu nocni oblohu. to bude mit hezky,,pelisek,, i na hrani. rozhodne lepsi nez tohle a cenove to vyjde cca nastejno. ![]()
Zkusenost nemam, ale pridam napad. Ja bych koupila nejakou aspon malinko kvalitni matraci klasickeho dospelackeho rozmeru (kolem 2000 sezenes), na te se da pres den blbnout a hrat (nestudi to od zeme), v noci spat a kdyz prekazi, tak se opre o stenu ![]()
@Slecnaxxx
To máš pravdu, ale to je jen sotva na pár měsíců. Vymýšlím něco právě stálého pro větší dítko, protože tam nyní má postýlku a dumám jak to bude dál. Doma už spí v normální posteli
. Ale také mám strach že na spaní to je dost fórové.
Ahojky, my pohovku máme
. Pořídili jsme jí malému do pokojíčku. Je to bezva kousek na válení a blbnutí a kolikrát jsem na něm spala i já, když začínal malý spát sám v pokojíčku a v pohodě:-). Určitě je pravda, že na dlouhodobý přespávání to není, ale jestli jde o chatu, dva dni, týden, nevidím v tom problém. Koupili jsme ji i levněji myslím něco kolem 1400. Ale kvalita šití nic moc. Malej na tom dost blbne, řádí, tak švy dole povolily, ale dá se zpravit. ![]()
@Kasna píše:
@Slecnaxxx
To máš pravdu, ale to je jen sotva na pár měsíců. Vymýšlím něco právě stálého pro větší dítko, protože tam nyní má postýlku a dumám jak to bude dál. Doma už spí v normální posteli. Ale také mám strach že na spaní to je dost fórové.
tak ji dej i tam postel na spinkani a naproti tomu jenom molitan na hrani, na ty sedacce bych dite spat nenechavala
Máme to stejným způsobem vyřešené u rodičů, když je tam dcerka občas na víkend. Je to super skladná varianta, která slouží jak na hraní, tak i na spaní ![]()