Podřezání domu

1135
9.8.22 19:30

Podřezání domu

Ahoj, máte někdo zkušenosti s podřezáním starého domu? Jakou metodou? Uvažujeme o podřezání dvou zdí. Izolaci podlah udělal předchozí majitel, nevíme jak dobře, ale doufáme že nějak jo. Máme odkopano, přesto zdi u podlahy lehce vlhnou a bohužel jsme zjistili plíseň na podlaze pod linem. Budu ráda za každou zkušenost i negativní. Moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3699
9.8.22 19:38
@Hojuza píše:
Ahoj, máte někdo zkušenosti s podřezáním starého domu? Jakou metodou? Uvažujeme o podřezání dvou zdí. Izolaci podlah udělal předchozí majitel, nevíme jak dobře, ale doufáme že nějak jo. Máme odkopano, přesto zdi u podlahy lehce vlhnou a bohužel jsme zjistili plíseň na podlaze pod linem. Budu ráda za každou zkušenost i negativní. Moc díky.

Náš dům má víc jak sto let. Podřezávali jsme klasicky, řez + izolace. Ale podle mě se na izolaci která je skrz zeď napojuje izolace podlahy, tím se udělá taková „vana“. Takže si dost dobře neumím představit, dělat podřezání zdi a nedělat izolaci podlahy.
Co nějaký zedník - pozvat ho aby se podíval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1135
9.8.22 20:32
@Proto02 píše:
Náš dům má víc jak sto let. Podřezávali jsme klasicky, řez + izolace. Ale podle mě se na izolaci která je skrz zeď napojuje izolace podlahy, tím se udělá taková „vana“. Takže si dost dobře neumím představit, dělat podřezání zdi a nedělat izolaci podlahy.
Co nějaký zedník - pozvat ho aby se podíval?

Díky za odpověď. Vykopávat podlahy se nám právě moc nechce no. A s tím zedníkem - no to je právě těžké někoho sehnat a jak má mít člověk jistotu, že mu radí dobře. Hledala jsem i na netu někoho, kdo by přišel a navrhl třeba nějaké řešení, ale to jsou vždy konkrétní firmy, které zase budou samozřejmě propagovat svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
9.8.22 20:43
@Hojuza píše:
Díky za odpověď. Vykopávat podlahy se nám právě moc nechce no. A s tím zedníkem - no to je právě těžké někoho sehnat a jak má mít člověk jistotu, že mu radí dobře. Hledala jsem i na netu někoho, kdo by přišel a navrhl třeba nějaké řešení, ale to jsou vždy konkrétní firmy, které zase budou samozřejmě propagovat svoje.

a sehnat nějakého inženýra stavaře, který by jen navrhnul řešení a teprve s tím oslovit firmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
9.8.22 21:09

Vezmete se technickeho dozora - nezavisli a poradi nejlepsi reseni… prip. projektant naprojektuje upravy… ono to sebou nese mnoho moznosti a variant a delat jen tak neco, protoze to tak delal soused neb9 nekdo na emiminu je fakt vyhazovani penez… a min. sondu do podlahy stejne udelat musite, at vite, zda tam ta izolace je, jaka a v jakym stavu… podrezani ne i jedina moznost odvlhceni a izolace sten, ale to je na dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
9.8.22 21:19

Vtlačím se do diskuze. Do nedávna jsme žili v přesvědčení, že náš dům není podřezaný. Teď jsme náhodou při bourání objevili izolaci a taky mě překvapilo, že mezi izolací podlahy a zdí je asi 5cm výškový rozdíl. 8o Známý tvrdí, že to nevadí, že vlhkost do zdí nejde. Ale stejně se mi to zdá divné a nad účinku izolace jen některých stěn pochybuji, aby to ta vlhkost nevzala oklikou a nerozlezla se z jiných míst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
9.8.22 21:30

Kdybyste neřešili finance, nejvíc se mi líbí metoda HW systému, izolace ocelovými deskami. Myslím, že životnost bude super oproti např. injektáži. Ale taky to není nejlevnější řešení. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
10.8.22 09:38
@Petule030 píše:
Vtlačím se do diskuze. Do nedávna jsme žili v přesvědčení, že náš dům není podřezaný. Teď jsme náhodou při bourání objevili izolaci a taky mě překvapilo, že mezi izolací podlahy a zdí je asi 5cm výškový rozdíl. 8o Známý tvrdí, že to nevadí, že vlhkost do zdí nejde. Ale stejně se mi to zdá divné a nad účinku izolace jen některých stěn pochybuji, aby to ta vlhkost nevzala oklikou a nerozlezla se z jiných míst.

No to je v pořádku, je to taková „vana“. Tedy izolace na podlahu je níž než ve zdi. Bude ale záležet, v jakém stavu ta izolace je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
10.8.22 09:40
@Petule030 píše:
Vtlačím se do diskuze. Do nedávna jsme žili v přesvědčení, že náš dům není podřezaný. Teď jsme náhodou při bourání objevili izolaci a taky mě překvapilo, že mezi izolací podlahy a zdí je asi 5cm výškový rozdíl. 8o Známý tvrdí, že to nevadí, že vlhkost do zdí nejde. Ale stejně se mi to zdá divné a nad účinku izolace jen některých stěn pochybuji, aby to ta vlhkost nevzala oklikou a nerozlezla se z jiných míst.
No to je v pořádku, je to taková „vana“. Tedy izolace na podlahu je níž než ve zdi. Bude ale záležet, v jakém stavu ta izolace je…
@Hojuza píše:
Díky za odpověď. Vykopávat podlahy se nám právě moc nechce no. A s tím zedníkem - no to je právě těžké někoho sehnat a jak má mít člověk jistotu, že mu radí dobře. Hledala jsem i na netu někoho, kdo by přišel a navrhl třeba nějaké řešení, ale to jsou vždy konkrétní firmy, které zase budou samozřejmě propagovat svoje.

No ale u starého baráku budete dost těžko spoléhat na to, v jakém stavu izolace je…a budete hledat jak na izolaci podlah napojit izolaci zdí? Ale nejsem zedník, píšu jen ze zkušenosti - část domu nám dělala firma, část pak jsme si dělali sami. Takže já jsem jen ženská pozorovatel :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
16.8.22 18:55

Máme barák podřízlý kolem dokola. Kde byla možnost řezu ( vodou chlazené ocelové lano) se to podřízlo a jsou tam takové gumovoplastove desky. Většina baráku má kolem kamenný sokl a do té spáry jsou vtlačeny nerezové plechy. Obojí je až dovnitř do místností, kde je na to přidělána IPA na podlaze. Nikde vlhko, takže super. Už máme cca 10let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
16.8.22 18:56

Pokud nechcete kopat podlahy, myslím, že je pořízenutí zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.4.24 22:29

Zdravím, řešíme problém podřezání domu, kde valná většina je podřezaná, ale část se vynechávala kvůli přívodu energií do baráku. Můj dotaz zní, jestli jste někdy někdo řešil co s tím, potřebovali by jsme to vyřešit, protože touto částí nám jde do baráku spousta vlhkosti a přívody jsou pořád od doby co se to v roce 1997 podřezávalo na stejném místě. Existuje vůbec nějaká alternativa jak to podříznout, aniž by se neporušily přívody energií (voda, plyn a elektřina)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
22.4.24 00:05
@Senkys píše: Více

Pokud je to jenom nějaký malý kus, řekněme metr zdi, tak by bylo asi nejjednodušší to zdivo kolem trubek a kabelů opatrně vybourat, napojit zbývající kus izolace a zase zazdít. Případně pro citlivé tam dát nejdřív překlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí