Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem v 20tt a poslední týden nemůžu pořádně spát, jsem unavená a normálně usnu cca 22h, pak se v noci zbudím že se mi zdají šílené noční můry tak to rozdejchávám než mi dojde že je vše ok. Pak mam ale problém zase usnout a když se mi to povede ( jenže nevím jak si lehnout a připadám si jak kdybych už byla vyspaná a jsou třeba 3 ráno) tak se pravidelně budím v 9h jak kdybych měla v těle nastavenej budík a ráno si přijdu jak po hrozným flámumáte někdo taky tento problém?
To přejde ale zase to přijde…nespavost v těhotenství není neobvyklý jev…
Já taky nemůžu spát, už od začátku těhotenství, a všecko mě bolí, a v posteli do devíti rozhodně být nemůžu, vstávám ráno před sedmou. ![]()
@ikyki já jsem z toho uplně mimo, ale říkám si že tělo si třeba zvyká na to že po porodu se budu v noci budit a kojit ![]()
Já taky ale už jsem 34tt tak už to vydržím
nic jinýho se s tím prý stejně nedá dělat ![]()
@Cuarentena já spánek miluju tak že pro mě je to zvláštní když se vzbudím a jsem jak potahu, pytle pod očima, nateklá víčka
To je v těhotenství normální. Připrav se na to, že může být ještě hůř. A k tomu tě možná budou bolet později ještě kyčle, možná žíly na nohách…a zvětšující se bříško taky spánku nepomůže…
Já osobně jsem spáč a díky tomu, že jsem doma toho využívám v noci nespím ale jen ráno manžel odejde do práce prochrápu dopoledne…ale jak říkají holky v těhotenství jeto normální…miminka jsou hlavně v noci aktivnější, jako zákon schválnosti ty chceš klid a mimi zrovna ne
Jeeje, tak to som mala od 20.tt do konca tehotenstva, spala som od cca. tri hodiny a potom som do šiestej ráno čítala diskusie na emimine
Po pôrode sa to hneď upravilo, ale teraz už nespím zase preto, lebo pri malom sa moc nedá, hneď je hladný, hneď je pokakaný, potom sa mu niečo sníva a mrnčí v spánku, tak ho kontrolujem… Pomaly si zvykám, že už som sa pol roka normálne nevyspala.
Tak díky holky, moc mě teda nepotěšilo že se nevyspím ale nedá se nic dělat no
.
Ahojky, bohužel tě asi moc nepotěším ale já nemohla spát od 30 tt a trvalo to až do porodu :/ předtím jsem mohla spát kdykoliv a kdekoliv ale těch posledních 8 týdnu jsem spala tak 1 max 2 hod. denně, většinou jsem zabrala až kolem 4 ráno ale v 5 už jsem byla zase vzhůru a to jsem si nezdřímla ani na chviličku přes den, bohužel to k těhu patří a má s tím problém hodně holek. Můžeš vyzkoušet si dát před spaním horké mléko, meduňkový čaj a nebo homeopatika, dr mi radil dlouhé procházky, prostě celkovou únavu co nejvíc prý až do mrtva
ale to mi taky moc nepomohlo byla jsem to tálně ko a stejně jsem neusla, mozek mi jel na max, do toho křeče v nohách a neklid, ale jsem teď dva týdny po porodu a už zase spím jak dřevo ![]()
Není to stres? Zní mi to hodně, jako bys byla pod tlakem… nechtělo by to nějakou relaxaci?
Mám to podobné…kolem 9.-10. večer jsem už mrtvá, zalehnu, ale každou hodinu se budím, přetáčím, hledám správnou polohu
spim třeba do 9 ráno ale stylem, že půlku z toho strávím tím přetáčením
a pak mi každej říká, jak vypadám unaveně, bledě a mám kruhy pod očima
a ty sny, to je taky něco, ale na ně už jsem si zvykla…a zrovna včera jsem zjistila, že jsem náměsíčná, což mám odmala, ale teď v těhu mě to děsí daleko víc, abych si něco neudělala a tím i prckovi.. ![]()
Jo, jo, taky to znám. Asi od půlky těhotenství nemůžu večer usnout, pravidelně usínám až po 23, pak odbije třetí a jsem vzhůru. Zaberu až tak za hodinu, a ráno se budím ještě před šestou. Přes den jsem jak zmlácená, ale po obědě usnu max na 20 minut, pak už nemůžu zabrat
V předchozích dvou těhotesntví jsem to neměla. Naštěstí už jdu do finále a říkám si, že alespoň budu zvyklá vstávat v noci k malé ![]()
Jooo, si pamatuju, jak jsem si musela jít sednout do obýváku, protože při ležení už mě všecko tlačilo jak sem nemohla usnout. Ve tři ráno třeba, na dvě hodiny:-) přitom zas tak probuzená, abych něco dělala jsem nebyla a manžel má slabý spaní, toho probudí každý šustnutí:-)
Ahoj holky, jsem v 20tt a poslední týden nemůžu pořádně spát, jsem unavená a normálně usnu cca 22h, pak se v noci zbudím že se mi zdají šílené noční můry tak to rozdejchávám než mi dojde že je vše ok. Pak mam ale problém zase usnout a když se mi to povede ( jenže nevím jak si lehnout a připadám si jak kdybych už byla vyspaná a jsou třeba 3 ráno) tak se pravidelně budím v 9h jak kdybych měla v těle nastavenej budík a ráno si přijdu jak po hrozným flámu
máte někdo taky tento problém?