Podraz v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Tak buď je to příprava na nějaký další „kvalitní“ článěk, nebo chceš odpověď na něco, na co odpovědět nelze, protože jsi tajemná jak hrad v Karpatech. Chceš náš názor, jestli bychom něco napráskali, ale o co jdeš, to raději (skoro) neřekneš.
Obecně se odpovědět nedá. Kdyby někdo kradl v práci toaleťáky, tak to fakt nemám potřebu řešit nebo hlásit. Kdyby někdo vynášel citlivé informace o klientech, tak ho napráším dřív, než mi firemní kávovar dodělá expresso.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím? zachovala si se jako normální člověk.
1. tvůj kolega měl měsíc na to, aby svoji chybu napravil, to neudělal a nejspíš by mu nevadilo, kdyby se to svedlo na někokoho jiného.
2. řekla si pravdu a pomohla si nevinnému.
Pocit „jsem práskač“, pokud nepomáhám lidem, co dělají špatné věci je dost na houby.
Ještě se to dá pochopit v mentalitě ghetta, kde případné kriminální chování je způsob jak přežít. Tam pochopitelně lidi co se na tom nechtějí podílet jsou elimonovaní. Převážně kriminálním způsobem.
Proč ale ty chceš přebírat tuhle etiku?
Mimochodem, když méně lidí bude krýt špatné věci, budou z nich ti, co je na úkor poctivých lidí dělají profitovat kratší dobu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@ulice nedokazali, ale co treba odmeny, osobni ohodnoceni, vyhody? Proste veci, ktere se nedaji narokovat…ty jsou proste podle “ksichtu”..Bylo to navliknuty tak, aby na nej nepadlo podezreni…. To kvuli cemu “hulakal” vypadalo nejvic na kolegyni- matka samozivitelka…. A neboj na pozadi nam kvuli tomu bezi prosetrovani a lustrace..a pak vis, ze tenhle clovek v klidu shrabne odmeny…
A ty se cítíš blbě, že si tohle nechtěla krýt? Vážně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TRG nn zadna priprava na clanek…. Mas pravdu, ze je to hodne malo info a vseobecne, to co jsem nastinila je asi maximum, aby se v ty situaci pripadne nekdo nepoznal… nejde o toaletaky, nad tim bych se pozastavila, zakoulela ocima a myslela si cosi o…. I tak diky za cas a nazor
- Citovat
- Upravit
@Ou ten kolega mel vic, mesic to je jen to, ze to vim, udelal to uz pred 3 mesici…. Hele celej den to prebiram ze strany na stranu, proste o tom premyslim… to ze premyslim i o tom, jestli jsem se nezachovala jak pitomec v dusledku ja…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@TRG nn zadna priprava na clanek…. Mas pravdu, ze je to hodne malo info a vseobecne, to co jsem nastinila je asi maximum, aby se v ty situaci pripadne nekdo nepoznal… nejde o toaletaky, nad tim bych se pozastavila, zakoulela ocima a myslela si cosi o…. I tak diky za cas a nazor
Já četla, že poslal anonymní udání na firmu… Já si totiž úplně nedovedu představit, jak by mohlo neoprávněné anonymní udání poškodit solidní firmu a proč by solidní firma kvůli tomu například chtěla sahat na odměny celého oddělení nebo bez důkazu někoho vyhodit, ale dejme tomu, že to udání není pravdivé, že firmu skutečně poškodilo a bylo neoprávněné a pak v tom nevidím chybu. Nechápu lidi, co tu píšou, že si zásadně hledí jen svého a nic by neřešili. Kdyby někdo neoprávněně nakládal s klientskými informacemi nebo by připravil svým jednáním o peníze celé oddělení, tak to není věc, která se týká jen jeho a je správné zasáhnout. Samozřejmě, hranice mezi tím, kdy je to hloupé hlásit a kdy je to už správné hlásit, je poněkud nejasná, ale ta hranice existuje a od toho má člověk svědomí, aby si určil, kde ji má on. U tebe to došlo do stádia, kdy tě stav věcí trápil, tak jsi to nahlásila. Tak to asi bude v pořádku a jdeme dál. Nejspíš jsi to udělala správně a nemusíš se tím dál trápit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Ou ten kolega mel vic, mesic to je jen to, ze to vim, udelal to uz pred 3 mesici…. Hele celej den to prebiram ze strany na stranu, proste o tom premyslim… to ze premyslim i o tom, jestli jsem se nezachovala jak pitomec v dusledku ja…
Ne, nezachovala, jen mě tak nějak vadí obecné přesvědčení, že ke špinavostem je lepší mlčet a když to člověk nedělá, tak je práskač.
To není výtka na tebe, jen se snažím podpořit, že to bylo potřeba - jakmile je ve hře riziko, že nekonání ublíží nevinnému, tak je to třeba pro mně celkem jasné.
Jinak jako pokud se ve vaší práci řeší věci takhle divně, tedy že někdo podává prolhaná udání ze msty a řeší se to divokým vyšetřováním hlava nehlava, tak bych primárně zvažovala svoje možnosti hledání lepšího pracovního místa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou ne je to v podstate prvni zalezitost tohoto charakteru.. ja jsem v praci spokojena… firma je to velmi slusna a velmi pro zamestnanecky vedena…proste stiznost se nesmetla ze stolu… to, ze tenhle hajzlik ( mimochodem vecny remcalista u ktereho si uz minimalne rok rikam, at da vypoved a tahne za tou lepsi praci a pak leze vsem do zadku), vyresil vytku takhle, to je celkem nova zkusenost… a jak rikam, dokud to bylo v anonymni rovine, tak jsem to moc neresila, i kdyz jsem vedela… ale jak zacaly padat konkretni typy…. Proste se mi z toho celyho zvedl zaludek- a ne, ani jsem v tom nebyla zahrnuta ja…. Hele ono to neni o tom, ze mlcet, ale teda me tam vznikla horka pachut toho, ze ted jsem zavarila (at pravem nebo ne) nekomu ja….
- Citovat
- Upravit
@TRG firmu jako takovou to neposkodi… zcela jiste nema jak.. ale jde o to, ze to neskutecne rozdrbalo cele oddeleni… a ano, co pises je pravda, hranice je tenka… mozna jsem se unahlila a nevyhodnotila ji, kazdopadne zpet to nevezmu a po celodenni analyze vlastne ani nechci a uz jsem se dokazala presvedcit, ze to bylo spravne rozhodnuti…. Minimalne jsem rada, ze par dotcenych muze zas bez “spehyrky” dychat a nebude to mit na ne zadne dopady - ani o tom nevedi … a ano, jedeme dal. Max dostanu do ty pusy no ![]()
- Citovat
- Upravit
@Ou a diky za podporu, kazdopadne i zde v diskuzi vidis, ze byt praskacem neni uplne tezke zacit byt….
- Citovat
- Upravit
Podrazák a práskač je člověk, který druhému záměrně škodí, s cílem mu schválně uškodit, aby si polepšil u nadřízených. To ty očividně nejsi. Naopak, z tvého příspěvku je znát, že máš naopak velmi vyvinuté svědomí. Takže buď v klidu, myslím, že kdybys to nechala být a vedení potrestalo nevinné lidi, trápilo by tě to nekonečně víc, protože to by byla pravá nespravedlnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roxy ivka dekuju za podporu… prave, ze dokud to nikomu neskodilo, respektive- nevedela jsem na o tom, tak sice jsem si rikala, ze to je prasarna co udelal, ale tak… ja se chtela jen “ujistit” mozna, ze moje pocinani nebylo uplne mimo.. po tom co to v sobe prevaluju cely den a probrala jsem to s nejblizsimi ( kteri muj nazor na tohle znali uz pred tim) uz nemam vycitky…
- Citovat
- Upravit
@DanielaD spatnej obrat… obrazne… spis jsem chtela dat najevo, ze tu nikdo nic nezameta pod koberec a prosetruje se to jeho udani….