Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky poradíte? máme na postýlce zavázené mantinely. Miminku je sedm měsíců a permanentně je na sebe strhává podlézá je a místo toho aby spal si s nima hraje…myslíte že je bezpečné nechat takhle malého trpaslíčka už bez mantinelů? Nebo je tam raději nechaat být?
Bezpecnejsi to urcite bude bez, lepsi nez aby se dite do mantinelu mimino zamotalo
Náš má mantinely (skoro 9m) pořád, protože mě nebaví lozit v noci pod postýlku a hledat dudlíky. Mám takový nějaký vyšší, zastrčila jsem to za matraci a on to nevytáhne. A vrchní stranu mám přivázanou na uzlíky, aby to nerozmotal..
@Belll Podle mě je mantinel dobrej jen v případě, že dítě vyhazuje věci (dudlík, flašku s pitím), pokud ho chceš od sebe odclonit (např. naše dítě neusnulo, když mě vidělo; já to ale řešila tím, že jsem chodila spát, až když vytuhla - některé děti ale ruší spoluspáči i v noci) nebo pokud se tříská hlavou o šprušle. Pokud u vás neplatí ani jedno - a zvlášť ty šprušle - tak mantinel klidně zlikviduj. A nebo si pořiď nějakej, co jen tak nesundá.
My máme tenhle http://www.babydracek.com/…9_3829_v.jpg - 40×60 cm polštáře, zastrčné za matrací - myslíš, že s tím by taky udělal nějaký kraviny?
DUDLÍKA NEMÁME A SPÍ VE SVÉM POKOJÍČKU TAK JÁ TO ASI ZKUSÍM DĚKUJI ZA RADY ![]()
Malej má momentálně mantinel do půlky postýlky a já mu ho budu přehazovat za ten co je kolem celý postýlky, hrozně po postýlce cestuje a já mám strach že si nějak blbě zamotá nohu nebo ruku do špriclí a ublíží si. je mu 7,5 měsíce ![]()
@karolina_a_betuska nádherný mantinel. Můžu se zeptat, kde si ho koupila? Popřípadě nějaké int. stránky? Děkuji mooooooc ![]()
U dcery mantinel vydržel 6m pak s ním dělala divy
tak jsem ho dala pryč a nevadilo to. Syn 10m má ho pořád, sice s ním také vyváděl, ale když jsem ho dala pryč tak ho to rušilo ve spánku, ted si ho vůbec nevšímá..Máme tedy jen ten do půlky. V létě jsem ho dala teda pryč z důvodu hrozných veder, aby k němu mohl vzduch. Ten okolo celé postýlky bych já osobně nedala právě z důvodu, že vzduch tam nemůže pořádně proudit, ani lékaři to nedoporučují… mám pořád i nebesa, když se začal stavět v postýlce, tak jsem uvažovala o odstranění, normálně na tom vissel ![]()
ale ted si toho taky nevšimne. V postýlce je tedy jen v době spaní jinak ne…
@kikinka7550 mě malá (9 měsíců) jak začala teď lozit, tak si vždycky prostřčila nožičky do těch šprušlí až po zadeček, ale ven už se jí nedařilo dostat, protože byla napříč postýlky. Tak jsme vyměnili za cestovní postýlku. Ale že by si mohla ublížit, tak to mě teda nenapadlo. Postýlky se dělají pro děti už x let a měli by být bezpečné ani jsem neslyšela, že by si nějaké dítě ublížilo. Ale jsem ráda, že jsme to tak vyřešili, ikdyž u cestovní, když jsem četla poprve bezpečností pokyny, tak jsem měla i strach do ní dítě dát.
@Hančíí Koupila jsem ho na těch stránkách jak je z nich odkaz - Baby dráček http://www.babydracek.com/…sady-feretti (je to firma Feretti, určitě to mají i jinde). Taky jsem z něj nadšená, a mají i jiný barvy - my máme pokoj oranžovo-žlutej (holka nebyla jistá), tak se nám nejvíc hodil tuten.
@Peťa77 píše:
@kikinka7550 mě malá (9 měsíců) jak začala teď lozit, tak si vždycky prostřčila nožičky do těch šprušlí až po zadeček, ale ven už se jí nedařilo dostat, protože byla napříč postýlky. Tak jsme vyměnili za cestovní postýlku. Ale že by si mohla ublížit, tak to mě teda nenapadlo. Postýlky se dělají pro děti už x let a měli by být bezpečné ani jsem neslyšela, že by si nějaké dítě ublížilo. Ale jsem ráda, že jsme to tak vyřešili, ikdyž u cestovní, když jsem četla poprve bezpečností pokyny, tak jsem měla i strach do ní dítě dát.
no my máme právě hned vedle postýlky komodu s přebalovákem a minule měl mezi šprajclou nohu ![]()
@kikinka7550 Tak, když vám ten mantinel pomůže, aby se nedostal mezi ty šprušle, tak to je dobré. My jsme měli taky mantinel sice jen do půlky, ale ona se vždycky dostala k těm šprušlím i přes ten mantinel. A večer, když jsem si četla, tak vždycky ručičkou nadzvedla a dívala se na mě. Ale určitě jsou lepší mantineli, než ten náš a drží líp. Sice jsem teď kupovala celou sadu do postýlky novou, ale nějak jsem o tom neměla možnost přemýšlet.