Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, máte někdo zkušenosti s podřezáním starého domu? Jakou metodou? Uvažujeme o podřezání dvou zdí. Izolaci podlah udělal předchozí majitel, nevíme jak dobře, ale doufáme že nějak jo. Máme odkopano, přesto zdi u podlahy lehce vlhnou a bohužel jsme zjistili plíseň na podlaze pod linem. Budu ráda za každou zkušenost i negativní. Moc díky.
@Hojuza píše:
Ahoj, máte někdo zkušenosti s podřezáním starého domu? Jakou metodou? Uvažujeme o podřezání dvou zdí. Izolaci podlah udělal předchozí majitel, nevíme jak dobře, ale doufáme že nějak jo. Máme odkopano, přesto zdi u podlahy lehce vlhnou a bohužel jsme zjistili plíseň na podlaze pod linem. Budu ráda za každou zkušenost i negativní. Moc díky.
Náš dům má víc jak sto let. Podřezávali jsme klasicky, řez + izolace. Ale podle mě se na izolaci která je skrz zeď napojuje izolace podlahy, tím se udělá taková „vana“. Takže si dost dobře neumím představit, dělat podřezání zdi a nedělat izolaci podlahy.
Co nějaký zedník - pozvat ho aby se podíval?
@Proto02 píše:
Náš dům má víc jak sto let. Podřezávali jsme klasicky, řez + izolace. Ale podle mě se na izolaci která je skrz zeď napojuje izolace podlahy, tím se udělá taková „vana“. Takže si dost dobře neumím představit, dělat podřezání zdi a nedělat izolaci podlahy.
Co nějaký zedník - pozvat ho aby se podíval?
Díky za odpověď. Vykopávat podlahy se nám právě moc nechce no. A s tím zedníkem - no to je právě těžké někoho sehnat a jak má mít člověk jistotu, že mu radí dobře. Hledala jsem i na netu někoho, kdo by přišel a navrhl třeba nějaké řešení, ale to jsou vždy konkrétní firmy, které zase budou samozřejmě propagovat svoje.
@Hojuza píše:
Díky za odpověď. Vykopávat podlahy se nám právě moc nechce no. A s tím zedníkem - no to je právě těžké někoho sehnat a jak má mít člověk jistotu, že mu radí dobře. Hledala jsem i na netu někoho, kdo by přišel a navrhl třeba nějaké řešení, ale to jsou vždy konkrétní firmy, které zase budou samozřejmě propagovat svoje.
a sehnat nějakého inženýra stavaře, který by jen navrhnul řešení a teprve s tím oslovit firmu?
Vezmete se technickeho dozora - nezavisli a poradi nejlepsi reseni… prip. projektant naprojektuje upravy… ono to sebou nese mnoho moznosti a variant a delat jen tak neco, protoze to tak delal soused neb9 nekdo na emiminu je fakt vyhazovani penez… a min. sondu do podlahy stejne udelat musite, at vite, zda tam ta izolace je, jaka a v jakym stavu… podrezani ne i jedina moznost odvlhceni a izolace sten, ale to je na dlouho…
Vtlačím se do diskuze. Do nedávna jsme žili v přesvědčení, že náš dům není podřezaný. Teď jsme náhodou při bourání objevili izolaci a taky mě překvapilo, že mezi izolací podlahy a zdí je asi 5cm výškový rozdíl.
Známý tvrdí, že to nevadí, že vlhkost do zdí nejde. Ale stejně se mi to zdá divné a nad účinku izolace jen některých stěn pochybuji, aby to ta vlhkost nevzala oklikou a nerozlezla se z jiných míst.
Kdybyste neřešili finance, nejvíc se mi líbí metoda HW systému, izolace ocelovými deskami. Myslím, že životnost bude super oproti např. injektáži. Ale taky to není nejlevnější řešení. ![]()
@Petule030 píše:
Vtlačím se do diskuze. Do nedávna jsme žili v přesvědčení, že náš dům není podřezaný. Teď jsme náhodou při bourání objevili izolaci a taky mě překvapilo, že mezi izolací podlahy a zdí je asi 5cm výškový rozdíl.Známý tvrdí, že to nevadí, že vlhkost do zdí nejde. Ale stejně se mi to zdá divné a nad účinku izolace jen některých stěn pochybuji, aby to ta vlhkost nevzala oklikou a nerozlezla se z jiných míst.
No to je v pořádku, je to taková „vana“. Tedy izolace na podlahu je níž než ve zdi. Bude ale záležet, v jakém stavu ta izolace je…
@Petule030 píše:No to je v pořádku, je to taková „vana“. Tedy izolace na podlahu je níž než ve zdi. Bude ale záležet, v jakém stavu ta izolace je…
Vtlačím se do diskuze. Do nedávna jsme žili v přesvědčení, že náš dům není podřezaný. Teď jsme náhodou při bourání objevili izolaci a taky mě překvapilo, že mezi izolací podlahy a zdí je asi 5cm výškový rozdíl.Známý tvrdí, že to nevadí, že vlhkost do zdí nejde. Ale stejně se mi to zdá divné a nad účinku izolace jen některých stěn pochybuji, aby to ta vlhkost nevzala oklikou a nerozlezla se z jiných míst.
@Hojuza píše:
No ale u starého baráku budete dost těžko spoléhat na to, v jakém stavu izolace je…a budete hledat jak na izolaci podlah napojit izolaci zdí? Ale nejsem zedník, píšu jen ze zkušenosti - část domu nám dělala firma, část pak jsme si dělali sami. Takže já jsem jen ženská pozorovatel
.
Máme barák podřízlý kolem dokola. Kde byla možnost řezu ( vodou chlazené ocelové lano) se to podřízlo a jsou tam takové gumovoplastove desky. Většina baráku má kolem kamenný sokl a do té spáry jsou vtlačeny nerezové plechy. Obojí je až dovnitř do místností, kde je na to přidělána IPA na podlaze. Nikde vlhko, takže super. Už máme cca 10let.
Pokud nechcete kopat podlahy, myslím, že je pořízenutí zbytečné.
Zdravím, řešíme problém podřezání domu, kde valná většina je podřezaná, ale část se vynechávala kvůli přívodu energií do baráku. Můj dotaz zní, jestli jste někdy někdo řešil co s tím, potřebovali by jsme to vyřešit, protože touto částí nám jde do baráku spousta vlhkosti a přívody jsou pořád od doby co se to v roce 1997 podřezávalo na stejném místě. Existuje vůbec nějaká alternativa jak to podříznout, aniž by se neporušily přívody energií (voda, plyn a elektřina)?
@Senkys píše: Více
Pokud je to jenom nějaký malý kus, řekněme metr zdi, tak by bylo asi nejjednodušší to zdivo kolem trubek a kabelů opatrně vybourat, napojit zbývající kus izolace a zase zazdít. Případně pro citlivé tam dát nejdřív překlad.