Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mamky, v létě bude malé zhruba 18 měsíců, chystáme se jí udělat pokojík zvlášť, zatím spí s námi v ložnici v postýlce, ale má ráda svůj klid kolikrát s manželem lezem o půl noci do postele ještě si povídáme nebo jdu pro něco do skříně strašně špatně a hlasitě se otvírá a probudím ji
vzhledem k tomu, že má poslední dobou citlivější období na spaní tak je docela masakr ji uklidnit a uložit navíc když už jsme v naprosto unaveném stavu tak chce spát i nám a to s brekem fakt nejde
tak mě napadlo, že už bych malé koupila takovou tu dětskou postel a postýlku schovala, aby se nezničila přijde mi, že v ní prostě ani nechce poslední dobou být. Ale pak mě napadlo jestli mi nebude s potele utíkat když se vzbudí
zvyknout si stejně bude muset, chtěla bych ji pořídit postýlku z Ikei takovou kovovou která je prodloužitelná. Je to jen takový dotaz kdyby to nefungovalo tak pro jistotu ještě nechám složenou postýlku. Ale už jsem párkrát malou uspala u nás v posteli a spinkala tvrdě jako dudek celé odpoledne, v noci taky spinká pěkně až do 7-8 do rána. Díky za tipy a reakce ![]()
Můj syn má rok a už 14 dní spinká ve své posteli, jelikož v postylce spát nechtěl, musela sem ho uspat a pak přenest a stejně se kolem pulnoci budil a vyžadoval spaní u nás v posteli.od té doby co má svou postel tak spí krásně do rána, když se vzbudí sám si vyleze a jde za mnou. Starší syn spál ve velké od 14 měsícu a taky v pohodě ![]()
Ahoj, naše malá mi v 18M začala vyskakovat z postýlky tak jsme dali teď velkou postel-je kovová a tím „zábradlím“ jsme ji dali tak ať nespadne na zem-hned se do postele zamilovala a krásně spinká. Když se vnoci vzbudí tak si povídá zeptá se mami-ja ji odpovím a spí dál. Jen dnes vnoci měla nejaké špatné spaní tak lezla za náma do postele tak jsem si lehla já kní a jak usla tak jsem šla na své. Pokud na posteli bude zárana proti spadnutí tak bych tam dítko dala a uvidíte.
@včelička2011 my sme dali maleho do postele tyden pred druhymi narozeninami. A postylku sme jeste ten den, kdy sme slozili postel rozlozily.Ten prvni den neutikal az pak nekdy behem tydne to zkusil 2× ale jinak nee. Dokonce ikdyz se vzbudi tak zavola a az prijdem tak vyleze
Já myslím, že už pomalu může do větší. Spoustu známým šly děti v roce a půl. U nás zatím stále malá postýlka, ale máme vyndané tyčky. To je jasné, že při usínání utíká a ráno rozhodně dřív vstává. Ale naštěstí v noci spí (ťuky ťuk). Počítám s tím, že z velké postele bude utíkat ještě víc. Velkou postel chystáme v tomhle měsíci a uvidíme. Postýlku ještě necháme smontovanou- pro jistotu ![]()
My jsme synovi dělali pokojík když měl 1r9m a rovnou jsme ho šoupli do velké postele. Ani jsme mu nekupovali zábranu, jen jsme mu tu malou matraci z postýlky dali vedle postele, aby popř padal do měkkého. Teď jsou mu 3,5 a ani jednou nespadl a zvykl si okamžitě. Samozřejmě že když se vzbudil, tak za náma přišel, ale stačilo uložit, pohladit a spal dál. Někdy jsem tam s ním i usnula..
Tak to je prima asi to prubnem a uvidíme
taky mi přijde, že ty šprušle všude kolem asi pro prcka nebudou nic moc
sice máme na postýlce ty dvě šprušle co jdou vyndat, ale větší postýlka bude lepší
Ja teda nevim, jak vypada ta zamyslena nova postylka, ale treba nas malej 1.5 rocni se obcas v noci ve sve postylce tak toci a mlati kolem sebe, ze kdyby spal na normalni, tak by urcite spadnul
Takze asi to zalezi na ditku, ale nas treba z toho rozum urcite jeste nema. BTW taky z ni jeste nevyleza, spis zvedne ruce a chce vzit ven, kdyz ma spatne sny ![]()
Má jedenáctiměsíční za poslední dva dny zkouší postýlku přelézt a kdybych u ní nebyla, tak si pěkně nabije čenich. Nevíte, co bych měla udělat? Koupit větší postýlku se zábranou?
Plánovala jsem koupit takovou tu zvětšovací, nevíte, kde bych jí sehnala?
@Elilen sundat bočnici, odstranit nebezpečné předměty z pokoje a zavírat dveře ať se nepřerazí někde na chodbě.. U nás to bylo to samý, ale ona tam stejně je jen občas, jinak spí v mé.. S postelí neporadím..
I nám už potvůrka přelízá postýlku, začínám přemýšlet právě nad tou postelí. A když tak čtu, že tady holky dávali brzo do postele, tal ji asi zkusíme koupit ![]()
Já koupila postel se zábranou tady tuhle a malá v ní pěkně spinká, je jen 140 cm dlouhá, takže se v níc ítí jak v postýlce
@gabriela82 Ona se v noci strašně vrtí, točí se, kope nohama… Kvůli tomu jsme jí dali cestovní postýlku (s kvalitní matrací, samozdřejmě), protože v té dřevěné byla i přes mantinely otlučená. Takže se bojím, že kdybychom jí dali znovu dřevěnou a vyndali bočnici, že bude vypadávat.
To už bych jí asi radši koupila matraci 2×2 metry a měla jí na zemi. ![]()
@Elilen já jí mám bez postranice a hned u mé postele, takže nemá kam padat.. Ale zase ke mě pořád přelézá ![]()
@111verunka111 Asi jí taky koupíme. Kdyby v ní spát nechtěla/nemohla, tak jí jen schováme a bude jí mít za půl roku.
Kamarádka má úžasnou postýlku, která se dá zvětšit. Může jí mít na 140,160,180cm, takže na spoustu let. Já bych se do ní vešla i teď.
Takovou bych chtěla koupit. Ona jí má bazarovou, takže mi nedokáže poradit, v jakém obchodě by jí měli, ale zjistím to! ![]()
@kotaska91 Je nádherná! Úložný protor je k nezaplacení, viď?