Neumí usnout, ale spát chce

Ily
458
19.2.13 20:19

Neumí usnout ale spát chce

Zdravím maminky, jdu opět pro radu. Můj 4 měsíční chlapeček ma kazdovecerni trápení, neumí usnout. Okoupu, nakojim, už jsme v pokojicku, pritmi, klid, je zavinuty, ale proste neumí usnout, jde vidět, ze by spal, ale zřejmě něco je špatně. Poplakava, nebo jen kouká.. Brisko to není, to poznám. Když usne, vzbudí se až nad ránem na kojení, to se nakoji a hned spinka dal sám v postýlce.. Uz jsem zkoušela i dřív - později koupat a nic, uspavani je dvouhodinové trápení. Koupeme v sedm. Takhle to je poslední mesic, dříve stačilo chvíli ponosit a spal. Co změnit? Jak na nej? Dvakrát jsem nechala vyrvat ale na víc asi nemám.. :nevim:
Děkuji za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1012
19.2.13 20:26

Ahpj asi jako první bych zkusila posunout spaní až za ty dvě hodinky, třeba potřebuje usnout později. Jinak nevím naše malá od narození nucena usínat sama to pořád neumí, musí plakat, ale to i když je v kočárku, nebo ji máme na sobě, nepomáhá nic musí si pobrečet. A budí se celou noc. Nebo nemohou ho trápit zoubky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
19.2.13 20:30

Tak my poustime bily sum. To usne. Bez nej jsme to nezkouseli. Pomaha i v noci kdyz po jidle nemuze zabrat, na chvili to pustim a spinka. Ale je na to zvykly od malicka, tak nevim, jestli by to fungovalo zacit takhle pozde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ily
458
19.2.13 20:31

No zoubky i můžou, ale už to trva mesic a dasnicka ma bez povšimnutí.. Usina až kolem desáté hodiny, dřív málokdy, chodime, houpeme, skaceme na balonu, vozime a nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
19.2.13 20:35

Ono to může být cokoliv.. Zuby, břicho, hlava, cedulka na oblečení, teplo, zima - a ani to nemusíš poznat. Někdy mu hlavička jede a neumí si ji vypnout.. Hlavně děti, které jsou „tělem napřed, mozkem vzadu“. :lol: (To bylo u nás…).

Jsou i děti, které se potřebují „vyplakat“ - a pláčou, i když je chováš. Prostě se chtějí fyzicky „dorazit“, mají moc energie. Tak ať pláčou, ale chovat, nenechávat je samotné. :hug: Buď u něj a počkej, až se vypláče. Tak to bylo u našeho jednoho synka, prostě potřeboval dojet baterky. Ale v naší přítomnosti, nenech ho o samotě… :srdce:

Zkus to spaní posunout o fous dýl, jak radí adlin.

Některé děti umí usnout hned, jiné se to učí.

„Umět usnout“ není pro dítě samozřejmost, učí se to jako úplně všechno ostatní - a někomu to jde líp, jinému hůř.

A to víš - předtím mu to šlo, jenže se mění - učí se nové věci, vnímá nové věci a najednou to co mu šlo může zadrhávat. :hug:

Jen pro útěchu - prý mají problémy s „učením se usnout“ inteligentní dětičky, kterým jedou myšlenky o 106! :palec: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7768
19.2.13 21:29

@emimisek
měli jsme úplně stejný problém a kamarádka mi poradila: okoupu malého, nakojím, vlezeme do postele a tam si spolu povídáme a hrajeme si, mám rozsvícenou malou lampičku. Začala jsem mu dávat dudlíka, který nikdy nechtěl. Usínání trvá sice déle, ale dneska už mi poprvé usnul sám v postýlce. Jednou mi při usínání taky plakal, ale jednou jde usínání lépe, jednou je to těžší. A malý měl 5 měsíců když jsme začali se samostatným usínáním ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
19.2.13 21:54

Já teda vidím problém spíš ve větě: " Takhle to je poslední mesic, dříve stačilo chvíli ponosit a spal.". To ti dřív usnul na ruce a pak jsi ho dala do postýky? A ted taky nosíš? Nebo jde rovnou do postýlky? Možná si zvykl. To oni umí dost rychle. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ily
458
19.2.13 22:06

Ano, drin usnul sam s hrajicim usinackem v postylce, maximalne po chvilce na rukou. Je deset a maly prave usnul pri bilem sumu. Od pul osme uspavani mam dost! Budu zkouset sum, nic jinak noveho nevim, hrali jsme si, smal se, jakmile prislo na radu uspavani tak rev a konecna. To uspavani je pro me vic narocne nez cely den, problem usnout ma jen vecer, v noci se nakoji a spi, pres den se zavine, da se dudlik, usinacek a usina sam, max ho vozim v kocarku. Ten vecer je pro me hororovy. Jak usinaji deticky vam maminky a v kolik hodin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
19.2.13 22:11

U nás se velmi osvědčilo pevné balení (tzv. vánočka). Malý byl hodně živé dítě už od narození a neustále mával ručičkama - v tomto věku si to samozřejmě neuvědomoval. Ale prostě tím sám sebe rušil a nešlo mu usnout. Takže jsem ho večer zaobalila a on spokojeně chrněl. Když začal kňourat mimo obvyklou hodinu krmení, bylo jasné, že je ruka venku a zas mává :-) Stačilo zachumlat a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
20.2.13 14:23

Já myslím, že problém by mohl být i v tom koupání, třeba můj muž, když se večer vykoupe v horký vodě, nikdy nemůže spát, proč by to samé nemohlo být i u miminka? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ily
458
20.2.13 16:27

Jo to mě taky napadlo, vždy po koupeli ožije, velké oči a ne a ne spát. Dnes ho okoupu dřív, počkám, pak nakojím a uspím, tedy nejdřív zkusím v postýlce pustit bílý šum.. A uvidíme. Ráno jsme vstávali v půl osmý, šlo ale vidět, že by ještě spal, ale schválně jsem ho už pomalu probouzela, ať se do večera unaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
20.2.13 17:45
@emimisek píše:
Jo to mě taky napadlo, vždy po koupeli ožije, velké oči a ne a ne spát. Dnes ho okoupu dřív, počkám, pak nakojím a uspím, tedy nejdřív zkusím v postýlce pustit bílý šum.. A uvidíme. Ráno jsme vstávali v půl osmý, šlo ale vidět, že by ještě spal, ale schválně jsem ho už pomalu probouzela, ať se do večera unaví.

V porodnici se mě snažila jedna sestra taky přesvědčit, že když miminko okoupu, bude líp spát. Prd. Já se taky sprchou večer spíš proberu, než unavím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
21.2.13 22:46

U nas teda zabira presny vecerni rezim - o pul osme jdeme koupat, kolem osme se nakoji, polozime pevne zavinuteho do postylky, vedle obliceje plina nebo deka nebo neco o co se opre dudlik aby nevypadaval, odejdeme a za chvilku chrupe. V loznici ma tmu, ticho a relativne chladno (19-20°C).
Dopracovali jsme se k tomu postupne - ze zacatku jsme uhoupavali na ruce, usinal klidne az po pulnoci, pak jsme zavedli rezim, nejdriv uhoupavali v loznici, pak jsme tam s nim zustavali nahnuti nad postylku a ted uz fakt staci polozit, poprat dobrou noc a odejit. Vetsinou tak jednou jeste jdeme vratit dudlik. Chodili jsme castejc, kdyz vytahnul rucicky a mydlil se s nima do hlavy, ted vazeme pevne do detske ikea deky a pres to jeste rychlozavinovacku, z toho uz se nedostane ani nas Copperfield a je klid, krasne chrupe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí