Nemůžu usnout - psychika?

Anonymní
27.2.13 21:07

Nemůžu usnout - psychika?

Ahoj maminky,
radši anonymě, připadám si jako blázen. Občas se mi stává, že mám období, že nemůžu usnout. Vadí mi každá poloha, citím se nepříjemně a co je strašně divné - jak tak ležím a už už zabírám, tak se mi zhoupne žaludek (jak na hrbolu na silnici) a to mě probere. Je to na palici. Teď jsem 24.tt, ale těhotenstvím to nebude, mívala jsem to i dřív. Ale cítím se v pohodě, rodina klape… nevím, čím to může být…
Tak čtu nebo jsem na netu, usnu tak ve 4 ráno a malá se mi budí naštěstí tak kolem půl 8, tka se ještě jakže takž dospím… ale trvá to třeba týden a i když sotva pletu nohama, tak ve chvíli jak lehnu, tak to „začne“.
Zkoušela jsem jít spát najezená, hladová, cokoliv…
Doufám, že mě nemáte za blázna a díky za příspěvky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4476
27.2.13 21:10

Tak ja jsem v tehotenstvi trpela echt nespavosti, hlavne v te druhe polovine. Ale i netehu mam problem v dobe, kdy je previt uplnek. Ted byl v pondeli. Svinak sviti a ja nemuzu par dni spat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
27.2.13 22:12

Ja to mela presne jak popisujes v tehotenstvi.Znam to i od kamaradek tehuli.Bylo to krusne obdobi. Jinak to micam ze stresu pravidelne, ale u tebe to bude asi vazne tehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.13 22:15

@wildcherry No to právě ne, jak jsem psala, mívala jsem to i dřív. Tak buď úplněk nebo nevím. Nebo mám nějaký stres, ale nepřipouštím si ho…
 zakl.

• Citovat
  • Upravit
24379
27.2.13 23:01
@Anonymní píše:
@wildcherry No to právě ne, jak jsem psala, mívala jsem to i dřív. Tak buď úplněk nebo nevím. Nebo mám nějaký stres, ale nepřipouštím si ho…
zakl.

na druhou stranu, i tehu je stres. Takze treba to tim bude. Drzim palce, at to brzo prejde, vim co to je :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25199
3.3.13 04:25

@wildcherry Tak katastrofa, už asi 5. den usínám tak kolem 3 ráno, když brzy… asi mi brzo hrábne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.13 10:08

Mám to samé co ty, a jsem o 3tt mín než ty. JE to hrůza ale musíme to nějak zvládnout :kytka: :hug:

• Citovat
  • Upravit
1917
22.11.13 20:21

problém se spaním

Ahojky, máte nějaké tipy jak večer usnout? Mám velký problém večer vezmu si večer kapky na spaní a nic prostě neusnu nevím čím to může být? Přemýšlím že v pondělí zavolám svému psychiatrovy a nechám si napsat něco sylnějšího co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
22.11.13 20:28

Já to měla v těhotenství podobně. Pomohla mi 2× denně jedna tableta Magnezia. Připadalo mi jak zázrak, jak mi to tak pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
22.11.13 20:32

@katula9, nekoukat před spaním do počítače, dělat si relaxační cvičení, koupit si bylinkový čaj pro spaní. Samozřejmě nepít kávu, černý ani zelený čaj, nejíst sladké.
Léky snad jen v krajním případě, je dost pravděpodobné, že budou mít vedlejší účinky… ráno bolest hlavy, malátnost, potíže se soustředěním :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
22.11.13 20:34

Já posledních pár týdnů nemůžu usnout vůbec. Na dnešek jsem usnula až ve tři ráno. Vrtěla jsem se jak žížala, chodila pít, do ledničky.. všechno mě tlačilo, vadilo, nevěděla jsem jak si lehnout, k tomu návaly horka, komár bzučel.. :roll: Hořčík beru 3× denně. Pomohl mi na nervozitu, vynechávání srdečního rytmu, třas končetin a takových těch divných, nepříjemných pocitů. Ale na dobrý spaní teda vůbec. Dneska si asi vyškemrám čtení pohádky nebo si pustím ukolébavku, nevím už.. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Hr4sek22
22.11.13 20:36

Jo tak to já před spaním koukám do počítače, piju kafe, černý i zelený čaje a jím sladkosti. Asi na tom něco bude.. :mrgreen: :think:

• Citovat
  • Upravit
3241
22.11.13 20:37

Měla jsem / mám podobný problém. Je to psychika. Svěřila jsem se svému neurologovi a ten mi doporučil nejdříve bylinné volně prodejné přípravky - mi zabírá GS Dormian. Lékárnice mi pak doporučovala naučit se relaxovat a zklidnit mysl, tak hledám nějakého psychoterapeuta, který by mě to naučil. Neurolog i přímo řekl, že léky na předpis nejsou řešení a je to ten nejkrajnější z krajních případů. Mají vedlejší účinky a vyvolávají závislost a to fakt nechci. Snad i Tobě bude líp, zkus to nejdřív fakt přírodní cestou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
22.11.13 20:41

Na ty stavy, co popisuje zakladatelka mě zabírá B-komplex. Už ho musím brát dlouhodobě. Jak si ho pár dní nevezmu, hned se to vrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
22.11.13 20:49

M8m to stejně, už dlouhodobě, až poslední týden se to malinko zlepšilo. Běžně jsem usínala 2-3 hodiny, a paks e ještě uprostřed noci probudím, a někdy usnu, někdy třeba 3 hodiny nespím. Je to fakt na palici. Trochu mi pomáhá to teplé mléko s medem před spaní, a má se myslet na tmavěmodrou barvu. Trochu to asi pomáhá, zlepšilo s emi to. U mě je to hodně kvůli častému buzení malé se zubama. Pak s ebojím usnout, a tak, ale i psychika - mám starosti. No, sama nevím, jak to budu do budoucna řešit. Díky ostatním za nějaké tipy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510